Vad blir omvärldens svar när Ghana vill kriminalisera sexuella minoriteter och deras anhängare?

Ett utkast till lagförslag mot homosexuella som överlämnats till Ghanas parlament kan ge upp till tio år i fängelse för HBTQ-personer samt grupper och individer som förespråkar sina rättigheter, uttrycker sympati eller erbjuder socialt eller medicinskt stöd till HBTQ-personer. Stöd för intersexuella personer skulle också kriminaliseras om lagförslaget blir verklighet och regeringen skulle kunna kräva att intersexuella personer genomgår en könsjusteringsoperation.

Utsikterna för att lagförslaget ska godkännas är goda då många parlamentsledamöter stödjer detta. En parlamentsledamot har exempelvis beskrivit homosexuellas rättigheter som en ”perversion” och sagt att homosexualitet inte är en mänsklig rättighet, utan en sexuell preferens.

Nu väntar vi med spänning på att hela HBTQI-etablissemanget i väst ska resa sig mot Ghana, att svensk media ska rasa i veckor, att diverse riksdags- och EU-politiker ska skriva debattartiklar där man svartmålar landet och dess ledning samt framförallt att landet får mottaga ekonomiska sanktioner.

Eller gäller det bara Ungern som inte på något sätt inskränkt homosexuellas rättigheter, utan enbart valt att förbjuda att barn ska exponeras för HBTQI-propaganda i ett led i att skydda barnen, vilket föranlett stora protester samt krav på att landet straffas, vilket inte alls är i proportion till vad det faktiskt innebär?

#hycklare

https://www.theguardian.com/global-development/2021/jul/23/ghana-anti-gay-bill-proposing-10-year-prison-sentences-sparks-outrage

3 reaktioner till “Vad blir omvärldens svar när Ghana vill kriminalisera sexuella minoriteter och deras anhängare?

  1. Vad jag förstår är det inte en fråga om att kriminalisera sexuella minoriteter och deras anhängare, utan det är så att allmänheten har krävt att extremgruppers ständiga öppna och påträngande provokationer och krav på extra förmåner och rättighet utövar vad alla andra har skall stoppas.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s