Internationellt nyhetssvep 2018-06-20

Dagens nyhetssvep berör Danmark och Norges gemensamma planer på att öppna center för avvisade migranter i Afghanistan, USA:s migrationspolicy, medias ständiga svartmålande av SD, Liberalernas förträffliga förslag om poliser, USA lämnar FN:s människorättsråd, IS förespråkar nya terrordåd under fotbolls-VM och Argentinas abortmotstånd kan snart vara ett minne blott.

Våra kära grannländer Danmark och Norge, som jag för övrigt har som förebild när det kommer till migrationspolitik, förhandlar nu med den afghanska regeringen om att öppna center för avvisade minderåriga asylsökande i Kabul. Norge och Danmark arbetar på att etablera ett center i Kabul för hemsända afghanska minderåriga migranter och båda länderna kallar det för ett ”omsorgscenter”.

I Sverige gör vi tvärtom och ger istället 9000 afghaner utan skyddsskäl amnesti på skattebetalarnas bekostnad för det är enligt Lööf, Löfvén, Sjöstedt och Fridolin det mest ”humana”! Inte undra på att resten av världen skrattar åt oss…

https://politiken.dk/…/Afviste-børneflygtninge-skal-sendes-…
——————————————————-

Jag har ett bra tag följt utvecklingen kring USA:s gräns och det faktum att barn skiljs från sina föräldrar vid gränsen. Jag har dock valt att inte ta upp det eftersom det känns som man inte har hela bilden klar för sig. Media världen över ägnar sig åt att svartmåla Trump för detta och bilder på gråtande barn kablas ut. Jag säger inte att jag stödjer detta, däremot känns det som att man gärna skulle vilja höra hur Trump tänker kring detta, för han har antagligen ett syfte – men detta kommer tyvärr inte fram, inte ens i amerikansk media. Om det är i avskräckningssyfte för att minska migrationen till USA kan det nog vara effektivt, men med tanke på trycket från omvärlden lär det nog bli ändring snart. Det man däremot kan notera är att svensk media nu slår upp det med stora rubriker och jag kan tänka mig att syftet är att propagera för att få svenskarna att öppna sina hjärtan för mer migration till Sverige och använda USA som avskräckande exempel. Nu är Sverige milslångt ifrån något sådant skeende, men tyvärr är det nog en del människor som kommer att påverkas i rätt riktning.
—————————————————–

I en ledare i dagens Aftonbladet skriver Daniel Swedin att ”SD:s extremism blir allt tydligare” och att Kristersson måste ge svar på tal om han kommer samarbeta med detta hemska rasistparti. Det borde i sådant fall vara på sin plats att både Kristersson och Löfvén kan förklara huruvida deras planer för att samarbeta med sharia-Centern kommer att bli verklighet eller inte. Det är rätt väsentlig information för väljarna.

Aftonblaskan lägger verkligen i högsta växeln nu för att dagligen svartmåla SD – men eftersom vi har statsstyrd media så jag är inte förvånad, Socialdemokraternas plan är nämligen att ”varna” svenska folket för att rösta på SD och självklart kommer man att använda media till att gå deras smutsiga ärenden. Svenska folket måste så klart tuktas och indoktrineras att ”rösta rätt”!

https://www.aftonbladet.se/…/sds-extremism-blir-allt-tydlig…
——————————————————–

I samma blaska skriver Liberalerna för en gångs skull en bra debattartikel. Jag har personligen alltid haft väldigt svårt för det partiet allt sedan Jan Björklund tillträdde och Birgitta Ohlsson fick för mycket att säga till om, men idag levererar de en klarsynt text om att Sverige behöver mer poliser och som enda parti, förutom SD, vill de höja polisernas löner samt överföra poliser från skrivbordstjänst till yttre tjänst. Det är precis rätt recept! Hoppas de kan öka trycket på övriga partier att det är så man måste agera – det går inte att lova 10.000 nya poliser som Johansson/Löfvén hela tiden gör utan att ha en plan för hur man ska lyckas locka tillbaka poliserna till yrket.

Nu väntar vi på att få höra att även sjuksköterskorna ska få höjda löner så att det återigen kan bli lite ordning inom vårdsektorn!

https://www.aftonbladet.se/…/ska-en-polis-ge-skydd-till-29-…
—————————————————–

Igår kväll skrev jag om att Ungerns utrikesminister var mycket kritisk till FN:s människorättsråd, efter att Ungern fått stark kritik för sin ”Stop Soros”-plan som handlar om att stoppa organiserad illegal migration. Nu meddelar USA att man lämnar FN:s människorättsråd helt och hållet eftersom det innehåller alltför många ”likasinnade länder som är ovilliga att på allvar utmana status quo” samt att det är ”kroniskt partiskt” i Israel-Palestinafrågan.

Tur att det finns lite länder med civilkurage i den här världen, tyvärr kan inte Sverige anses platsa i det laget för det har nämligen Margot Wallström sett till under de senaste fyra åren!

https://www.hbl.fi/artikel/usa-lamnar-fns-manniskorattsrad/
——————————————————

I samband med fotbolls-VM passar IS på att sprida lite propaganda för sin sak. På olika färggranna posters uppmanar man sina anhängare till diverse terrordåd.

”Kalifatets vargar – gör er redo för jaktsäsong” står det på en poster, som föreställer hur fotbollsspelaren Lionel Messi blir avrättad på planen.

”Klara, färdiga, jaktsäsongen är strax här” står det på en annan poster och andra hånande bilder visar militanta mål för ”ensamvargs-jihadister”

Det finns även en poster som visar hur en militant extremist bär in en bomb till en fotbollsplan genom eldsflammor med texten ”döda dem alla”.

Jag hoppas innerligt att Putins säkerhetstjänst har stenkoll! Men något annat vore osannolikt.

http://www.dailymail.co.uk/…/ISIS-warns-World-Cup-attacks-p…
—————————————————–

Slutligen verkar Argentina också vara på väg mot att luckra upp abortmotståndet. I torsdags genomfördes en historisk omröstning för att legalisera abort under de första 14 graviditetsveckorna – ett beslut som nu inväntar senatens godkännande innan det kan bli lag.

Tusentals aktivister som kämpar för rätten till abort, hurrade och kramades utanför kongressbyggnaden efter att beslutet tillkännagetts – 129 mot 125 röster.

Spännande och vi hoppas givetvis på ett positivt besked även i senaten – det är verkligen dags att stå upp för kvinnors rättigheter världen över!

http://www.jordantimes.com/…/argentine-lawmakers-approve-bi…

News

Annonser

2 reaktioner till “Internationellt nyhetssvep 2018-06-20

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s