Thailändsk polisakademi förbjuder kvinnor att ansöka till utbildningen!

För en stund lämnar vi inrikespolitiken därhän och blickar ut internationellt, där en nyhet om Thailand sticker ut efter att The Royal Police Cadet Academy (RPCA) har deklarerat att man förbjuder kvinnor från att ansöka till utbildningen, vilket föranlett anklagelser om könsdiskriminering.

Polisakademin som är lokaliserad i den västra delen av Bangkok godkänner cirka 300 ansökningar per år, men från år 2019 kommer man bara att godtaga män. Man erbjuder ingen förklaring, utan hänvisar bara till att det är nya regler och ny policy.

Kritik har nu väckts mot beslutet att tillåta färre kvinnor att bli poliser och det kan komma att få negativa effekter för kvinnor som utsatts för sexualbrott. Enligt thailändsk lag måste nämligen kvinnliga våldtäktsoffer intervjuas av kvinnliga poliser, men enligt FN Kvinnor anmäls inte 90% av våldtäkterna i landet.

Kvinnor kan fortfarande bli poliser via andra thailändska akademier, men förbudet ses som sexistiskt.

https://www.theguardian.com/world/2018/sep/05/thai-police-academy-bans-women-from-enrolling

thai.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s