11-årig pojke i Berlin hotade sin lärare med halshuggning

En 11-årig muslimsk elev på en skola i stadsdelen Spandau i Berlin hotade sin lärare genom att säga att han skulle halshugga henne när det kommande föräldramötet kom på tal.

Läraren ska ha påpekat för klassen att om föräldrar inte deltog på föräldramötet utan att ha en giltig ursäkt så skulle det få konsekvenser. 11-åringen ska då ha svarat att ”Om det sker, så kommer jag att göra likadant med dig som pojken gjorde med sin lärare i Paris”. Klassen ska ha blivit helt chockerade av pojkens hot med referens till mordet på den franska läraren Samuel Paty, som i oktober halshöggs utanför en skola i Paris efter att ha visat karikatyrer av profeten Muhammed under en lektion om yttrandefrihet.

Eleven i Berlin hade redan veckan innan han uttalade hotet mot sin lärare visat upp ett våldsamt beteende. Det var efter att skolan hade hållit en tyst minut för Samuel Paty som pojken deklarerade att den som förolämpade profeten skulle dödas och att det var ok. En imam var också närvarande vid tillfället och han förklarade då för pojken att ingen ska dödas, men det samtalet hade uppenbarligen ingen som helst effekt på barnet.

Skolans rektor kritiserar föräldrarna till pojken eftersom de varit oresonliga när man försökt lösa konflikten. Pojkens mor ska i ett telefonsamtal ha sagt att det är skolans fel att pojken uttryckte sig på det här sättet.

Obehagligt! Dylika värderingar har pojken troligen fått hemifrån och självklart måste vårdnadshavarna ta sitt ansvar när deras barn beter sig på ett oacceptabelt sätt.

Att föräldrar skjuter ifrån sig allt ansvar över sitt barn ser man även utmärka sig här i Sverige där bråkstakar gör livet surt för sin omgivning medan föräldrarna menar att det är skolans ansvar att reda ut, trots att det är ett ömsesidigt arbete som måste ligga till grund för att åtgärda problemen. Dessutom går kriminaliteten allt längre ned i åldrarna, varför vi bör reglera föräldraansvaret i lag så att det blir mer tydligt att vårdnadshavarna får stå till svars när deras små ”änglar” bryter mot lagen, vandaliserar och bränner upp saker.

Signalen som vi sänder nu till barn och unga är att man inte straffas vare sig för kriminella handlingar eller verbala hot på grund av sin låga ålder, varför de kan fortsätta bete sig hur de vill utan att det får kännbara konsekvenser. Där finns otroligt mycket att jobba med och jag är nog inte ensam om att efterfråga hårdare nypor från samhällets sida.

#föräldraansvar

#slutadalta

Muslim pupil threatens Berlin teacher with beheading

5 reaktioner till “11-årig pojke i Berlin hotade sin lärare med halshuggning

 1. Blir folk verkligen förvånade?
  Det ingår väl i planeringen att Europa ska bli ett nytt Mellanöstern.
  Frågan är var civiliserade människor ska ta vägen.

  Gillad av 1 person

 2. Tar inte föräldrar sitt ansvar och barn fortsätter i allvarlig brottslighet skall hela familjen utvisas och ev.Svenska medborgarskap anses förverkade ! En sådan lagändring skulle nog dra ner brottsbenägenheten ordentligt och bör införas med det snaraste om vi får en Sverige vänlig regering.

  Gillad av 1 person

  1. Det hade verkligen varit önskvärt, men jag har väldigt svårt att se att det kommer ske oavsett vem som sitter vid makten eftersom en majoritet aldrig kommer rösta för ett så ”inhumant” beslut. Men det hade garanterat haft effekt, precis som du säger.

   Gillad av 1 person

 3. Under Jennys rubrik ovan kan det väl vara på sin plats att återge vad media skrivit om angående dödsfall hos de islamistiska terroristerna. Media uppger att Israel på uppdrag av USA dödade terroristen Abu Muhamad asl-Masri (han uppges ha en helt annan identitet vilket vi i Sverige numera vet är vanligt bland de införda muslimerna). Alltnog, mannen avrättades tillsammans med sin dotter Miriam av två personer på motorcykel i Irans huvudstad Teheran den 7 augusti.
  Aabu Muhammad al-Masri sägs ha varit terrornätverket al-Qaidas andreman och ansvarig bl a för attackerna mot amerikanska ambassaderna i Kenya och Tanzania 1998. Där avrättades över 200 människor av bomberna.

  Iran förnekar uppgifterna å det bestämdaste.

  Det är tillfredsställande att terroristerna dödas så de inte kan fortsätta att döda människor som bara råkar passera platsen för deras massmord. Det är tillfredsställande att terroristerna åter får bekräftelse på att de aldrig någonsin kan känna sig säkra på att undgå hämnden för sina mord, de kommer själva att dödas så småningom.

  Sveriges svar på Paludans koranbränningar är ”oj, oj, vi ska väl inte förarga dem genom att rita och skriva saker på ett papper, vi måste vara försiktiga annars blir de så arga så arga.”

  Gilla

 4. Har i tjugo år hört hur muslimska barn från olika förskolelärare
  hur de kallar kvinnliga lärare för massa
  Vidriga saker, spottat på dem, sparkat ,
  hur både föräldrar och elever kallar dem rasister och hotar dem.

  Att detta har hänt är allmänt känt av politiker och journalister.
  Och ju mer man hör och ser ju argare blir man.

  Varför tystar politikerna ner det.
  Varför skyddar de människor som uppför
  Sig som svin.
  Varför hotar de människor som vill ta upp de verkliga problemen.

  Det finns ingen logik i att tysta ner problemen och skydda människor
  som inte förtjänar våra Våra skattepengar.

  Varför har de medvetet låtit flyktingar rasera det som miljontals av våra föräldrar
  Offrat livet för.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s