Ungern och Polen sätter käppar i hjulet för EU:s miljardbudget

Det är brist på EU-ledare som har kurage nog att stå upp mot galenskaperna i EU som kostar oss en förmögenhet varje år, men Ungern och Polen går mot strömmen. Nu har man sett till att godkännandeprocessen av EU-budgeten åter försenas genom att lägga in sitt veto.

De två länderna vill inte acceptera villkoren för utbetalningar från EU-budgeten som EU-länderna har förhandlat fram med EU-parlamentet, varför vägen mot ett godkännande av budgetramen för de nästkommande sju åren åter har blockerats. En omröstning om en resolution om EU:s egna intäkter som är nödvändiga för det budgetavtal som ingåtts, kunde inte uppnå den enhälligheten som behövs och därför är man tillbaka på ruta ett.

Missnöjet handlar om ett system för att säkra att pengar från EU-budgeten bara spenderas på projekt där rättsstatsprincipen och EU:s värden respekteras, vilket Polen och Ungern motsätter sig eftersom de båda länderna befinner sig mitt i EU-rättegångar angående rättsstatsprincipen. Polens justitieminister, Zbigniew Ziobro, menar att det är en förevändning för att radikalt begränsa Polens suveränitet.

Att EU nu tvingas flytta fram datumet för när en budget kan spikas, gör att otåligheten kommer att öka i de EU-länder som verkligen behöver miljarderna för att återhämta sig från coronakrisen.

Jag tycker det är jättebra eftersom vi dels ska punga ut med miljarder till coronaåterhämtningspaketet, där vi själva får minst del av kakan och dels ska betala en höjd medlemsavgift som en konsekvens av att Storbritannien lämnat det sjunkande skeppet. Så länge vi kan slippa låna nya miljardbelopp för att täcka alla utgifter till EU-kolossen borde vi vara glada, så Ungern och Polen får gärna fortsätta lägga in sitt veto!

#swexit

https://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE12565288/polen-og-ungarn-spaender-ben-for-eus-milliardbudget/

7 reaktioner till “Ungern och Polen sätter käppar i hjulet för EU:s miljardbudget

 1. Folket i varje land bestämmer väljer sin regering. Och EU ska
  Inte blanda sig i andra länder. Lika så ska EU inte tvinga oss betala för
  Att andra länder missköter sin ekonomi.

  Om EU vore demokratiskt skulle vi alla få rösta om vi vill vara med
  Och skuldsätta våra barn.

  Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s