Nyhetssvep 2018-05-22

Idag kommer ett gediget nyhetssvep som berör Lövins utspel i samband med FN-rapporten, ny praxis hos migrationsverket i Finland, folkomröstning om abort på Irland, Saudiarabiens sociala reformer, Paraguay öppnar ambassad i Jerusalem, internationella rubriker om både Danmark och Sverige samt kris i Kina och Indien pga. en-barns-politik.

Rapporten som FN:s rasdiskrimineringskommitté nyligen presenterade, om att Sverige har problem med ”ett stort antal hatbrott och fortsatt rasistiskt våld”, att ”islamofobi och antisemitism är växande problem” samt att ”afrosvenskar och samer diskrimineras”, har genererat en hel del kritik från olika led – däribland Moderaterna.

Vice statsminister Isabella Lövin (MP) deklarerar nu att rapporten, som kritiserar Sverige för att tillåta organisationer som stöttar rasism, är trovärdig.
-”Det förvånar mig verkligen att Moderaternas talesperson gör sådana ansträngningar. Jag är kritisk till försök som syftar till att misskreditera trovärdigheten hos FN-organ och att det inte har något ”värde för Sverige”.”

Är det någon som överhuvudtaget har förtroende för Isabella Lövin från Miljöpartiet? Att ett sådant extremistparti som saknar all trovärdighet kan inneha en så hög post som vice statsminister är helt uppåt väggarna! Lövin har dessutom uttalat sig tidigare på ett icke trovärdigt sätt, t.ex. i DN från den 17 januari i år där hon proklamerade att den politiska svartmålningen av landet inte stämmer:
-”Slutsatsen att Sverige ­håller på att kollapsa stämmer inte.”

Hur vore det om vår vice statsminister gjorde en reality check?! Att det även pågår rasism och diskriminering mot det egna folket är det ingen som bryr sig om – vi ska tydligen tåla att bli trampade på ständigt och jämt, men ändå snällt betala skatt och vara tysta! Miljöpartiet ska bara ut ur Rosenbad i höst – allt annat är en skandal!

https://www.omni.se/isabella-lovin-om-fn-s-rapport…/a/8wKx9r
https://www.dn.se/…/slutsatsen-att-sverige-haller-pa-att-k…/
—————————————————–

Migrationsverket i Finland har numera en ny praxis som innebär att man i asylprocessen nu även ska höra 7-12-åriga barn när det gäller familjer som konverterat till kristendomen. Enligt Migrationsverket handlar det bland annat om att garantera barnets bästa och rätt till religionsfrihet.
Anledningen till förändringen är att man i Finland har många asylprocesser där asylgrunden är att familjen konverterat.

Jag förstår att dessa familjer som konverterat till kristendomen tar sig till Finland istället för Sverige – här löper de nämligen mycket stor risk för att förföljas eftersom vi har extremt många muslimer i landet och tack vare att våra svenska politiker stått handfallna och sett på när radikal islam brett ut sig över hela landet verkar shariapoliser numera vara accepterat – även om det inte talas om det. Människor som konverterat till kristendom och homosexuella göre sig icke besvär med att söka asyl i Sverige – för er egen säkerhets skull!

https://www.hbl.fi/…/migrationsverket-borjar-hora-ocksa-sm…/
——————————————–

På Irland stundar ett viktigt val den 25 maj – då är det nämligen folkomröstning om aborträtten. I dag är abort olagligt och kan ge 14 års fängelse. Nej-sidan menar att livet startar vid befruktningsögonblicket och att abort är lika med mord. Ja-sidan hävdar kvinnans rätt till ett eget val och till god sjukvård på hemmaplan. En kvinna boende i Dublin uttrycker:
”-Så fort du blir gravid på Irland förvandlas du till andraklassens medborgare.”

Bara en kort tid före folkomröstningen gick drygt tusen läkare ut med ett upprop till stöd för ja-sidan. Mary Higgins som jobbar som förlossningsläkare uttalar sig:
-”Nuvarande lagstiftning gör det omöjligt för oss att ge kvinnor bästa tänkbara vård. På grund av det åttonde tillägget är kvinnor rädda för att söka vård på Irland. De vågar inte säga som det är. De kanske kommer in till oss och säger att de fått missfall, men i verkligheten har de tagit ett abortpiller som de köpt på nätet. Om vi inte får rätt information, kan vi inte ge rätt vård. Det är fruktansvärt!”

Hälsominister Simon Harris kampanjar på ja-sidan och stöttar läkarnas upprop.
”-En överväldigande majoritet av landets läkare säger att de inte kan ta hand om patienterna på bästa sätt med det åttonde tillägget på plats. Varje dag, även i dag, reser nio kvinnor utomlands för att göra abort. Varje dag tar tre kvinnor ett piller som de köpt olagligt på nätet. Jag kommer att rösta ja för att dessa kvinnor i stället ska kunna få säker vård på Irland.”

Vi får sannerligen hoppas att de irländska kvinnorna får rätt att göra abort. I Sverige idag har vi enligt mig en lite för generös abortlagstiftning, men jag är absolut inte för att förbjuda abort – däremot att ta bort möjligheten att kunna göra väldigt sen abort när fostret är fullt utvecklat som idag är möjligt med tillstånd från Socialstyrelsen.

https://www.hbl.fi/art…/de-ofodda-barnen-delar-irland-itu-2/
————————————————————–

Ni som följer mina nyhetssvept vet att jag skrivit mycket om att Saudiarabiens kronprins MBS har åkt runt i Europa på friarstråt de senaste månaderna, i syfte att sälja in landets nya profil som ska vara mer öppen och tolerant – men viktigast av allt så ska man lätta på de hårda restriktionerna för kvinnor. Detta innefattar även att kvinnor ska kunna köra bil själva. Den nya lagen skulle träda i kraft om en månad, men nu framkommer det att man i helgen som gick arresterade sju högprofilkvinnor som kämpar för kvinnors rättigheter och frågan väcks om kungadömets löften om sociala reformer bara är luftslott.

De anklagas för att ha haft ”misstänkt kontakt med utländska enheter för att stödja deras aktiviteter och rekrytera ansvariga personer i känsliga regeringspositioner samt förse fientliga element utanför landet med finansiell information”.

Enligt människorättsorganisationer verkar det som att det enda brott som dessa aktivister har begått är att de ville att kvinnor skulle få köra bil innan Mohammed bin Salman proklamerade att så skulle ske.

Jag misstänker att det är mycket prat från Saudiarabien i ett försök att charma omvärlden, men om de sedan förverkligar det de har sagt återstår att se.

https://www.independent.co.uk/…/saudi-arabia-arrests-femini…
——————————————-

Danmarks integrationsminister Inger Støjberg har väckt internationell publicitet efter sitt uttalande om att muslimer inte ska arbeta under ramadan, eftersom det i vissa yrken (t.ex. busschaufför) kan anses utgöra en risk om de inte är tillräckligt utvilade.

https://www.theguardian.com/…/danish-politician-inger-stjbe…
—————————————————–

Sverige är inte sämre för vi har också lyckats skapa internationella rubriker genom broschyren ”Om krisen eller kriget kommer”, som regeringen har beslutat ska distribueras till samtliga hushåll i landet. Både norsk och brittisk media har snappat upp nyheten om hur Sverige spänner försvarsmusklerna – eller varnar svenska folket för att katastrofen är nära förestående, bedöm själv!

https://www.theguardian.com/…/sweden-distributes-be-prepare…
——————————————————–

Paraguay är det andra landet efter USA som nu flyttar sin ambassad från Tel Aviv till Jerusalem. Igår skedde invigningen av den nya ambassaden.

Saeb Erekat (PLO), fördömde öppnandet av ambassaden i Jerusalem.
-”Vi har idag bevittnat hur Paraguays president framstår som en oansvarig politisk ledare som ignorerar internationell lag och motarbetar möjligheten till fred i Mellanöstern. Arabvärlden kommer att bojkotta alla länder som flyttar sina ambassader till Jerusalem.”

https://www.aljazeera.com/…/paraguay-president-inaugurates-…
—————————————–

Slutligen en liten notis om hur den förda en-barns-politiken i Kina och Indien fått en del ovälkomna effekter och nu står inför en kris. Eftersom nästan ingen ville föda flickor finns det nu nämligen ett extremt överskott av män – således har 70 miljoner män ingen kvinna att gifta sig med…

https://www.aftenposten.no/…/Nesten-ingen-ville-fode-jenter…

Lövin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s