Nu är vi igång – dags att öppna portarna och plånböckerna

I går bredde både Miljöpartiet och Pierre Schori på i varsitt debattinlägg om amnesti för de afghanska männen och mer öppna hjärtan-politik i sann humanitär anda. I dag fortsätter den smaklösa propagandan där massmedia sprutar ut snyftartiklar och FN uppmanar nu alla länder i världen att ta emot flyktingar från Afghanistan, vilket ivrigt påhejas av asylaktivister som tänker med hjärtat framför huvudet utan minsta eftertanke på de konsekvenser vår alltför generösa invandringspolitik redan genererat samt vilket högt pris våra barn får betala för detta ogenomtänkta godhetsknarkande.

Det hade för övrigt varit önskvärt om FN satte lite kraft bakom orden och såg till att de rika arabländerna samt länder i närområdet tog ett större ansvar den här gången istället för att bistå människosmugglare som transporterar mestadels män över halva jordklotet till våra breddgrader.

Återstår att se hur länge Morgan Johansson med anhang pallar trycket innan amnestin är ett faktum och gränserna öppnas upp ännu mer för tusentals anhöriga som står redo att ta del av alla kravlösa fördelar detta bidragsparadis har att erbjuda.

Intressant i sammanhanget är att samtidigt som många länder stoppat utvisningarna till Afghanistan, meddelar Österrike att man kommer fortsätta utvisa afghaner även efter talibanernas maktövertagande. Den österrikiska regeringen vill nu ha stöd från EU för att upprätta så kallade ”utvisningscentrum” i länder runtom Afghanistan.

Lite hoppfullt att det fortfarande finns några länder med ledare som tänker nyktert, men dit räknas definitivt inte det naiva kungadömet i norr.

#oopswediditagain

#vibetalar

Bildkälla: Aftonbladet, Aftonbladet Facebook-tråd, Fria Tider

https://www.friatider.se/osterrike-vi-fortsatter-utvisa-afghaner

21 reaktioner till “Nu är vi igång – dags att öppna portarna och plånböckerna

   1. Sådant går inte för sig. Det strider mot Sveriges grundprincip att det är alltid ”någon annan” som skall betala. Nu börjar ”någon annan” få slut på pengarna.

    Gilla

 1. Varför påpekas det sällan eller aldrig i västerländsk media att en stor majoritet av afghanerna föredrar talibanskt styre framför västerländsk demokrati som de i själva verket föraktar. Över 99% av dem är muslimer och för övrigt kan knappt hälften av dem läsa och skriva. Deras belägenhet är tragisk med våra mått mätt men man kan inte tvinga folk att anamma demokrati som de inte vill ha. Jag ser ingen anledning att svenskar med skattemedel ska tvingas finansiera meningslösa aktioner för Afghanistan och deras medborgare.

  Gillad av 1 person

  1. Eftersom det aldrig hållits fria val i Afghanistan är det ingen som egentligen vet vad de föredrar. Däremot har jag svårt att tro att Afghanistans kvinnor välkomnar talibanerna.

   Gillad av 1 person

   1. Det är väl snarare så att de senaste händelserna mycket tydlig visar vad Afghanistan vill. Det har även varit flera opinionsundersökningar. ”Fria val” visar knappas alls vad folket vill, utan hur folkets åsikter styrs och manipuleras. Se bara på Sverige. Har Sverige i ”fria val” verkligen röstat för massinvandring, för att inte skriva på förbudet mot kärnvapen, för värdlandsavtalat, att utländsk militär skall träna på svensk mark, för gymnasielagen, etc. Knappast.

    Gillad av 1 person

   2. Opinionsundersökningar tillfrågar endast en liten del av befolkningen. Om det görs rätt kan det vara hyggligt tillförlitligt men är ändå alltid behäftade med mer eller mindre stora fel. Det är endast vid fria val och folkomröstningar som samtliga medborgare har möjlighet att uttrycka sin åsikt. I en parlamentarisk demokrati röstar man på det parti som man tror kommer att leda landet på bästa sätt. Motsvarar de inte folkets förväntningar röstas de bort i nästa val.

    Gilla

   3. ”I en parlamentarisk demokrati röstar man på det parti som man tror kommer att leda landet på bästa sätt.” Detta förutsätter dock att de röstande är politiskt intresserade och har inhämtat kunskaper om vilken politik partiet står för. Därvidlag finns det stora brister för de flesta röstberättigade eftersom de flesta inte har en susning om politik.

    Gillad av 1 person

  2. Om vi uttrycker det mer korrekt och jordnära. Talibanerna är det afghanska folket. Talibanstyre är självstyre. Västerländsk demokrati är amerikansk marionettstyre, en utländsk främmande makt och diktatur som styr. ”Demokrati” är en form av diktatur där folket är blockerade från allt inflytande på diktaturens beslut, Sverige ett exempel. Demokratier styrs med propaganda av en härskande maktklick. Tyskarna fulländade systemet 1933, nu i fullt bruk i Sverige.

   Gillad av 1 person

   1. Jag delar inte alls din analys här. Talibanerna är en väpnad grupp som tagit makten med våld. Det finns inget som talar för att de agerar på det afghanska folkets mandat.

    Gilla

 2. Eftersom stridigheterna i Afghanistan nu är över så kan de afghaner som befinner sig i Sverige lugnt återvända och bidra till återuppbyggnaden av landet. De har ju dessutom fått adekvat utbildning helt gratis i Sverige så de är väl rustade för sitt värv.

  Gillad av 2 personer

  1. Jaa, så lugnt det blir då, nästan inga våldtäkter och batikhäxorna följer med till det fina landet och får träffa släktingarna.
   Vi kan sänka skatterna, och sen är det bara några syrier och somalier etc som åker hem av bara farten… Du sköna nya värld.
   ..

   Gilla

 3. Men, alltså Afghanistan är inte ett enat rike, det består av klanområden. Låt dom va, Detta land består snarare av herdar som vaktar sin boskap. Det som nu åstundar efter att dom jagat ut alla inkräktare är förmodligen inbördeskrig, med vapen som främst USA både försörjt dom med samt lämnat kvar, bra där låt dom lemlästa varandra. Syniskt, visst men låt dom göra upp sinsemellan .
  Kommer ni ihåg när talibanerna sköt sönder antika bhudda-statyer? Det visades sig sen att dom ville ha mer biståndspengar, Har ni tänk på det SIDA, som hellre ser till religiösa idioter än ger våra äldre mer pension?
  Hur jävla dum får man va i detta land, ja så långt alla andras pengar räcker, eller hur annie

  Gillad av 1 person

 4. De som så fruktansvärt gärna vill hjälpa dessa människor kan ju köpa en enkel biljett till detta land och se till att hjälpa dem på plats och bygga upp deras framtid där istället. Vi hjälper dem inte genom att ta hit dom allt vi åstadkommer är att sänka vårt land och skapa fruktansvärt dåliga odds för våra barn. Vi har ju facit efter generationer av flyktingar och det kan inte finnas någon som kan säga att mångkulturellt samhälle är att föredra, de som tycker detta bor oftast långt långt bort från de problem som detta skapar.

  Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s