Team Ulf presenterar för en gångs skull ett vettigt förslag med fokus på våldsvänstern, radikal islam och NMR!

Följetongen Ulf Kristersson rullar vidare – det är nya bud varje dag verkar det som. Imorgon är Moderaternas partiledare först ut som talare på Almedalsveckan, men redan igår deklarerade han att Moderaterna vill göra upp med Socialdemokraterna om migrationspolitiken och idag proklamerar han att partiet vill förbjuda deltagande i extremistorganisationers verksamhet.

Det pågår redan ett arbete i regeringskansliet med ett lagförslag om att göra det straffbart att deltaga i terroristorganisationers verksamhet, som exempelvis IS. Detta grundar sig i den överenskommelse mot terrorism som slutits mellan regeringen och Alliansen, ett förbud som M nu vill bredda så att det även ska vara brottsligt att deltaga i inhemska våldsbejakande organisationers verksamhet.
”- Jag har sett många exempel där våldsbejakande organisationer på olika sätt skadar demokratin och demokratins funktioner i Sverige. Vi har sett islamistiska organisationer som hatar judar på ett sätt som är rent olagligt, vi har sett NMR som har marscherat och varit hotfulla. Lägger man ihop den autonoma vänstern, nynazisterna och islamistiska fundamentalister, då är inte det här marginella saker.”

Moderaterna vill inte förbjuda organisationer som sådana, utan i stället vill man att det ska vara brottsligt att deltaga i dess verksamheter. Det kan handla om att sprida information, värva, utbilda eller samla in pengar för organisationens räkning. Vilka organisationer som ska bli aktuella är upp till domstolarna att bedöma, men det kommer krävas att det rör sig om organisationer som ägnar sig åt allvarlig brottslighet.

För en gångs skull måste jag säga att det är ett ypperligt förslag från Moderaternas sida och det är även absolut nödvändigt!

Aftonbladets artikel försöker givetvis fokusera på enbart NMR, men eftersom Kristersson även nämner den autonoma vänstern och islamistiska extremister så kan det inte sopas under mattan.

AFA och radikal islam har fått passera under radarn länge nog nu och det är dags att ta till kraftåtgärder mot dessa våldsbejakande grupper! I till exempel USA har över 368.000 personer krävt att AFA klassificeras som en terrorgrupp och namnlistor lämnades in till Vita huset i slutet av förra året. Varenda gång det är kravaller eller upplopp där AFA är inblandat så blir det bara ett kort fördömande i tidningarna, men aldrig några kännbara repressalier. NMR får däremot spaltmeter efter spaltmeter i media.

Det goda hatets dagar är förhoppningsvis räknade, men en lagändring kräver att fler partier än M och SD ställer sig bakom förslaget. Det återstår att se vad utkomsten blir, men intentionen är åtminstone god enligt mitt tycke.

Eftersom Kristersson verkar vara full av överraskningar och splittrad i många frågor, så kanske han bjuder oss på en wow-upplevelse i Almedalen imorgon genom att fastslå att Moderaterna stängt dörren till Alliansen och nu ämnar samarbeta med Sverigedemokraterna! Jo jo, när helvetet fryser till is kanske, men i mina drömmar kan allt hända…

https://www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/a/8wkLkw/nya-m-forslaget-forbjud-deltagande-i-nmrs-aktiviteter

NMRUlf

4 reaktioner till “Team Ulf presenterar för en gångs skull ett vettigt förslag med fokus på våldsvänstern, radikal islam och NMR!

  1. Tack Jenny. Du är en duktig skribent. Det känns befriande att läsa dina texter. Om jag var en stor optimist. Då kanske jag får liknande drömmar.

    Gillad av 1 person

  2. Låt os inte glömma att AFA är bara en del av en gruppering hos den våldsbejakande extremvänstern. De andra är EXPO, som gömt sig bakom och maskerat sig som ”journalistik” för att förhindra insyn, och Researchgruppen RG, som tidigare hade AFA inkluderat i namnet. EXPO/AFA/RG måste beaktas för vad det är, en enda våldsbejakande extrem organisation och motpolen till NMR.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s