Obegripligt att Sverige värnar mer om potentiella terrorister än om rikets säkerhet

Det finns få saker som upprör mig mer än Sveriges oförmåga att utvisa kriminella individer samt framförallt potentiella säkerhetshot. Gång på gång läser man om den idioti som genomsyrar det svenska rättsväsendet, vilket understöds av våra makthavare som inte gör något för att stoppa galenskaperna genom att för en gångs skull prioritera medborgarnas säkerhet framför gärningsmännens.

I dag blev jag återigen påmind om detta i och med att Högsta domstolen upphävt en dom mot en imam som brustit i sin anmälningsplikt.

Det handlar om Gävle-imamen Abo Raad som har bakgrund som gerillasoldat i Tjetjenien och begärdes utlämnad av Ryssland 2012. Mannen var en av de sex framträdande islamister som 2019 greps av Säpo och som av säkerhetspolisen ansågs utgöra ett säkerhetshot som skulle utvisas, något som HD stoppade. Imamen har således väntat sedan november 2019 på att utvisas till Irak, men Högsta domstolen har slagit fast att han inte kan utvisas eftersom han riskerar förföljelse i hemlandet.🤦‍♀️

Imamen måste anmäla sig på polisstationen i Gävle fem gånger i veckan inom en tidsram om två timmar, något han missat två gånger. Mannen överklagade domen och till skillnad från tingsrätten, som dömde honom för brott mot lagen om särskild utlänningskontroll, godtar hovrätten för nedre Norrland förklaringen till varför han kommit för sent.

Varför befinner sig ens den här mannen i Sverige och varför slösar man tid, resurser samt skattemedel för att han ska kunna driva en process som han dessutom vann? Ska vederbörande anmäla sig hos polisen fem dagar i veckan resten av livet eftersom HD slagit fast att han inte kan utvisas av humanitära skäl?

Det är banne mig inte klokt att vi håller på och tramsar med allsköns islamister, mördare, våldtäktsmän, klanledare med mera som begått grova brott i Sverige men som får stanna för att det är synd om dem när de borde sparkats ut för länge sedan! Vi måste vara det enda landet i världen som värnar mer om potentiella terroristers välmående än om medborgarnas säkerhet och upplåter en fristad åt extremister som klassificerats som ett hot mot rikets säkerhet. 😡

#onlyinsweden

#vigillarintefegapolitiker

https://www.gp.se/nyheter/sverige/hovr%C3%A4tten-friar-g%C3%A4vleimam-1.43919519

11 reaktioner till “Obegripligt att Sverige värnar mer om potentiella terrorister än om rikets säkerhet

 1. Vi måste komma ihåg vilka svin som sitter och har suttit i högsta domstolen.Även om ett känt svin frikänts från våldtäkt så gör hans gärning inom rättsväsendet att han fortf.förtjänar att betraktas som ett svin och landsförrädare.Det finns ingen anledning att skräda orden för att beskriva denne man.Han är förstås inte ensam utan så här ser rättsväsendet ut ända ner till golvnivå.Jag har själv två gånger kontaktat SÄPO när underleverantörer till Telia,från Uzbekistan,hållt på granntomten och spanat med kikare,tillgång till Telias kopplingsskåp,full axess till hela Sverige.Hur i helvete är det ens möjligt att släppa in främmande stater att ha tillgång till Sveriges teleteafik,kartlägga med mera.Just Telia och Svenska kraftnät har ju varit i luppen för Säpo ang.att ha tagit hit tvivelaktig utländsk arbetskraft som just beteaktats som säkerhetsrisk.

  Gillad av 1 person

  1. Mycket intressant! Om jag vore i ditt ställe, skulle jag kontaktat flera myndigheter än SÄPO, om de är så ointresserade.

   Gilla

   1. Du,jag trodde i min enfald att jag skulle slippa pack från Telias underleverantörer efter mitt första samtal till SÄPO men icke,efter nåt år stod samma djävla pack åter på granntomten.Nytt samtal till SÄPO och sen har jag inte sett nån från Uzbekistan på grannens ödetomt.Ja det är för djävligt hur myndigheter tar sig friheter utöver regelverk.Svenska kraftnäts GD fick ju sparken efter att det framkommit bristande säkerhetsprövning hos underleverantörer.Man blir förbannad,rädd och förtvivlad.Jag har även kontaktat Ygeman om just detta.Det är kanske till ingen nytta men jag såg detta långt innan SÄPO uppmärksammade det.Kanske mina samtal ändå öppnade ögonen på någon.

    Gilla

 2. Det finns extremt islamistiska länder där han kommer passa in i kulturen som handen i handsken. Föreslår att han får en gratis enkel resa dit och får känna friheten av att slippa se oss otrogna hundar som inte gifter sig med barn, att stannar där och ber i underkastelse mot Mecka och får förära sin store profet, som gifte sig med ett barn på 6 år, en profet som alltså inte var en hund.

  Gilla

 3. Håller helt med dig Jenny.
  Förstår inte hur dessa människor tänker som hela tiden
  Friar och släpper lös världens vidrigaste människor.
  Och vi hedliga betalar massa skatt i onödan för deras löner
  För ett säkrare och tryggare Sverige som de min sin skeva människosyn
  Totalt förstört.

  Det finns inte någon i hela världen som förstår sig på
  Hur Sveriges lagar skyddar kriminella och vidriga människor.
  Samtidigt som offren inte ens nämns.
  Många miljoner svenskar har fått sina liv förstörda pga av otryggheten, våldet
  Och de fruktansvärd ekonomiska plundringen.

  Varje svensk skulle haft en fem miljoners villa och skulle världens bästa
  Skolor, hus, fritids , sjukvård, pension. Men politikerna har släppt in
  2,5 miljoner parasiter som kommer från samhällen med klaner, korruption
  Plundring, Kriminellas paradis ,
  kriminella och mördare flyr sina straff
  Kommer hit och garanteras ett bättre liv
  än svenskar som betalat tiotals miljoner skatt och
  blir sjuka och tvingas leva existensminimum .
  Men flyktingarna lever .

  Man mår bara illa av vilka vidriga värderingar som genom dyrare makten
  Och rättsväsendet.

  IS terrorister har mycket bättre än alla sjuka, funktionshindrade och gamla.
  Det är inte en tillfällighet att sjuka och funktionshindrade utesluts från Försäkringskassan
  Just 2015 när flykting vågen kom de tog från de svagaste och gav till de
  Illigala och kriminella.
  Sveriges inhumana politik är en skam för hela mänskligheten.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s