Även om hyllningar kommer regna över regeringen när Andersson blir Sveriges första kvinnliga statsminister är hon icke vald av svenska folket

På torsdag är det dags för Socialdemokraternas kongress i Göteborg, där finansminister Magdalena Andersson troligen blir vald som ny partiordförande. Partiet hade även hoppats på att säkra vägen till statsministerposten för Löfvéns efterträdare, men köttbenen har inte varit tillräckligt saftiga för Centerpartiet, Miljöpartiet och Vänsterpartiet så förhandlingarna drar ut på tiden.

Ger man Lööf statsministerposten vid valet 2022 lär Centerns röst vara säkrad, lovar man Miljöpartiet att förbjuda bensin- och dieselbilar samt ger alla asylsökande amnesti har man redan halva inne, chockhöjer man sedan skatterna för höginkomsttagare och förespråkar öppna gränser så lär även V sälla sig till ja-sägarna. Men det krävs så klart inte så mycket för att alla parter ska bli nöjda, så det är bara en tidsfråga innan Sverige får sin första kvinnliga statsminister.

Jag vill dock poängtera att oavsett hur mycket det faktum att ”världens första feministiska regering” nu kröner sin framgång med att stoltsera med landets första kvinna på toppen kommer att ge eko i såväl svensk som internationell media, så är Magdalena Andersson INTE vald av svenska folket utan snarare en produkt av politiskt mygel och missbruk av skattemedel. Segerns sötma kan dessutom bli kortlivad om det vill sig illa för den rödgröna röran och dess knähundspartier vid valet nästa år.

Bildkälla: SvD

8 reaktioner till “Även om hyllningar kommer regna över regeringen när Andersson blir Sveriges första kvinnliga statsminister är hon icke vald av svenska folket

 1. Vi har inte direktval till statsminister i Sverige. Vi har parlamentsval där ledamöterna utser statsminister.

  Gilla

   1. Ja- men det gäller inte de beslut som de fattar. Demokrati betyder att folket styr besluten, och så var det i det forna Aten där det sägs att demokratin föddes. Fick någon rösta över massinvandringen, hur våldet tillåts florera, kärnvapenavtalet, värdlandsavtalet eller det amerikanska Huawei förbudet. Fick någon påverka Sverige lagar om upphovsrätten.
    https://www.svt.se/nyheter/inrikes/usa-pressade-svenska-regeringen-hot-om-sanktioner-bakom-fildelarrazzia
    https://www.expressen.se/nyheter/usa-hotade-sverige-med-sanktioner/
    Innevånarna kan rösta på ett parti, men inte avsätta varken partiet eller oduglingar till befattningshavare. Innevånarna är i realiteten helt blockerade från allt inflytande. Vad folket väljer kan styras med propaganda, romarna uppfann det, Nazisterna fulländade det, och den svenska maktklicken brukar det skickligt. Det samhällssystemet kallas diktatur.

    Gillad av 1 person

   2. Nja, riksdagens sammansättning speglar valresultatet. Regeringens sammansättning beror mer på vem som kan samla tillräckligt stort stöd i riksdagen

    Gilla

   3. De röstberättigade hade inte röstat på varken decemberöverenskommelsen eller januariavtalet. Detta var något som politikerna hittade på.

    Gillad av 1 person

 2. I mitt tycke en kvinna som helt saknar allt vad karisma heter, har svårt att se att hon kommer gå igenom tv-rutan när hon helt saknar utstrålning. Sen borde man gå efter kompetens och inte kön och detta borde gälla både inom arbete och politiken. Nu är det kanske så att Magdalena är den mest kompetenta personen socialdemokraterna har att få fram, de har ju inte speciellt många kompetenta politiker med karisma i sitt förråd att tillgå.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s