Etablissemangets avståndstagande från SD ger eko utomlands, Löfvén och AB överens om att stävja gängvåldet med sociala insatser samt Orbán fortsätter hålla fanan högt!

Om man ska utvärdera Almedalsveckan så här långt så verkar hela etablissemangets fokus ligga på att tala om hur man ska stoppa Sverigedemokraternas framfart. Att syftet med politikerveckan är att föra fram sin egen partipolitik samt använda det som en plattform för att övertyga väljarna om att just deras parti har bäst lösningar för att få Sverige på banan igen verkar ha gått dem helt förbi. Självklart är den enda vinnaren här SD som får ännu mer uppmärksamhet.

I dagens Svenska Dagbladet publicerar man en ”guide” till hur man skapar majoritet utan Sverigedemokraterna, vilket innebär att Socialdemokraterna och Moderaterna bildar regering tillsammans, liksom deras systerpartier har gjort i Tyskland. Detta är ännu ett exempel i mängden på hur etablissemanget fortsätter låta paniken ta övertaget istället för att agera konstruktivt. Med tanke på att Ulf Kristersson i sitt tal i Almedalen, precis som sina allianskollegor, uttryckligen deklarerade att ett samarbete med SD är uteslutet, så är det uppenbart att en röst på M i år är detsamma som en röst på S.

Att Sveriges samlade media- och politikerelit aktivt motarbetar och utesluter ett av folket demokratiskt invalt parti i riksdagen, som enligt varje opinionsundersökning som publiceras fortsätter att öka medans övriga partier sjunker, är inget annat än en skandal och ju närmare valet vi kommer får detta faktum publicitet även i utländsk media.

I dagens Aftenposten skriver man djupgående om det politiska spelet kring Sverigedemokraterna och Jonas Hinnfors, professor i statsvetenskap vid Göteborgs universitet, reder ut begreppen inför valet och konstaterar bland annat att det bara finns två alternativ – antingen ändrar de övriga partierna inställning till SD och inkluderar partiet på ett eller annat sätt, eller så börjar man att samarbeta med Socialdemokraterna.

Även den danska tidningen Berlingske har idag en artikel om Sverige, där man berör det faktum att den svenska regeringen har utökat sina gränskontroller till att även gälla flygplatser och hamnar runt om i landet. Men det är inte en ny migrantvåg som är den bakomliggande orsaken, utan snarare det faktum att Sverigedemokraterna kontrollerar den politiska agendan och tvingar politikerna att kämpa för att återvinna trovärdigheten.

https://www.aftenposten.no/…/Har-lett-i-arevis-etter-en-mat…

https://www.b.dk/…/efter-dramatiske-dage-i-2015-sverige-sae…
—————————————

Jag noterar också att Aftonbladets ledare precis som Stefan Löfvén förespråkar att vi ska möta den eskalerande grova gängkriminaliteten på samma sätt som vi gjort de senaste tjugo åren – det vill säga med fritidsgårdar och sociala insatser!

”Det är lätt att ropa på hårdare tag, men det är trots allt det vardagliga gnetandet med förebyggande arbete och satsningar på en likvärdig skola och jobb med löner det går att leva på som långsiktigt kan bryta våldsvågen och erbjuda de unga männen en laglig och ljusare framtid.”

Fem döda på sjutton dagar påvisar att ett nytt blodigt gängkrig är här och man föreslår samma åtgärder som man redan vet inte fungerar- man tror inte att det är sant! Lär dem sig aldrig någonting i det här landet?! Vi pratar om grovt kriminella gäng och inga mellanstadieelever. Dessa falanger struntar fullkomligt i om man målar om i Rosengård och Tensta eller öppnar en ny fritidsgård i Biskopsgården. De är inte intresserade av att ta något lågavlönat skitjobb – de vill tjäna snabba cash på droger och leva som kungar! Dessutom är det konflikter mellan olika grupperingar, där etniciteten i många fall är grunden till problemet och det är ingen hemlighet att många migranter som kommer till Sverige tar med sig sina konflikter från hemländerna.

Det krävs nytänkande från regeringens sida för att få rätsida på problemen, men det kan vi inte begära från dessa naiva klåpare! Skaffa skyddsväst om ni bor i storstäderna är mitt råd, för det här är bara början!

https://www.aftonbladet.se/…/visa-att-sverige-ar-bast-nar-d…
——————————–

Slutligen en liten uppdatering kring mötet mellan Tysklands inrikesminister Horst Seehofer och Ungerns premiärminister Viktor Orbán igår. Efter mötet konstaterade båda herrarna att den ungersk-bayerska relation är utmärkt och att det är uppenbart att endast kristna demokratier är kapabla att skydda jobb, gränser och Europas kulturella identitet.

-”Ungern har positionerat sig som rättframma och ärliga redan i början av migrationskrisen – även när det är obekvämt. Vi har haft samma inställning sedan 2015. Med tanke på att Balkan-rutten går via Grekland, har det inte varit en enda migrant som tagit sig in i EU via Ungern. Vi vill inte och vi kan inte ta tillbaka någon migrant, men vi är redo att hjälpa till med att skicka tillbaka migranter till Grekland.”

Det finns några länder i Europa som sticker ut på ett positivt sätt och Visegrandsländerna samt Österrike är definitivt inkluderade – hade det inte varit för dem hade vi alla varit förlorade för länge sedan.

https://dailynewshungary.com/hungary-doesnt-want-to-take-b…/

aftenposten.jpg

Annonser

En reaktion till “Etablissemangets avståndstagande från SD ger eko utomlands, Löfvén och AB överens om att stävja gängvåldet med sociala insatser samt Orbán fortsätter hålla fanan högt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s