Vi får lära oss leva med våld och kriminalitet

Efter att 13-årige Milo hittades dödad i ett skogsområde i Handen nyligen efter att ha skjutits i huvudet, går nu åklagaren Lisa dos Santos ut med pojkens identitet för att efterlysa vittnesmål. Tyvärr är Milo bara ännu en siffra i statistiken som rör det gängkriminella våldet som plågar hela samhället.

Men samtidigt som våra styrande politiker hänger sig åt att bygga luftslott med budskap om att de ska stoppa den grova kriminaliteten som tagit över, meddelade Jale Poljarevius, underrättelsechef vid polisen region Mitt, i en intervju i går att gängen aldrig kommer att knäckas.

-”Det vi nu ser omkring oss i form av gängkrig med skjutningar, sprängningar, knark och bedrägerier är en verklighet vi måste vänja oss vid. Jag vill göra klart att politikernas prat om att ”knäcka gängen” är något som väljarna inte bör ta som något annat än tom retorik. Det kommer aldrig att ske. Det vi kan göra är att montera ned de gäng som är verksamma just nu och oskadliggöra dem så mycket det går, men sen kommer det nya gäng. Det är inte så att vi kommer att knäcka de här och sen kommer det aldrig att finnas gäng, det vill jag betona.”

För oss som inte har möjlighet att lämna det sjunkande skeppet Sverige väntar således en dyster framtid, där vi tvingas uppfostra våra barn att leva med en ständig hotbild.

Men egentligen är det helt befängt att vi ska tvingas leva med konsekvenserna som våra makthavare från höger till vänster skapat åt oss, medan de själva hukar i tjusiga samt välbevakade områden utan att ställas till svars och straffas.

Häromdagen pratade jag med en läkarstuderande som för närvarande bor i Uppsala och hon uttryckte att det var så fint samt trivsamt i Malmö att hon ville flytta hit istället. Jag upplyste henne lite skämtsamt att det skjuts lika mycket på båda orterna, men hon bara skakade av sig det och sade att det får man ta.

Ja, så är det uppenbarligen – vi får lära oss att leva i den smältdegel som våra makthavare skapat genom decennier av maktmissbruk och oansvarig politik samtidigt som vi ska vara glada och betala notan utan att klaga.

I år kanske årets julklapp blir en skottsäker väst. 👍

#vibetalar

#detnyasverige

https://www.dn.se/sverige/aklagare-bekraftar-13-aring-skots-ihjal-i-gangkonflikt/

https://samnytt.se/polischefens-besked-vi-kommer-aldrig-att-knacka-gangen/

5 reaktioner till “Vi får lära oss leva med våld och kriminalitet

  1. Polischefens besked: ”Vi kommer aldrig att knäcka gängen” Redan där han gett upp! Avsätt honom och tillsätt någon som ser möjligheter och som vågar genomföra det som lär komma.

    Klart det går att ändra på kriminaliteten, frågan är om svensken vill/vågar göra det? Landet Sverige stiftar lagar och dessa är absolut inte huggna i sten utan vill tillräckligt många ändra på lagen så klart att det går.

    Börja med att lagföra alla gängkriminella med följande svans, outsourca fängelseplatserna till länder som har en bra fungerande fängelsevård, ex Ukraina. Vi har betalt sjukt mycket pengar till detta land och nu vill vi ha valuta för våra pengar, stryp alla former av bidrag, har de inte arbete kan de åka till andra länder och söka jobb, vi behöver kvalificerad arbetskraft inte röstboskap, finns andra länder att tatta sig på nu måste detta få ett slut!

    Antingen så fogar man sig till vårt svenska samhälle eller så lämnar man Sverige, de ska inte finnas något annat att välja på.

    Gillad av 2 personer

  2. Alltså vill man inte ta tag i det verkliga problemet som stavas invandrade kriminella gäng med hårdhandskarna så får man lära sig leva med det! Det enda som hjälper är att kasta ut packet ur landet och de man inte kan kasta ut, skicka till Litauiskt fängelse! Men saknas viljan kan man lalla vidare i Stockholm med sina löjliga förslag till ”lösningar” som bara är floskler man redan testat med negativt resultat. Ta exempel från El Salvador där gjorde man rent hus…

    Gillad av 1 person

Lämna en kommentar