Dags att sätta på sig spenderbyxorna igen när de gröna extremisterna håller i taktpinnen

Snart är det dags för regeringen att presentera höstbudgeten och som bekant har Stefan Löfvén tidigare sagt att han kommer att avgå om han inte får igenom budgeten. Både Vänsterpartiet och Centerpartiet har kommit med olika ultimatum som går stick i stäv med varandra, när nu de gröna extremisterna i Miljöpartiet presenterar sina krav kan vi konstatera att Team Löfvén står inför en knivig situation.

Hittills har Socialdemokraterna genom åren gått Miljöpartiet till mötes oavsett hur orealistiska krav de än kommit med i sin ovilja att släppa makten, så när nu Miljöpartiet levererar ett krav på att staten ska låna till miljardinvesteringar i gröna innovationer för att släppa igenom budgeten, återstår det att se hur S ska tackla situationen med ett mikroparti som återigen tar sig ton.

Karolina Skog, tidigare miljöminister och numera riksdagsledamot för MP, ser inga problem med att låna mer pengar.

-”Vi har lånat pengar under hela pandemin. Det var alla helt överens om att göra. Nu börjar vi se krisens slut där och står inför nästa kris, klimatkrisen. Vi behöver se den med samma ögon som vi gjort med pandemin. Det måste gå att rucka på det finanspolitiska ramverket och underbalansera överskottsmålet. Det är nästan gratis att låna, problemet är snarare den norm att inte låna som gjort oss överförsiktiga. Vi stöttar det finansiella ramverket men det måste gå att tänja på i kris.”

Miljöpartiet har ingen siffra på exakt hur mycket pengar som ska lånas, men enligt Karolina Skog rör det sig om ”många, många miljarder”.

Att det är lätt att leka med andras pengar har den rödgröna röran visat otaliga exempel på genom åren och att det är våra barn samt barnbarn som man använder som garantier för att säkerställa alla dessa lån är så klart irrelevant för våra beslutsfattare. De skiter fullständigt i att någon måste betala för deras lekstuga och de ignorerar helt att vi har mer akuta problem i landet än deras överdrivna klimatnödläge.

Har Miljöpartiet med Karolina Skog i spetsen ens tänkt på att anledningen till att coronapandemin slog så hårt mot vården var just för att den nedmonterats i decennier och saknade kapacitet att hantera många sjuka personer samtidigt? I deras värld verkar vi kunna vända blad nu för att helhjärtat fokusera på klimatsatsningar, trots att man överhuvudtaget inte löst vårdkrisen inklusive alla vårdköer som dessutom förlängts på grund av coronapandemin.

Tänk om man satsat alla dessa miljarder som man hittills spolat bort på diverse investeringar mot påstådda klimathot på vården, skolan och rättsväsendet istället, då hade vi kanske inte haft en enorm uppförsbacke nu som vi måste stjälpa över på nästa generation. Nu ska vi dessutom låna mer pengar i klimatets namn – man tror knappt det är sant att sådana oansvariga syltryggar styr det här landet.🤦‍♀️ Tvi vale! 😤

#vembetalar

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/pWMkPo/mps-krav-for-nya-budgeten-lana-miljarder-till-klimatsatsningar

28 reaktioner till “Dags att sätta på sig spenderbyxorna igen när de gröna extremisterna håller i taktpinnen

 1. Det måste bli ett stopp på alla tokiga sk klimatinvesteringar. Sverige kan inte påverka klimatet inte ens om vi stänger ner oss till 100% – det är inte mätbart. Vi måste få till en folkomröstning om hur klimatet skall hanteras.

  Gillad av 2 personer

  1. Klimathysterin har ingen annan avsikt än att skapa en bas för oligarkerna och regimerna att höja skatter och avgifter för att skinna befolkningen på mera pengar. Om vi vill påverka klimatet i någon väsentlig utsträckning måste vi hitta på något som kan justera solens styrka och ändra planeternas omloppsbanor. Koldioxid i atmosfären följer Henrys lag, en naturlag, d(ln(kH))/d(1/T), och mängden koldioxid har inte väsentlig inverkan på klimatet. Klimatet inverkar på mängden koldioxid. Inte tvärt om som propaganda försöker påstå.
   https://budbromley.blog/2021/08/18/henrys-law-controls-co2-concentration-not-humans/
   Sedan har vi fenomen som den logaritmiska absorptionen i gaser, inklusive vattenånga, viken svarar för 95% av ”växthuseffekten”.
   https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2405844018324605
   Tyvärr rätt tungt vetenskaplig.

   Gilla

 2. ”… folkomröstning om hur klimatet skall hanteras.”
  År du galen? Ska detta puckade folk som inte ens kan förstå vardagspolitik och därför röstar med ändan vart fjärde år få folkomrösta om hur klimatet ska hanteras? Detta kan bar sluta på ett sätt – katastrof. Sedan är det faktiskt så att klimatet inte kan hanteras. Kan vi inte påverka vädret så kan vi förstås inte påverka klimatet, eftersom klimat är just väder på lång sikt.

  Gillad av 1 person

 3. Med tanke på att både V och C har tydliga gröna profiler tror jag inte att just den här budgetposten blir den mest kontroversiella. Dessutom är det just kommande generationer som miljöpartiet tänker på. Om vi inte gör omfattande investeringar för framtiden kommer tillvaron att bli mycket tuffare för våra barn och barnbarn.

  Gillad av 1 person

   1. Klimathotet är inte överdrivet. Det står ganska klart efter den här sommaren med extremtemperaturer i västra Kanada och vid Medelhavet, torka i Iran och översvämningar i västra Europa och senast igår i Gävle.

    Gilla

   2. Det är normalt att vädret och temperaturer växlar upp och ned under åren. Media däremot målat upp det som ”extremväder” för att få klick.

    Gilla

   3. Visst är det så kallade klimathotet extremt överdrivet. Man måste skilja på klimat och väder. Torka, stormar och översvämningar är normala företeelser inom det klimat vi har och har inte blivit oroväckande fler eller värre. Enstaka händelser är inte exempel på klimatförändring och ibland redovisas bara en delmängd av det som hänt.

    Men ok då, vi kör vidare med väder, väder som du inte nämner.

    I juli var det extremt kallt och det föll snö i Brasilien. I februari var det extremt kallt och det föll massor av snö i Texas. Vindkraftverken stod stilla och många människor frös ihjäl. Där hade stationen Lipscomb i nordligaste Texas -18,3° den 15 februari, vilket är tangerat köldrekord i stationens 57-åriga historia. Den 7 februari hade stationen Wekweeti -52,0° och Fort Reliance -50,6°. Stationen Bottineau i delstaten North Dakota rapporterade -46,1° den 13 februari, vilket enligt den amerikanska vädertjänsten är nytt köldrekord för stationen med statistik sedan 1893. I Skottland den 11 februari var det -23 grader. Det är den lägsta temperaturen i Storbritannien sedan 1995. I synnerhet i den europeiska delen av Ryssland var februari genomgående mycket kall. Den 22 februari med -51,3° i Ust’-Sugor i Ryssland strax väster om Uralbergen. Det är första gången sedan 2017 som temperaturen sjunker under -50° i Europa. Kallast hade man i Iema i Sibirien med -57,0° den 1 februari. I Italien och Frankrike hade man i april stora problem med kyla som hotade vinodlingarna. I Frankrike sattes katastrofstöd in till de franska jordbrukarna. Så här kan jag hålla på i det oändliga, men det är trots allt bara väder.

    Gillad av 1 person

   4. Klimatförändringarna ökar frekvensen av alla extrema väderhändelser, inklusive köldknäppar. Tack för att du tog upp det. det ökar ytterligare evidensen för att klimatet har ändrats. Och det är riktigt att fram till nu har det inte gått att koppla enstaka extremväder till klimatförändringarna, bara att de blir vanligare och mer extrema. I somras gjorde dock klimatforskarna ett genombrott och lyckades påvisa att de extremtemperaturer som uppmättes i västra Kanada inte hade uppstått utan klimatförändringarna.

    Gilla

   5. Nej du har fel. Faktum är att trenden är stadigt sjunkande av extrema väderhändelser. Samtidigt som allt färre människor drabbas av de som förekommer. Med stigande temperatur så utjämnas temperaturskillnaderna mellan polerna och mellanliggande landmassa, vilket leder till färre och svagare stormar eftersom stormar skapas genom stora temperaturskillnader i atmosfären.

    Klimatet har alltid varit föränderligt. Varma perioder liksom kalla perioder har kommit och gått. Just för tillfället befinner vi oss i en något varmare period, vilket har varit välgörande för livet på jorden. De klimatförändringar som vi hittills sett och lever under har till stor del därför varit positiva. Ökad koldioxidhalt har medfört att skördarna ökat vilket lett till att allt fler munnar kunnat mättas. Svälten på jorden har kraftigt minskat. Öknarna har blivit grönare och skogen växer allt bättre. För Sveriges del så har ökad temperatur, främst vintertid, medfört att allt mindre energi behövs för uppvärmning.

    Gillad av 1 person

   6. Jag måste säga att jag inte känner igen några av de argument du anför. I själva verket går de totalt emot vedertagen vetenskap, exempelvis beskriven i IPCC:s senaste rapport. Det är sant att klimatförändringarna lokalt, inte minst i Sverige, har haft en del positiva konsekvenser, men de uppväger inte på långa vägar de negativa som bara kommer att bli värre och värre.

    Gilla

   7. IPCC är en politiskt tillsatt organisation vars uppgift är att bevisa att mänskliga utsläpp av koldioxid påverkar klimatet i så måtto att det blir varmare. Detta är deras enda uppgift, ingenting annat.

    IPCC använder datorsimuleringar för att spå framtiden, trots att deras egen arbetsgrupp WG I redan 2001 förklarade att det är meningslöst. IPCC:s datorsimuleringar har helt utgått från att koldioxid är den dominerande drivkraften för klimatets förändringar. Med de meningslösa simuleringarna som grund har IPCC i flera sekler larmat om kommande katastrofer, som inte inträffat. IPCC har påstått att det är koldioxiden som styr klimatet utan att ens försöka finna ut vilka faktorer som påverkar klimatet naturligt, något som är en förutsättning för att kunna finna den skillnad människan gör. IPCC har anfört konsensus och 97 % majoritet som stöd för sin hypotes. Det är helt meningslöst inom vetenskapen och något som visar att de är politiker, inte forskare. Klimatet är ett kaosartat system av drivkrafter, som hittills är otillräckligt kända. IPCC har vidare försummat forskningen om inverkan av solen, av molnbildningen samt av värmeutbytet mellan atmosfär och hav.

    Gillad av 1 person

   8. Jag förstår inte var du får din information ifrån. IPCC är tillsatt av FN för att sammanställa den forskning om klimatet som görs över hela världen, de gör ingen forskning själva. Deras rapporter sammanställs av tusentals forskare och baseras på tiotusentals publicerade artiklar i högt ansedda internationella vetenskapliga tidskrifter som genomgått rigorös granskning av experter. Med andra ord ger de en begriplig överblick över forskningsläget, vilket i sin tur fungerar som beslutsunderlag för de politiska beslut som görs i syfte att bromsa klimatförändringarna och förbygga dess skadeverkningar.

    Gilla

   9. IPCC är ett politiskt organ precis som FN – dvs inte ett dugg opartiska. Det finns många seriösa forskare som påvisar fakta som motsäger den som IPCC och media för fram, men de får aldrig komma till tals eftersom de inte hyser ”rätt” åsikter. Om det vore så att alla forskare och experter som har andra teorier samt inte håller med om klimathotet har fel så vore det väl lätt att motbevisa i en debatt. Fundera själv på varför vi bara hör en sida i debatten.

    Gilla

   10. Ja IPCC är tillsatt av FN. Ja jag vet att IPCC inte forskar själva. Eftersom FN är politiskt så är naturligtvis IPCC politiskt. IPCC — Intergovernmental Panel on Climate Change. De forskare som är av annan åsikt, att människan inte står för klimatförändringarna, får inga forskningsanslag. Lika lite som människan kan påverka vädret dag för dag, lika lite kan människan påverka det trögare klimatet. Klimat är nämligen väder på lång sikt. Där vi befinner oss idag var vid den senaste istiden täckt av ett 3 kilometer tjockt istäcke. Klimatet förändrades och det blev varmare, helt utan mänsklig påverkan och IPCC, smälte isen bort…

    Gillad av 1 person

   11. Tre saker:

    1. Hur i hela friden kan FN vara partiskt? De representerar ju i princip samtliga länder på jorden. Om det är ena parten, vilken är då den andra? Resten av solsystemet?

    2. Att klimatet har förändrats och att det är vi som åstadkommit detta är ingen åsikt. Det är antingen sant eller falskt och ingenting vi kan ”tycka” någonting om som om det vore en glassmak.

    3. Det finns ingen debatt. Klimatförändringarna är ett vetenskapligt faktum som är odiskutabelt bland seriösa forskare. Forskare som vill bevisa att jorden är platt får heller inga anslag.

    Gilla

   12. ”Det finns ingen debatt. Klimatförändringarna är ett vetenskapligt faktum…”
    Korrekt, det förekommer ingen debatt. Samma ensidiga budskap basuneras ut hela tiden. De forskare som är av annan åsikt släpps inte fram och tystas ner. Det är också korrekt att klimatförändringarna pågår oavbrutet, precis som vädret växlar från timme till timme och det är inget vi kan göra något åt annat än att anpassa oss inför den rådande situationen.

    Gillad av 1 person

   13. Mikael Andersson Klimatet är medeltalet av vädret över en längre tid, minst 100 år. Här har man gjort klimatstatistik på ett år. Knappas ett tillförlitligt underlag. Kina har haft översvämningar i år som bekant. De första dokumenterade sådana översvämningar inträffade för 4,000 år sedan runt Gula Floden under Xia dynastin. På sensommaren 1954 svämmade Yangtze över, och 33,000 människor dog. Rekordvarmt? I år har vi haft 41 grader under en dag. Jag har personligen upplevat 44 grader under en vecka för 15 år sedan. Snarare har det varit kallare, bara 34 grader istället för 38 normalt en varm dag. Klimat hysterin är artificiell för att motivera att plocka dig på mer pengar. Klimatet ändras, sant, men att köra ner mer pengar i fickorna på oligarker, byråkrater och politiker är inte lösningen utan anpassning.

    Gilla

  1. Miljöpartiets omfattande investeringar för framtiden vill vi helst av allt slippa. Miljöpartiet är inte ett framåtskridande parti. Det är ett parti som vill vrida klockan tillbaka där brist på elenergi är vardagen och folk lider av svåra umbäranden.

   Gillad av 1 person

  2. För de som lever i villfarelsen att mänskliga utsläpp av koldioxid påverkar klimatet så kan det påpekas att Sverige står 0,2 % av dessa utsläpp globalt. Även om vi får ned siffran från 0,2 % till 0 % så har detta ingen som helst påverkan globalt. IPCC menar att de mänskliga utsläppen av koldioxid totalt uppgår till 4 %, genom fossil förbränning. 96 procent kan vi alltså inte påverka. Sedan den lilla istiden tog slut i mitten av 1800-talet har den globala medeltemperaturen stigit ca 1 grad. Varmare hav avgasar mer koldioxid och kallare hav binder koldioxid. Man kan säga att haven utgör en koldioxidsänka. Det är också känt att det finns en eftersläpning vad gäller avgasningen av koldioxid från haven. Värmen stiger först och därefter avgasas mer koldioxid. De mätningar som görs av koldioxid vid Mauna Loa på Hawaii visar ingen trend på sjunkande koldioxidhalter trots minskat flygande och nedstängning av samhället. Under Irakkriget sattes mängder av oljekällor i brand och utsläppen från dessa sades motsvara två års utsläpp från all fordonstrafik globalt. Trots detta syntes ingen dipp i koldioxidutsläppen vid de mätningar som görs på Mauna Loa.

   Gillad av 2 personer

   1. Vad som verkligen händer är väl känt vetenskapligt, men tyvärr går verkligheten stick i stäv mot vad oligarker, byråkrater och politruker vill åstadkomma – mera pengar i fickorna. Den ökande koldioxid i atmosfären beror på uppvärmning, på att haven värms upp och avger lagrad koldioxid. Henrys lag. d(ln(kH))/d(1/T). Mängden koldioxid är omkring 400 ppm, medan vattenånga är 95% av klimatpåverkan. Påverkan av koldioxid är alltså synnerligen obetydlig. Bara vattenånga påverka alltså omkring 240,000 gånger mer än koldioxid.

    Gilla

   2. Jag får rätta mig själv.
    ”Trots detta syntes ingen dipp i koldioxidutsläppen vid de mätningar som görs på Mauna Loa.”
    Skall förstås vara: Trots detta syntes ingen ökning av koldioxidutsläppen vid de mätningar som görs på Mauna Loa.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s