Otroligt att von der Leyen sitter kvar vid makten trots oegentligheter

Eftersom det tystats ned är det lätt att glömma bort att EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen är huvudpersonen i en pågående korruptionsutredning som avser köpet av nästan 2 miljarder Covid-19 vaccindoser från Pfizer för EU:s räkning. 

Enligt en icke namngiven talesman för Liège åklagarmyndighet i Belgien, har EU:s högsta åklagare tagit över den pågående korruptionsutredningen. Åklagarmyndigheten hävdar att von der Leyen förhandlade fram avtalet på flera miljarder euro med läkemedelsjättens VD, Alber Bourla, privat via sms innan de kliniska prövningarna för vaccinet slutfördes. Von der Leyen gör dock en Hillary och har vägrat att avslöja innehållet i dessa meddelanden samt hävdar att hon inte kan hitta dem.

Utredare från den europeiska åklagarmyndigheten (EPPO), som har arbetat med ärendet de senaste månaderna, tror att von der Leyen kan vara skyldig till inblandning i offentliga funktioner, förstörelse av SMS, korruption och intressekonflikter (Ursulas make Heiko von der Leyen är medicinsk chef för företaget Orgenesis Inc. som är partnerföretag till BioNTech och producerar anti-Covid-19-vaccin samt andra typer av vaccin).

Trots anklagelserna och att von der Leyen själv erkände att hon kommunicerade privat med Bourla i nästan en månad innan hon undertecknade avtalet på nästan 20 miljarder euro (21,5 miljarder dollar), har ännu inga formella åtal väckts mot den korrupta topppolitikern.

Fallet har fått stöd av regeringarna i Polen och Ungern som också har lämnat in officiella klagomål om von Der Leyens roll i vaccinförhandlingarna. Warszawa håller dock på att dra tillbaka klagomålet efter att premiärminister Donald Tusks EU-vänliga regering kom till makten förra året.

New York Times, som först rapporterade 2021 att privata samtal mellan von der Leyen och Bourla verkligen hade ägt rum före undertecknandet av vaccinavtalet, har också lämnat in en stämningsansökan mot EU för att ha vägrat att avslöja innehållet i textmeddelandena och avslå en begäran om tillgång till handlingar.

I december förra året rapporterade Politico att EU hade dumpat minst 215 miljoner vaccindoser, vilket kostat skattebetalarna 4 miljarder euro (4,3 miljarder dollar), men trots det fortsätter vaccinerna att strömma till EU enligt kontraktet med Pfizer fram till åtminstone 2027.

Eftersom det redan gått drygt tre år och Ursula von der Leyen fortfarande sitter i orubbat bo, hyser jag inga större förhoppningar om att hon ska ställas till svars, dessutom ansöker hon om en ny mandatperiod som högsta hönset utan några invändningar från övriga – när det hettar till skyddar högdjuren varandra. Vidrigt.

#korruption

#followthemoney

https://www.politico.eu/article/pfizergate-covid-vaccine-scandal-european-prosecutors-eu-commission/

6 reaktioner till “Otroligt att von der Leyen sitter kvar vid makten trots oegentligheter

  1. EU – förmodligen världens mest korrumperade organisation. Det sista jag hörde av Nigel Farage innan han lämnade EU var att han ville ha en undersökning av hor många ledamöter som stod på George Soros avlöningslista.

    Finns på YT, heter; ”´Nigel Farage exposes George Soros: The biggest international political collusion in history”

    Gillad av 2 personer

  2. Det är verkligen vidrigt hur dessa hemska människor tillåts komma undan hela tiden..men jag hoppas och tror att när vallarna rämnar så kommer dom ställas till svars!
    Nu kommer dom undan med precis allt och dom gör det helt öppet vilket gör det ens mer irriterande!
    Vi vanliga människor hade suttit bakom lås och bom mycket tidigare och för små saker jämfört med vad von Leyen och co gör..
    hoppas på att det blir en förändring i höst när/om Trump vinner valet, det är kanske vad som behövs för att dammarna ska brista…

    Gillad av 2 personer

  3. Alla som sitter i Bryssel, Luxemburg och Strasbourg har samma agenda, allt handlar om pengar och att hitta ett sätt där de kan roffa åt sig så mycket pengar de kan utan att det syns allt för mycket.

    Ingen bryr sig om folket, sina länder eller för den delen sina visioner, såvida det inte handlar om att de ska få det bättre, en tryggare framtid och komma upp sig i smöret. Då måste man tydligen slicka uppåt och sparka nedåt för att få en chans att kunna leka i samma sandlåda som de stora.

    Allt EU-eliten vill bygga vidare på idag är att styra folket så de kan leva gott på våra skatter, styra bönderna med lagar och förordningar, styra företagen genom att ta kontroll på deras ekonomi, sänka standarden för vanligt folk och tvinga in länder i euro samarbeten där allt bygger på ett korthus och alla som har byggt korthus vet att de så småningom rasar.

    Gillad av 2 personer

  4. Undrar hur mycket Putin vill ha om han skickar en missil och spränger EU:s högkvarter i luften? Givetvis ska han göra det när asen sitter där och kacklar. Möjligt är att han funderar på det och väntar bara på ett bra tillfälle? En fullträff där skulle bejublas av folken i EU…

    Gilla

Lämna en kommentar