Vem är egentligen svensk?

Av de mest okunniga och icke insatta människorna får man höra saker som att ”Sverigedemokraterna vill kasta ut alla invandrare och adopterade” och av någon anledning har man fått för sig att alla som inte ser ut som blonda och blåögda vikingar måste lämna landet om SD vinner valet. Vilket så klart är en osanning som heter duga, de enda som SD vill kasta ut och det med rätta, är kriminella individer utan svenskt medborgarskap och människor som fått avslag på sin asylansökan men befinner sig i landet illegalt. Förhoppningsvis även återvändande jihadister och extremister.

Idag hade jag en konversation med en man av afrikanskt ursprung som frågade mig om jag var svensk. Jag svarade att jag var svensk eftersom jag är född här, men att jag har utländskt påbrå från Ungern och Tyskland, varpå han svarade att ”ok, då är du inte svensk”. Det är inte första gången jag hör det resonemanget.

Jag själv har alltid tänkt på mig själv som svensk eftersom jag som sagt är född här och det är enligt mitt tycke ett grundkriterium – samtidigt tycker jag också att de som är adopterade och uppvuxna i Sverige är svenskar, även om de själva kanske inte alltid definierar sig som det. En enkel Google-sökning genererar dock otaliga infallsvinklar. Enligt vissa går svenskheten i arv och det är bara de som är födda här av helsvenska föräldrar vars släktlinje går långt tillbaka i tiden som är riktiga svenskar. Andra menar att alla som känner sig som svenskar även om de ursprungligen kommer från andra länder kan titulera sig som svensk – det är hur man känner som avgör.

Jag läste en intressant insändare i Dalademokraten (https://www.dalademokraten.se/…/insandare-bjorn-soder-vem-a…) som skrevs i juni efter Björn Söders uttalande om att samer och judar inte var svenskar eftersom de själva inte känner sig som svenskar – se sammanfattning nedan:

”För cirka 120 år sedan så visste inte ens majoriteten av den svenska befolkningen hur en svensk flagga såg ut om man inte bodde nära en försvarsanläggning eller såg ett skepp från marinen. Det var på 1930-talet som regeringen försvenskade Sverige genom att göra alla ”svensktalande” och få bort alla lokala dialekter, vilket bland annat gjordes genom mobbning och nedvärderande av lokala språk. Fram till 1660-talet var stora delar av Sverige antingen norskt eller danskt och fram till slutet av 1800-talet var Sverige i praktiken ett u-land – en stor del av befolkningen försvann dessutom i massutvandringen. Judar har funnits i Sverige sedan 1700-talet. Det var först på 1890-talet som man började vurma för nationalromantiken och vårt ”skandinaviska” arv. Sverige har i alla tider ”importerat människor” för att utveckla vårt land, vilket också har ändrat vårt språk och språkbruk. Skulle människor ta DNA-prover skulle de upptäcka att de är en blandning av flera nationer och folkslag. Så vem är egentligen svensk? Definitivt inte vårt svenska kungahus.”

Meningarna går som sagt isär beroende på vem man frågar, men jag tycker att texten i insändaren sammanfattar det hela på ett bra sätt. Således borde frågan vara en icke-fråga och anklagelserna mot SD att man arbetar för en ”arisk nation” är bara fånig, men jag kan nästan slå vad om att det kommer att komma upp på eller annat sätt i någon av de kommande partiledardebatterna inför valspurten.

I dagens Sverige har vi dock en del problem med att många som bor här inte vill vara svenskar och ta del av den svenska kulturen, lika lite som man vill lära sig språket – de vill istället fortsätta att leva precis som i hemlandet och fortsätta anamma sin egen medeltida kultur. Många ser dessutom ner på oss svenskar. Dessa värderingar för man sedan vidare till sina barn och den misslyckade integrationen är ett faktum.

Här är det viktigt att Sverige står på sig och kräver att de som bor här måste anpassa sig istället för att tillmötesgå deras krav så som man gjort hittills.

Sverige av idag är en splittrad nation och det är därför inte konstigt att man misslyckats med integrationen under så lång tid. Vi behöver verkligen ett regeringsskifte långt till höger för att få bukt med dessa problem!

43228800 - cracked concrete cement sidewalk foundation

Annonser

12 reaktioner till “Vem är egentligen svensk?

 1. De som lever efter svenska normer och värderingar och är svenska medborgare kan betraktas som svenskar enligt mitt förmenande. Det räcker således inte att känna sig som svensk, det krävs även att man lever och verkar som en svensk.

  Gillad av 1 person

 2. Har man Svenskt medborgarskap så är man svensk. låt det stanna där, en formalitet helt enkelt.

  Vad gäller SD så tror inte jag heller att dom jobbar för ett ”ariskt” Sverige. Dom har ju uppdaterat sitt gamla judehat, det som väl skapade dom en gång, till en mer diffus, men ändå tydligt negativ fokusering på i första hand muslimer. Numera är dom ju t.om. Israelvänner och verkar inte alls ha något emot när Israel mördar palestinier eller t.om. stöder muslimska terroristorganisationer i Syrien för att bekämpa Iran.

  Vad SD och dom andra högerpopulisterna däremot gör är att dom deltar i en jättelik internationell bedrägerikampanj, med största sannolikhet orkestrerad av globalisterna, för att avstyra det stora folkliga missnöje som globalismen har orsakat i västvärlden. Syftet är att lägga skulden på muslimerna istället för på globalisterna själva. Det ser t.om. ut som om stora globalister som t.ex. George Soros aktivt jobbar på att få muslimer att ta sig till västvärlden, allt för att deras högra hand, nationalisterna/högerpopulisterna, skall få något att jobba med.
  Underskatta aldrig dom multinationella storföretagens tankesmedjor!

  Gilla

   1. Hoppsan, argumenttorka där tror jag.
    Varför skall alla hänga på sidor där dom bara får medhåll? Vad blir det för debatt av det?
    Kolla in dina egna hovnarrar Jenny! Enbart ryggdunk, inte ett argument så långt ögat når.

    Gilla

  1. Ingen blir med automatik svensk för att man erhåller ett svenskt medborgarskap eller åkt tunnelbana i Stockholm. Lika lite som man blir Kines för att man erhållit ett kinesiskt medborgarskap.Man är svensk medborgare ja, men det tar åtskilliga generationer innan man blir etnisk svensk.

   Gilla

 3. Åberg, det enda du gör är att klaga på alla mina förslag, men du har inget konkret att komma med själv. Du kan inte svara på vem som är bättre lämpad att rösta på och du har inte kommit med npgea konkreta belägg för din sak. Så kom inte till mig o snacka om idétorka!

  Gilla

  1. Att jag inte har några bra idéer gör inte per automatik dina idéer bra.
   Men jag tycker nog att jag har en bra ide iallafall och det är att avslöja globalisternas lurendrejeri när dom knuffar fram dom sk. nationalisterna för att göra invandrarna till syndabockar.
   Vi gör klokt i att inte falla i den fällan. Globalismen är en av dom största bovarna i dagens värld. Dom slår sönder nationalstaterna, köper upp och kontrollerar media, sänker sina egna skatter, privatiserar och plundrar välfärden och krigar som galningar i arabvärlden med jättelika flyktingströmmar som följd.
   Globalisterna och nationalisterna i SD är samma stollar Jenny. Du kan inte gå emot den ena genom att stödja den andra. Dom lurar dig aprilo!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s