Anno 2021 är hudfärgen avgörande för hur vi uppfattar allt

Alla som sett serien Simpsons har nog roats av den indiska affärsinnehavaren Apu genom åren, men enbart för att han likt övriga karaktärer i serien är dråplig och ingen har nog tänkt att han framställs som en stereotyp som skapar rasism.

Men år 2021 när vita måste göra avbön för att de är just vita, får vi se dylika utspel som i fallet med Simpsons där skaparen Matt Groening tidigare i år deklarerade att inga icke-vita karaktärer ska få röster som tillhör vita personer och diverse förståsigpåare proklamerar att showen bidragit till ökad strukturell rasism i USA.

Skådespelaren Hank Azaria som gjorde rösten till Apu från 1989 fram till förra året, har dessutom gått ut offentligt nu och bett om ursäkt till varje indisk person för sitt porträtt av Apu i Simpsons samtidigt som han meddelade att han är beredd att hållas ansvarig för de negativa konsekvenser som det skapat. 👏🤦‍♀️

All denna fokus kring hudfärg och rasism, vilket genererat bortklippta filmscener, företag som tvingats byta namn på produkter, ändra utseendet eller dra in varor samt alla dessa lättkränkta människor som ser rasism i allt numera – från godis till skor, designprylar, reklamfilmer och klädesplagg – gör bara saken värre eftersom man förstorar upp problem som egentligen inte finns. Man undrar hur långt det här kan dras egentligen innan någon vettig människa drar i handbromsen?

#imnotgoingtospendmylifebeingacolor

https://www.theguardian.com/tv-and-radio/2021/apr/13/hank-azaria-apu-the-simpsons-apology

14 reaktioner till “Anno 2021 är hudfärgen avgörande för hur vi uppfattar allt

 1. Själv undviker jag samtida kultur så långt som möjligt.
  Ganska tragiskt att tvingas välja bort musik, TV-serier, konserter m m på grund av att vänsterliberaler och socialister/kommunister har kapat samhället och förpestar tillvaron för normala människor.
  Går jag på konsert är jag inte intresserad av en kaviarkommunist till artist som ska tala om för mig vad jag ska tycka, tänka och rösta på.
  När det gäller artister så får ett avgörande kriterium vara att de måste vara avlidna för att man ska kunna lyssna på dem. Med få undantag.
  Har därför upptäckt klassisk musik. Vivaldi lär ju inte vakna upp och bli intervjuad i motbjudande Expressen där han pratar ”värdegrund”…
  Naturen är också en räddning. Generellt gäller att urbana miljöer ska undvikas.
  Stadskärnor och kollektivtrafik mår man heller inte bra av att vistas i. Av ”vissa” orsaker.
  Det är sannerligen en sorglig tid man hamnat i.

  Gillad av 2 personer

  1. ´´Själens röda rum´´,ny turkisk serie på svt.Den skall du bara inte missa att följa.Turkarna är mästare på att väva en spännande och inträngande historia utan att vara full av biljakter,skjutningar och vulgära sängkammarscener.Det finns också Turkiska serier och filmer på Netflix.Det bästa med att tv-avgiften går över skattsedeln numera är ju att man inte behöver slänga nåt tygstycke över apparaten varje gång man går hemifrån och att man slipper att släppa hunden lös på nån polis som extraknäcker som tv-kontrollant.

   Gilla

   1. Har man ingen TV så är det inte alls bra, faktiskt så är det rent åt helvete att behöva betala för detta.

    Gilla

   2. Tompas11,fast att inte ha tv innebär inte att man inte kan se det mesta som visas på svt.Nog kikar du ibland på SvT-play? och då är det ju självklart att du skall betala för det.Jag har Netflix och hela Viasats kanalutbud.Man vill väl inte missa ett enda avsnitt av Ice-road-truckers med Lisa Kelly.

    Gilla

   3. Håkan Spångberg,ja det var förvånande att till och med SD valde att stödja skattefinansierad statstelevision.Din idé om betalkanal är ju fullt realistisk och genomförbar ifall den politiska viljan finns.Den finns dock inte.

    Gillad av 1 person

   4. Folk överger diktaturens propagandakanaler. Snart är vi där. Det blir straffbart att inte titta på statlig TV och kanske även att undvika MSM. Är du inte inloggad med BankID till vissa program vilka staten har bestämt är obligatoriska kommer storebror och ställer svåra frågor. Det förstod George Orwell redan 1949 när han skrev dystopin ”1984”.

    Gilla

 2. Rasismen finns bara i de mörkas ögon och vreden.
  Så argsinta och så skuld krävande människor utan anledning.
  Såg ett program med Dr Phil.
  Där vita skulle be om ursäkt för massa och
  erkänna att de hade vissa förmåner.
  Amerikanerna hade slavar för 100 år sedan.
  Jag har aldrig haft slavar eller ett rikt
  Liv.

  Och vi svenska skattebetalare är inte något annat än slavar åt
  Hela världens lat och kriminella människor.
  Att man inte har vett eller etikett i vissa länder och kulturer gör dem
  Inte till offer utan omoraliska människor.
  Att anklaga andra för sina misstag är bara skamligt.

  Alltså så skulle alla människor vara offer för de har tillgång till
  Mer sol än oss. om vi är vita eller mörka beror på
  Inget annat än tillgången till solen.!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s