Var finns pengarna?

Ungerns premiärminister Viktor Orbán fortsätter stå ensam på barrikaderna mot EU-elitens bedrägeri och peka på att kejsaren står utan kläder medan övriga länders ledare tyst rätar in sig i ledet.

I torsdags krävde Orbán i en video på Facebook inför ett toppmöte med EU-ledare att få veta vem som är ansvarig för att EU har knuffats till randen av konkurs.

– ”Alla har en enda fråga i Bryssel just nu: vart har pengarna tagit vägen? Europeiska kommissionen har föreslagit en ändring av EU:s budget och begär hundratals miljarder mer i bidrag från medlemsländerna. Detta väcker frågan om hur det kommer sig att Europeiska unionen kunde drivas till randen av konkurs. Vart har pengarna tagit vägen?”

Orbán noterade i detalj ändringsförslaget där medlemsländerna ombads att bidraga med ytterligare 50 miljarder euro till Ukraina när det är oklart vad de första 70 miljarderna gick till eller varför det inte räckte.

-”De vill ha mycket pengar från medlemsländerna så att de kan täcka räntorna på tidigare EU-lån. Det här är lånen från vilka Polen och Ungern ännu inte har fått ett enda öre. Det är oseriöst av EU att vilja ha mer pengar för migration, dock inte för gränsskydd, utan för att få in migranter. Och naturligtvis har de inte glömt bort sig själva heller. De ber om miljarder euro för att höja lönerna för byråkraterna i Bryssel. Ungerns ståndpunkt är tydlig. Först och främst vill vi veta vad alla pengar vi har bidragit med hittills har använts till. Och så vill vi ha svar på frågan om vem som är ansvarig för att Europeiska unionen drivs till konkursens rand.”

Vidare sade Orbán i en radiointervju i går i Bryssel att chansen för EU-medlemsstaternas ledare att acceptera EU-kommissionens budgetändringsförslag var nära noll och att ungrarna inte skulle acceptera att skrota landets prisskyddssystem för allmännyttiga tjänster.

-”Halvvägs genom finanscykeln 2021-2027 tillkännagav Europeiska kommissionen att pengarna var borta och begär nu hundratals miljarder mer i bidrag från medlemsländerna”.

När han deltog i EU-toppmötet sade Orbán att ledarna inte hade dykt upp till mötet för att ge mer pengar till att betala EU-byråkrater samtidigt som deras familjer och egna medborgare står inför en svår situation hemma.

-”Utan en överenskommelse kommer en lång kamp att börja och kommissionen komma med ännu ett förslag. De kommer att försöka köpa medlemsländerna en efter en. Vi ungrare kommer inte att acceptera nedskärningar av energiförsörjning i Ungern, vi kommer inte att lämna över pengar för att höja lönerna för byråkrater här och vi kommer inte att ge mer pengar till Ukraina förrän de 70 miljarder som vi gav förra gången är redovisade. Att gå med på begäran om att ge mer pengar för en räntehöjning på ett lån från vilket vi aldrig fick huvudbeloppet i första hand skulle vara fullständigt löjligt, absurt och omöjligt.”

När det gäller kriget i Ukraina sade Orbán att en vapenvila och fredssamtal behövs för att få ett slut på kriget och att han var ensam om sin åsikt.

-”Ett och ett halvt år har gått och det gav noll resultat, eller till och med negativa resultat, eftersom vi inte har besegrat Ryssland. De ryska ledarna är fortfarande i sina positioner och den ryska ekonomin går bra. Vi har lidit av hög inflation, vi har slut på pengar för att stödja Ukraina och det är uppenbart att de motattacker som ukrainare lanserar är svåra samt det är tveksamt om det finns något hopp om framgång. Ett stort antal människor har dött och ännu fler kommer att dö. Den resulterande förstörelsen, mänskligt lidande och smärta är omätbar, så alla medel måste användas för att få till stånd en vapenvila och fredssamtal. Alla ekonomiska eller politiska verktyg bör användas för att mäkla fred. EU har ännu inte gjort det. Europeiska medborgare har en god anledning att göra uppror mot det okontrollerade flödet av EU-pengar från blocket i tider av ekonomiska svårigheter. Samtidigt planerar EU att ta lån och använda dem igen av fel anledningar… för att dra in medlemsländerna i en långfristig skuldfälla med höga räntor.”

Orbán talade vidare om EU:s migrantpakt där man vill tvinga Ungern att upprätta ”migrantghetton” och ta emot upp till 10.000 migranter varje år. Han tillade att regeringen skulle bekämpa sådana planer och vägra att genomföra dem.

-”Ungern och Polen har röstat emot förslaget medan de andra länderna avstod från att rösta. Det är upprörande att ett beslut om migrationskvotsystemet har tvingats igenom av EU:s inrikesministrar som en kupp. I linje med ett tidigare beslut måste alla EU-beslut om migration vara enhälliga.”

Orbán presenterade förslaget från Ungern och Polen som innebär strikt gränsskydd, något som EU inte visat någon vilja att genomföra. Orbán sade att anledningen var att vissa länder blandade bestämmelser om gästarbetare med migration, i hopp om att få kvalificerad arbetskraft.

-”Jag säger alltid till dem att jag har sett de där horderna passera genom Ungern. Tysklands industri kommer inte att ta emot outtröttliga arbetande händer bland dem. På andra håll finns ideologiska argument mot behovet av landsgränser och jag säger till dem: era medborgare kommer att sprängas i luften, det finns terrordåd. Totalt 45 migrationsförfrågningar lämnades in i Ungern förra året. Ungern har gjort många uppoffringar för gränsskyddet efter att ha spenderat cirka 2 miljarder euro. Ett system som föreslagits av Ungern baserat på externa hotspots skulle kunna implementeras i europeisk skala. Följaktligen måste förfrågningar lämnas in från länder utanför EU och endast de kan komma in vars begäran har godkänts. Ungern hjälper också regioner och länder där migranter kommer ifrån – istället för att skapa problem i Europa, bör hjälp tas dit problemet är.”

Hade inte Orbán stått ensam hade spelplanen sett helt annorlunda ut, men när bara en person vågar ifrågasätta och kritisera blir det svårt att påverka i rätt riktning. Skamligt att våra egna politiker är sådana ynkryggar och uppenbara vasaller som hellre suger ut befolkningen samt bidrager till det ukrainska folkets lidande än rakryggat säger ifrån. Varför vill inte den svenska regeringen veta var pengarna tagit vägen?

Vår egen näringsminister och tillika partiledare för KD, Ebba Busch, är ett färskt exempel på hur beslutsfattarna inte har kontakt med verkligheten när hon i Almedalen i går orerade om att stödet till Ukraina kommer fortsätta och relationen till Putins Ryssland aldrig kan repareras. Dessutom klämde hon i med att Sverige kommer att göra hela Nato säkrare samt att Turkiet ska vara tacksamma för den hjälp Sverige kan ge. 🤦‍♀️

Till den siste ukrainaren som de sagt… och vi betalar.

#followthemoney

https://dailynewshungary.com/orban-to-eu-where-is-the-money/

Orbán: Brussels out of money, wants to abolish Hungarian utility cuts

5 reaktioner till “Var finns pengarna?

  1. Varför skulle den politiska överklassen bekymra sig för den allmänna ekonomin. Europas avdankade politrucker och den alltmer svällande byråkratin har sitt på den torra.
    Höga löner och höga förmåner som enligt – de själva – garanterar vår demokratin (Sic!).
    Fuck EU!

    Gillad av 4 personer

  2. Utsugning och stöld av starkaste graden när EUoch våra egna politiker plockar pengar av oss. Snart hittar dom väl på en övermyndighet till som ska beskatta oss. Varför inte FN som en regering över oss som också vill ha våra pengar. (som dom nu iof har beslutat om i hemlighet.) Och detta FN kommer då att växa nåt grotesk så det blir dyrt utav he-te.

    Gillad av 2 personer

Lämna en kommentar