En liten kvällsspaning i värmen…

Har ni märkt att nu när man inte längre kan anklaga Sverigedemokraterna för att vara rasister på grund av att övriga partier i mångt och mycket anammat SD:s migrationspolitik, istället klankar ner på partiets jämställdhetspolitik och kallar dem för ett ”kvinnofientligt parti”?!

Jag har sett det i flera inlägg och idag skriver även Margot Wallström i Aftonbladet att ”SD:s politik är förödande för kvinnors rättigheter”. Det handlar främst om aborträtten där SD vill sänka abortgränsen, om sambeskattning samt borttagandet av pappamånaderna i föräldraförsäkringen.

Wallström avslutar storslaget med att ”Jämställdhet handlar om att kvinnor och män ska ha samma möjligheter att välja sin väg i livet; samma rättigheter och skyldigheter i samhället. Det är något som en stor majoritet av svenskarna vill. Om SD fick bestämma skulle vi gå i en motsatt riktning – klockan skulle vridas tillbaka för Sveriges kvinnor. Socialdemokraterna kommer aldrig acceptera en sådan politik. Vi står upp för jämställdhet och för ett samhälle där kön inte tillåts avgöra vilka dina möjligheter i livet är.”

Det är ju fullkomligt skrattretande att läsa hennes ord – särskilt de sista – Socialdemokraterna har redan accepterat den politiken de senaste 15 åren och de bejakar kvinnoförtrycket genom att se bort istället för att agera när radikal islam breder ut sig över landet, bland annat tack vare deras godkännande av byggandet av moskéer med radikal inriktning som uppmanar till hat mot oliktänkande samt förtryck av kvinnor och flickor. Vi har haft problem med hederskultur i flera långa år utan att S eller något annat parti heller för den delen har agerat.

Sverigedemokraterna däremot har lagt förslag efter förslag för att bekämpa kvinnoförtrycket och klankulturen utan att få gehör för sin sak, men det är ändå dem som är ett kvinnofientligt parti… ja man baxnar!

Skrämseltaktik går inte hem i stugorna hoppas jag och att sänka abortgränsen med några veckor är absolut inget fel, det betyder inte att man begränsar kvinnors frihet heller som vissa påstår. Om nu förslaget överhuvudtaget skulle anammas i riksdagen, så kommer man inte godkänna vecka 12, utan förslaget kommer malas i olika instanser och alla partier ska tycka till. Om det går igenom skulle vi kanske hamna på vecka 15 som jag tycker är helt ok. Man bör kunna bestämma sig om man ska göra abort eller inte efter tre månader.

Vad gäller att ta bort kvoteringen av föräldraförsäkringen så är det något jag verkligen skriver under på. Jag har själv fyra barn och jag valde att vara hemma med dem i 7 år – hade jag haft tillgång till alla föräldradagar så hade det underlättat mycket för oss som familj. Självklart ska varje familj få bestämma själva hur de vill fördela föräldraledigheten – det är inget som staten skall lägga sig i!

Jag har inte så mycket att tillägga om sambeskattningen, för de som väljer att vara hemma länge med sina barn så är det säkert positivt.

Vidare noterar jag att Jan Björklund hellre samarbetar med Socialdemokraterna och Miljöpartiet efter valet, än att ta i tång med Sverigedemokraterna – ännu en anledning att inte rösta på Alliansen! Centern vill ge halva världen asyl trots att de saknar skyddsskäl och gärna samarbeta med S, Liberalerna vill samarbeta med S och MP. Moderaterna och Kristdemokraterna försöker inbilla väljarna att de menar allvar med sina vallöften om en striktare migrations- och familjeåterföreningspolitik, men vill samtidigt fortsätta ta emot migranter som tidigare och inte samarbeta med SD. Vilken soppa!

Den danska tidningen Politiken som försöker få danskarna insatta i det svenska valet genom olika reportage, har nu varit och hälsat på hos en feministisk familj i Malmö, där mamman och pappan försöker uppfostra sina två döttrar på ett feministiskt sätt med allt vad det innebär. De berättar utan förbehåll att de varit ute på gatorna och demonstrerat mot både Sverigedemokraterna och Nordiska Motståndsrörelsen. Men de vill inte rösta på Fi som de anser är för ”liberala” – det måste vara någon med ett ”vänsterorienterat perspektiv”.

Slutligen noterar jag att det snart är lokalval i USA och att en kvinnlig muslim från Pakistan kandiderar med siktet inställt på Vita Huset. Det är bra med ambitioner, men det som slår mig är att hon inte använder huvudduk! Ett bevis på att muslimska kvinnor kan leva sekulariserat och ändå praktisera sin religion, samtidigt som de faktiskt kan förverkliga sina drömmar! Där har vi kärnproblemet i Sverige – istället för att våga stå upp mot kvinnoförtrycket så underblåser vi det istället.

Jag vet i alla fall om vad jag drömmer om att Sverige ska vara för land och det är definitivt inte något vänsterorienterat eller feministiskt sådant. Alla människor som är villiga att kämpa för att komma någonstans, som vill vara med och bidraga, som vill anpassa sig och leva sitt liv här sekulariserat och som fria individer är varmt välkomna, men vi måste sätta stopp för den negativa utvecklingen som vi nu ser – för våra barn och barnbarns skull!

https://www.theguardian.com/us-news/2018/aug/08/rashida-tlaib-muslim-woman-elected-us-congress-michigan

modig

6 reaktioner till “En liten kvällsspaning i värmen…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s