Bittert uppvaknande för Zelensky när omvärlden hittat en ny leksak

Ukrainas president Volodymyr Zelensky har sedan krigsutbrottet i början av förra året fått rockstjärnestatus tack vare en enorm uppbackning av såväl massmedia som politiska ledare och rest världen runt på diverse framgångsrika tiggarturnéer.

I december 2022 utsåg Time Magazine den ukrainska regimens posterboy till årets person. I en artikel i samma tidning som publicerades i dag, är det dock helt andra tongångar när verkligheten kommit ifatt den före detta skådespelaren.

Personal från Zelenskys stab uppger att han känner sig ”förrådd” av sina västerländska finansiärer som har nekat honom det stöd och den uppmärksamhet han har vant sig vid. Presidentens innersta krets ser honom nu som förvirrad och att konflikten med Ryssland är omöjlig att vinna.

En medlem i Zelenskys team säger att presidenten känner sig förrådd av sina västerländska allierade som har lämnat honom utan medel för att vinna kriget, bara medel för att överleva det.

Zelensky sade till Time att han fortfarande tror att hans styrkor kan besegra Ryssland på slagfältet och att han inte kommer att ha några förhandlingar med Moskva, trots att Ukrainas sommarmotoffensiv misslyckas med att uppnå sina mål och resulterar i vad tidningen kallade ”enorma förluster”.

Enligt de senaste ryska siffrorna har den ukrainska militären förlorat mer än 90 000 man mellan början av juni och början av denna månad.

En av Zelenskys närmaste mannar säger att presidenten lurar sig själv och att man har slut på alternativ. -”Vi vinner inte. Men försök berätta det för honom.”

Tänk så fort det kan gå att falla från toppen till botten och han borde egentligen inte vara förvånad. Kriget i Gaza kom verkligen lägligt för de som tröttnat på att agera huvudfinansiärer till den korrupta regimen i Ukraina, eftersom det nu finns en mer akut nödsituation att fokusera på.

Så här i efterhand inser nog även Zelensky att det var oerhört dumt att lita på USA, lyssna på Storbritannien med BoJo som satte stopp för ett färdigt fredsavtal med Ryssland bara veckor efter krigsutbrottet samt förlita sig på EU:s fagra löften med Ursula von der Leyen och Josep Borrell i täten.

Såg en jämförelse med Saddam Hussein och Mussolini, där nu även Zelensky blivit vänd ryggen efter att ha litat på att USA inte skulle tappa intresset när andra scenarier gynnar dem bättre. Återstår att se om samma öde väntar Big Z eller om han börjar lyssna på en fredsplan med Ryssland innan han är förlorad.

Det är nog bara en tidsfråga innan det ukrainska folket kommer känna sig förrådda av deras ärkepuppet Zelensky och hans regim när de inser hur han sålt ut landet medan han förkovrat sig själv till max.

Avslutat med ett passande citat från Henry Kissinger:

”Att vara en fiende till Amerika kan vara farligt men att vara en vän är ödesdigert.”

#dancewiththedevil

#oopstheydiditagain

https://time.com/6329188/ukraine-volodymyr-zelensky-interview/

https://www.rt.com/news/586204-west-betrayed-ukraine-zelensky/

6 reaktioner till “Bittert uppvaknande för Zelensky när omvärlden hittat en ny leksak

  1. Om man inte lär av historien är man torsk som Begginsky! Kurderna är väl de senaste folket som grundlurades av USA att strida mot Assad förutom då dumskallarna i Bryssel som ärvt kriget i Ukraina? Det som hände vara att USA trots fagra löften lämnade kurderna vid för våg och dessutom lägger beslag på oljan som var kurdernas stor inkomstkälla. Och denna maffiaunion är Sverige alltså allierat med? EU:s politiker måste vara helt blåsta eller korrumperade över öronen!

    Gillad av 2 personer

  2. Har inte Zelensky lärt något av historien och främst USA:s agerande. Nej, naturligtvis inte, han är en lågutbildad artist. Det vore att begära för mycket … När de senare tröttnat på vad de har engagerat sig i, så de lämnat offren i sticket. Zelensky är inget annat än vad man säger i schack-sammanhang – ett bondeoffer eller som de säger längre bort i väst: ”collateral damage” …

    Gillad av 3 personer

    1. Såpaskådisen Zelensky spelade sitt livs roll, nu på nedåtgående, korkad eller ej, han är i gott sällskap, garnityret Europas ledarfigurer och dess underställda tjänstemän är smorde.
      Statustjänsterna i EU, FN, WHO även de riggade honungsfällor med trygga ekonomiska försäkringar ge dem ljus framtid.
      Folken betalar dyrt.

      Ett stort problem är medströmsmedia vilka vi tror är den granskande tredje statsmakten ge sken nagelfara den ekonomiska maktsfären samt våra folkvaldas kopplingar i olika beslut, i stället har MSM synkroniserat sina redaktioner vilka borde förse oss mediekonsumenter med ett brett spektrum av analyser, vi erbjuds endast sugrör att titta igenom.
      Vad kan då gå fel?

      Gillad av 3 personer

  3. USA har nog ett bra tag nu förstått att Uk… har svårt att vinna kriget inte ens med allt det stöd som det fått. Menar börjar de närmaste vännerna få ont om pang så kanske man letar en OFF RAMP och som vanligt ger man sig på länder med gas och olja i mellanöstern….. Libyen, Syrien, Irak, Kuwait, et. al. som en julklapp ungefär….. USA har en stor statsskuld och 2023 kommer de att leva 40% över det man får in i skatt…. (undrar om det blir inflation då man trycker så mycket pengar…..?? tur att vi inte drabbas av inflation, prisökningar fast vi också lever över våra tillgångar) Ibland är korrelation o/e slumpen inte det som ligger bakom det som händer……. Klart USA ogillar BRICS…..

    Gilla

    1. USA kan prångla ut mer dollar när det är krig och kristider då dollarn under andra världskriget fick ett rykte bland rika och investerare som en ”safe heaven” och denna uppfattning hänger kvar sen den tiden. När USA:s ”ekonomi” börjar hacka så startar man alltså krig eller uppviglar till krig för då kan FED ta till s k ”kvantitativa lättnader” vilket i klarspråk betyder full fart på sedelpressarna. Och effekten har inte låtit vänta på sig utan en köp och ny lånefest har kommit igång i USA och man skjuter som vanligt över kostnaderna för lättsinnet på resten av världen men i första han EU och de andra vasallerna Japan, Australien med flera. Problemet är den ekonomiska baksmällan som kommer som ett brev på posten när skuldberget ökat ytterligare och nästa kris blir ännu värre men vid det laget hoppas Biden att fuskvalet redan är vunnet.

      Gilla

Lämna en kommentar