Felaktig tanke att västerländsk militär hjälp skulle göra det möjligt för Ukraina att besegra Ryssland på slagfältet

Det är en fröjd att ta del av Ungerns premiärminister Viktor Orbans uttalande i en intervju i dag med den tyska tidningen Bild, där sunt förnuft dominerar istället för det verklighetsfrämmande svammel som vi är vana vid att höra från europeiska politiska ledare.

I intervjun slog Orban bland annat fast att det är en felaktig tanke att västerländsk militär hjälp skulle göra det möjligt för Ukraina att besegra Ryssland på slagfältet.

-”Jag står på verklighetens grund. Verkligheten är att karaktären av samarbetet mellan Ukraina och västvärlden är ett misslyckande. Att antyda att de vapen, finansiering och underrättelser som tillhandahålls till Kiev av USA och dess EU-allierade skulle tillåta Ukraina att vinna är ett missförstånd av situationen. Det är omöjligt. Problemet är att ukrainarna kommer att få slut på soldater tidigare än ryssarna och detta kommer att bli den avgörande faktorn så småningom.”

Orban avvisade intervjuarens påstående att hela Ukraina skulle ha tagits till fånga av Ryssland utan Natos hjälp och beskrev detta som en hypotes som det inte finns några bevis för.

-”En vapenvila måste nås i konflikten mellan Moskva och Kiev så snart som möjligt annars kommer Ukraina att förlora en enorm mängd rikedomar och många liv samt ofattbar förstörelse kommer att ske. Det är därför fred är den enda lösningen i detta ögonblick. Striderna kommer inte sluta förrän Kievs främsta stödjare, Washington, bestämmer sig för att det ska bli fred. Det som verkligen betyder något är vad amerikaner vill göra. Ukraina är inte längre ett suveränt land. De har inga pengar. De har inga vapen. De kan bara slåss för att vi i väst stödjer dem.”

Han kritiserade vidare EU:s sanktioner mot Moskva och sade att de misslyckades med att både få Ryssland på knä samt uppnå fred i Ukraina.

-”Sanktioner har inte fungerat. Jag är förvånad över att vi visade oss vara oförmögna att formulera dem på rätt sätt. Budapest har varit en av få EU-huvudstäder som har upprätthållit affärsförbindelser med Moskva eftersom det var bra för det ungerska folket. Jag kämpar för Ungern. Jag bryr mig inte om Putin. Jag bryr mig inte om Ryssland. Jag tar hand om Ungern.”

När hörde vi senast vår egen statsminister Ulf Kristersson uttrycka sig på liknande sätt, eller för den delen någon av de tyngre beslutsfattarna i Bryssel? Nej just det, den svenska politikereliten brinner inte för Sverige och att sätta det svenska folket främst. I går deklarerade den svenska regeringen dessutom att deras viktigaste uppgift är att stödja Ukraina så länge det krävs, så det kan inte bli tydligare att man inte eftersträvar en fredlig lösning utan gör som husse säger.

I dag meddelade för övrigt Pentagon att USA ger ytterligare vapenstöd till Ukraina till ett värde av 500 miljoner dollar för att hålla igång kriget – tur att man höjde skuldtaket nyligen så att man verkligen ser till att så många ukrainare som möjligt blir kanonmat.

#followthemoney

https://www.rt.com/news/578793-orban-hungary-ukraine-us/

https://m.bild.de/video/clip/news/ungarns-ministerpraesident-im-bild-interview-viktor-orban-putin-ist-stabil-84475738.bildMobile.html?t_ref=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

11 reaktioner till “Felaktig tanke att västerländsk militär hjälp skulle göra det möjligt för Ukraina att besegra Ryssland på slagfältet

  1. Ukrainska män kommer nog snart att bli rödlistade … Då uppstår nog möjligheten att skicka persontrupper dit. En anledning till önskat NATO-medlemsskap mån tro? [/sark]

    Gillad av 2 personer

  2. Har du hört talas om hur tysktöserna behandlades i våra grannländer efter andra världskriget?? Kanske dags att göra lika dant med dagens rysstöser? Landsförrädare ska stå sitt kast!

    Gilla

    1. Hej Troll!
      Tyskertøs, även tyskerjente, var en nedsättande benämning på de kvinnor i Danmark och Norge som hade sexuella förbindelser med tyska soldater under andra världskriget. Eventuella barn benämndes på samma sätt tyskerunger, eller med ett något mindre nedsättande ord som krigsbarn.

      Och hur får du ihop det med mitt inlägg? Är det Orban som är rysstös och landsförrädare enligt dig?

      Att förmedla nyheter och tycka att politiska ledare som styrs av sunt förnuft samt önskar fred istället för krigshets som i Orbans fall är knappast samma sak som att hylla Putin.

      Gillad av 1 person

      1. Jenny:

        Det är förmodligen ”Carro” eller ”Michael Andersson” eller någon av de andra näthatarna och krigsivrarna som behagade besöka din blogg som nu har återuppstått i annan skepnad.

        Den totala bristen på logik och förståelse för komplexa sammanhang visar sig tydligt i ”Camilla Carlssons” inlägg. ”Camilla Carlsson” är f.ö. ett ”fyndigt” alias i stil med den gamla tv-seriens alias Smith and Jones:)

        Gilla

    2. ”Camilla” har aldrig funderat på vad som händer sådana som du den dag när Ryssland kommer att ställa sina stenhårda krav för avsluta kriget? Verkligheten är ju den att Ryssland förfogar över vapen som får de från USA och EU att verka närmast tekniskt efterblivna. Den enda orsaken till att Ukraina inte blivit jämnat med marken för länge sedan är ju att de flesta ukrainare räknas som slaviska bröder och helst ska bara stridande dödas i konflikten även om det är omöjligt att undvika civila offer till hundra procent. Men du kan räkna med att inget annat land än Ukraina slipper de stora bomberna om det stora kriget bryter ut. I Sverige räknar man kallt redan med att alla större städer kommer att bombas vid ett krig med Ryssland. Och frågan är ju vem som är landsförrädare? Den som säljer ut Sverige till EU och Nato eller vi som vill ha kvar ett fritt Sverige? Det är nog figurer som ”Camilla” som är de verkliga förrädarna!

      Gilla

  3. ””En vapenvila måste nås i konflikten mellan Moskva och Kiev så snart som möjligt annars kommer Ukraina att förlora en enorm mängd rikedomar och många liv samt ofattbar förstörelse kommer att ske….” Se där ja nu börjar de verkliga skälen för detta krig komma fram… ”… rikedomar…..”

    Gilla

      1. Joo man har redan roffat åt sig, från främst USA, många besökare har det varit i Ukraina under åren….. Burisma….. där en amerikan satt i styrelsen osv…… kanske det finns gas och olja osså….. himla tur för oss inom EU att vi har så många värdefulla tillgångar……

        Gilla

  4. Det är ju så här att USA och Biden har så många brott att dölja i Ukraina att de helt enkelt måste bevara sin egen vasall-regim där för att undvika att sanningen kablas ut! Statskuppen 2014, stölden av Ukrainas guld, MH-17, Biolabbs, Hunter Bidens eskapader, Blackrock och Vanguards stölder av land m m. Allt detta skulle avslöjas med en ny regim där ukrainare kunde tala fritt om brottsligheten och med säkerhet bli slutet för Nato och stödet från EU. Det här kriget är inser den brottsliga regimen i USA kan bli slutet för dem som stormakt och det är därför man närmast håller på att ruinera sig själva i ren desperation.

    Gillad av 2 personer

Lämna en kommentar