Ny studie visar att lockdowns inte har effekt

Vi är många som konstaterat att de länder som valt att genomföra totala nedstängningar av samhället, så kallade lockdowns, inte uppnått det förväntade resultatet i kampen mot coronasmittan och nu stöds detta även i en ny studie av en grupp forskare från Stanford som publicerades den 5 januari.

I studien har man analyserat ökningen av coronasmittan i tio länder som genomfört lockdowns – Frankrike, England, Tyskland, Iran, Italien, Nederländerna, Spanien och USA, vilket man jämfört med Sverige och Sydkorea. Slutsatsen är att det inte finns någon tydlig fördelaktig effekt med att stänga ned hela samhällen inklusive företag och tvinga människor att stanna hemma.

Ändå skriker många svenskar efter just detta utan en tanke på de många negativa konsekvenserna som uppkommer, både när man gör avkall på sin medborgerliga frihet och sviker näringsidkare. Obegripligt!

https://www.newsweek.com/covid-lockdowns-have-no-clear-benefit-vs-other-voluntary-measures-international-study-shows-1561656?amp=1&utm_term=Autofeed&utm_medium=Social&utm_source=Twitter&__twitter_impression=true

7 reaktioner till “Ny studie visar att lockdowns inte har effekt

 1. Nog har de effekt alltid.
  Men i andra syften…
  Den totalitära vänsterliberalismen har fått ett verktyg att omdana samhället i sin önskade riktning.
  Till och med Moderaterna är med på den banan.

  Gillad av 1 person

 2. Saktfärdighet, ja rentav handlingsförlamning, är det som präglar regeringen Löfven i allt.

  Sverige halkar efter och skadas på allt fler områden

  Folk och Försvars årliga rikskonferens är ett ”uppsamlingsheat” med sammanfattning av det säkerhetspolitiska och utrikespolitiska läget. Av de många talarna framgår att Sverige som nation halkar efter på alla områden.

  2013 inrättades i Norge en utbildning inom försvarsmakten med 4-årig ingenjörsutbildning och därefter utbildning till cybersoldater. I Sverige påbörjades utbildning till cybersoldat FÖRRA året. 7 år för sent.

  I år börjades tilldelning av pengar i Sverige till enhet med specialisering på Kina. I Finland har detta funnits i många år.

  Passivitet i allt utom fortsatt införsel av främmande människor som destabiliserar landet. På det området är regeringen Löfven bäst i världen . Det är vad regeringen Löfven uträttar. Så förstör den Sverige.

  Hoppas svenska folket snart ser och förstår vad det är som händer.

  Gillad av 1 person

  1. ”Hoppas svenska folket snart ser och förstår vad det är som händer.”
   ”Svenska folket” består inom en snar framtid till stor del av osorterade invandrare och hottentotter varför någon förändring, som du efterlyser, knappast är något att hoppas på.

   Gilla

  2. Att Sverige halkar efter får väl till stor del tillskrivas just USA finansierade propaganda organisationer som Folk och Försvar. Är det någon som verkligen tror att Ryssland, Iran eller Kina planerar att invadera Sverige, men det är ju just vad propagandan från Folk och Försvar repeterar ändlöst, enligt Josef Goebbels doktrinen, repetera lögnen till den blir sanning. Jag tror att ingen av de länderna vill ha Sverige om dom så fick betalt för det. Att svenskarna någonsin kommer att förstå vad det är som händer tvivlar jag starkt på. Dom är alldeles för indoktrinerade.

   Gilla

 3. Tydligen skapar dessa diktatoriska lockdown mer problem än dom eventuellt löser. Jag tänker på Melbourne och Sverige där makteliten alltid vet bäst och inför drakoniska diktat för att styra folket. Vad jag själv tycker mig se är att problemet ligger i samhällssystemet och samhällskulturen, staten skall fatta alla beslut autokratiskt och som en oböjlig diktator införa dom. Folket skall helt inte tänka och inte ta ansvar utan bara böja sig för makten. I svensk lag lär det vara skrivet att regeringen skall styra, men det finns ingenstans skrivet att folket skall styra regeringen. Det är ju definitionen på diktatur.

  Gilla

 4. Pandemin visar med tydlighet att Sverige har problem med sin krishantering.

  Alla länder i västvärlden utom Sverige har ett fungerande totalförsvar. I Sverige råder stand-by-läge, man väntar på att utredningar ska tillsättas och på resultat av utredningar. SEN, när detta har skett, ska allt implementeras. Det tar många år. Det är ju S som regerar.

  Vad blir nästa kris? En ny och allvarlig pandemi? Skogsbränder? Cyberattacker som skadar elnätet eller sjukvården? De militära hemligheterna är ju redan avslöjade genom cyberattacker 2020.

  Under tiden julshoppar Löfven och regeringen stirrar handfallet på hur islam terroriserar landet.

  89 000 uppehållstillstånd blev det 2020. Hur många blir det 2021?

  Gilla

  1. ”Problem med sin krishantering”! Inte alls, Sverige och dess förmenta ”ledning”, en felbeteckning av mått, är krisen.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s