Varför ägnar vi oss åt ideologiskt könsnonsens?

Behovet av att införa politiskt korrekta könsneutrala ord har de senaste åren sköljt över västvärlden – exempelvis har man i vissa länder tagit bort ord som ”kvinna” och ”man” ur regeringsdokument, infört unisex-namn, tagit bort könstillhörighet från id-kort samt infört ett tredje juridiskt kön. Dessutom har vi fått både könsneutrala toaletter och dockor, skolor använder ordet ”hen” samtidigt som transsexuella tillåts tävla i idrotter för det motsatta könet.

Även den svenska sjukvården har svepts med i könsneutralitetshetsen och på 1177 Vårdguiden, som ägs gemensamt av Sveriges kommuner och regioner, slår de nya språkråden fast att man ska undvika att kalla gravida för kvinnor och patienter som drabbats av prostatacancer för män eftersom man strävar efter att ha ett normkritiskt perspektiv där texterna ska vara ”inkluderande” och ”stärkande”.

Texter som handlar om råd till exempelvis gravida, ska enligt 1177 Vårdguiden vara könsneutrala för det kan finnas gravida som identifierar sig som annat än kvinnor. Exempel på meningar där ord bör tas bort eller skrivas om till politiskt korrekt text:

”En del (kvinnor) som har haft ätstörningar får återfall under graviditeten.”

”Många (kvinnor) är oroliga inför en förlossning.”

”Varje år får närmare 10.000 (män) personer i Sverige prostatacancer.”

Detta ideologiska könsnonsens som numera genomsyrar hela samhället har för länge sedan gått till överdrift och det verkar inte finnas någon politiker som inte vill glänsa på området med tanke på alla godhetspoäng man kan tjäna. Jag har vid det här laget gett upp tanken på att någon vettig person ska dra i handbromsen, men personligen kommer jag fortsätta vägra att deltaga i detta trams.

https://www.friatider.se/landstingen-undvik-att-kalla-gravida-kvinnor

8 reaktioner till “Varför ägnar vi oss åt ideologiskt könsnonsens?

 1. Jag tar avstånd från allt samtida PK-trams.
  Uppenbarligen hämtar dagens PK-adel inspiration från Tredje Riket och Goebbels när det gäller att förgifta samhällsdebatten och inskränka demokrati och yttrandefrihet.
  Jag vomerar själsligen på daglig basis numera.

  Gillad av 3 personer

 2. .
  Vårdguidens påstående om att gravida inte måste vara kvinnor måste tagas upp till behandlig och åtgärd av Socialstyrelsens jurister. Det strider mot vetenskap och beprövad erfarenhet.
  I politiken måste oppositionen väcka frågan i Riksdagen, eftersom staten medvetet och konkret sprider vidskepelse flum i samhället.

  Gillad av 1 person

 3. Det känns nästan att de vill att man ska skämmas över sitt kön, jag kan inte hjälpa att det finns människor som är så fruktansvärt lättkränkta att de inte kan ha förståelse att en man är en man och kvinna är en kvinna. Jag skulle aldrig vara nedlåtande åt någon som har problem med sin könsidentitet det finns och kommer alltid att finnas, det känns mer att någon politisk aktivist har hittat ett sätt att få känna sig viktig på. Själv tycker jag att detta inte är något problem, problemen kommer när politiker vill sätta oss i olika fack. Personligen tycker jag inte att de är någon skillnad på en man eller en kvinna, förutom det naturen har gett oss i de olika egenskaper som skiljer en kvinna från en man och detta kan vi inte göra mycket åt.

  Gillad av 1 person

 4. Så kvinnor ska inte benämnas kvinnor för någon eller några med allvarliga bokstavssymptom kan ta illa upp?
  För de som inte insett det tidigare, det finns bara två kön – kvinna eller man.
  Allt annat är hittepå.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s