Urnordiska runor på väg att klassificeras som rasistiska symboler!

Regeringen har under en längre tid förfasat sig över att användningen av vissa symboler förknippas med nazism och på grund av att nazistiska och främlingsfientliga organisationer tar allt större plats ute på gator och torg vill man nu lyfta frågan. Morgan Johansson (S):
-”Vi har sett att gränsdragningen för en del symboler, till exempel nazistiska, kan ifrågasättas.”

Det blir hovrättspresident Charlotte Brokelinds ansvar att ta fram ett lagförslag som ska förbjuda andra rasistiska symboler utöver hakkors, genom att gå igenom hur brottet hets mot folkgrupp har tillämpats när det gäller rasistiska och liknande symboler för att på så vis föreslå hur fler symboler ska kunna omfattas av ett förbud. I rättspraxis har Högsta domstolen förklarat att genom att bära märken med Odalrunan eller en örn och en lagerkrans ute bland folk, så kan man göra sig skyldig till hets mot folkgrupp.

Ett exempel som nämns är Nordiska motståndsrörelsen som när de inte får använda hakkors istället hittat andra symboler som skickar samma signaler – till exempel den så kallade ”Tyrrunan” från den nordiska mytologin.

Utredningen med dess förslag ska redovisas senast den 31 maj nästa år.

Börjar det inte gå lite till överdrift när vi ska börja förbjuda gamla urnordiska runor som faktiskt är en del av vår historia? Vad ska man ta sig till om NMR eller någon annan organisation börjar använda bokstaven A till exempel – ska man förbjuda alfabetet? Det måste väl finnas lite sans och reson i det här resonemanget?!

Det är noterbart att det återigen är minister Johansson som håller i trådarna – samme man som till varje pris vill stävja vår yttrandefrihet genom att införa censur på sociala medier och internet. Obehagligt!

http://www.dagensjuridik.se/2018/07/hon-ska-stoppa-fler-rasistiska-symboler-lagforslag-kan-komma-nasta-var?utm_campaign=unspecified&utm_medium=email&utm_source=apsis

censur 2

 

2 reaktioner till “Urnordiska runor på väg att klassificeras som rasistiska symboler!

  1. Tokigare blir det för var dag. Hakkorset kommer från Indien, är en religiös mycket vanlig symbol idag, och är mycket vanlig i Kina och betyder lycka, välstånd och framgång. I Tibet målar folk hakkors på husen som folk i Sydeuropa målar kors. Odalrunan är lik det band som bland annat statsministern klätt sig i, red ribbon en kamp mot narkotika. http://factspy.net/what-does-the-red-ribbon-stand-for/ Tyr rynan, eller snarare samma tecken, är vardaglig i Kina. Den är inte ett skrivtecken utan betyder ”antal” av något. Skriver man ”september” med kinesiska skrivtecken blir det 九月eller [nio] [månad]. Skriver man 九个月[nio] [tyrunan] [månad] betyder det nio månader. Sverige är inte värdens centrum även om socialisterna med sina gamla kommunist-välde drömmar tycks tro det.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s