Det är dags för svenska folket att börja tänka med huvudet istället för hjärtat!

Den bästa stranden i Ystad ligger nära ett bed and breakfast, som sedan några år tillbaka sadlat om och blivit asylboende. På anläggningen bor det barnfamiljer och de brukar komma ned till stranden och bada – åtminstone barnen badar och de är alltid så glada med liv och lust. Detsamma gäller när man går upp till parkeringen och passerar deras lekplats där de yngre barnen brukar gunga – idag var det en flicka i hijab och två barhuvade som stojade i gungan. Det är det som är det finurliga med barn – de bearbetar sina upplevelser på ett annat sätt än vad vuxna gör.

Just där och då så förstår jag hur alla asylaktivister och vänstervurmare känner – det är klart att dessa människor som tagit sig hela vägen hit ska få stanna och få möjlighet att bygga sig ett nytt liv, långt borta från krig och förföljelser. Men sedan tar förnuftet över och även om det är med sorg i hjärtat jag betraktar barnen medan jag tänker på att de riskerar att behöva återvända till det de lämnat bakom sig, så har vi faktiskt inte möjlighet att hjälpa alla människor som har det tufft. Självklart ska vi hjälpa de som är i akut nöd som sig bör, men har man inga riktiga skyddsskäl så måste man acceptera beslutet och resa tillbaka till hemlandet.

Det jag blir arg över är hur våra politiker i det här landet har suttit med huvudena i sanden i minst 15 år och bara låtit problemen växa! Varför har man fört denna oansvariga bidragspolitik som lockar hit människor från världens alla hörn och som föranleder barnfamiljer att bryta upp tillvaron för att ge sig ut på en farlig resa utan att veta vad framtiden bär i sitt sköte? Det är så oansvarigt att jag blir skogstokig!

Det är väl klart att dessa människor kommer hit med förhoppningar som många får se grusade efter en alldeles för lång väntan. Det är inhumant att människor ska kunna rota sig i ett land innan de får sitt asylbesked – något som ältats i hur många år som helst utan att varken dåvarande eller nuvarande regering sett till att effektivisera asylprocessen! När ska Sverige lära sig av Norge som verkligen tagit tag i problemen och skapat mottagningscenter där man samlar alla och ger dem en snabb process? Detta är en lösning som även Danmark tittar på. Men vad gör vi i Sverige? Jo vi överväger huruvida vi ska ta in fler migranter eller inte när vi inte ens kan ta hand om de alldeles för många som vi redan huserar i landet! Helt plötsligt inför valet har alla partier vaknat och kommer med det ena beskedet efter det andra – men varför gjorde ni inget tidigare istället för att låta tiden gå och problemen hopa sig? Se på Danmark som fått ned sina asylansökningar betydligt och nu ligger på rekordlåga nivåer tack vare diverse åtgärder – vem styr det landet nu igen? Just det, bland annat Sverigedemokraternas motsvarighet Danskt Folkeparti som har en del att säga till om! De är inne på mandatperiod två och jag ser varken nazister som marscherar på gatorna eller etnisk utrensning i Danmark!

Något annat som jag finner upprörande är att inte fler länder i närområdet tar sitt förbannade ansvar! Jordanien, Libanon, Turkiet och Uganda är exempel på de länder som tar emot flest migranter och det tär så klart på deras länder, men vad gör resten? Saudiarabien och Qatar till exempel med alla sina oljemiljarder, varför drar inte dessa länder sitt strå till stacken?! Istället för att sälja vapen till Saudis kronprins under hans friarstråt i Europa och USA, så borde man ha satt press på att landet måste börja ta emot fler migranter! Hycklare som bara styrs av makt och pengar!

För migranternas del vore det så klart också bättre att leva i närområdena istället för tusentals mil därifrån i ett litet kungadöme uppe i norr! I närliggande länder är det samma klimat, språk, mat, troligtvis samma religion och värderingar. Dessutom är det lättare att återvända hem om konflikten i hemlandet blir bättre. Hjälp på plats är också vad många internationella experter förespråkar för att komma tillrätta med migrantströmmarna till Europa.

För mig är detta helt naturligt och jag tror att de flesta håller med om det, dessutom är det fler och fler länder i Europa som nu följer efter Visegradsländerna och Österrikes migrationspolitik – men av någon anledning har hela det svenska etablissemanget stora svårigheter att ta till sig kalla fakta och man fortsätter streta på i fel riktning. Vi kan göra skillnad genom att visa våra makthavare att det är dags att byta spår – ingen annan kommer nämligen att lösa ekvationen åt oss!

Så till alla er asylaktivister och för den delen vanliga människor som överväger att rösta på Fi, C, MP, V, L eller S i höstens val bara för att ni vill se öppna gränser och känna att ni gör en insats genom att kämpa för att alla som söker asyl ska få stanna – tänk om och tänk rätt! Det kommer aldrig att ske! Europa har ändrat spår nu och det är nya tider som väntar. Antingen röstar ni för fyra år till med samma inkompetenta regering, vilket betyder att migrantströmmarna kommer att fortsätta till Sverige med drunkningsdöd och inhumant långa asylprocesser – något som även kommer att urholka den svenska ekonomin och välfärden ytterligare – eller så tar ni ert förnuft till fånga och inser att det är både bättre och mest humant att hjälpa människor på plats i närområdena istället för att flytta över problemen hit!

Det är dags för svenska folket att tänka med huvudet istället för hjärtat och slänga offerkoftan en gång för alla!

lik

2 reaktioner till “Det är dags för svenska folket att börja tänka med huvudet istället för hjärtat!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s