Unga franska muslimer visade solidaritet med kristna – vaktade kyrka under Allhelgonahelgen

Elyazid Benferhat är en ung muslim som blev så upprörd över terrorattacken i Nice att han bestämde sig för att agera, varför han samlade ihop en grupp med unga muslimer som tillsammans stod vakt utanför deras lokala katolska kyrka i Lodeve under Allhelgonahelgen för att symboliskt skydda den och visa solidaritet med katolska kyrkobesökare.

Gesten berörde många i församlingen och prästen sade att deras initiativ gav honom hopp i en kaotisk tid.

Benferhats mor är född i Algeriet och han själv är född i Frankrike, där han växt upp med att bara prata franska, men han är även muslim och oroas över såväl den växande islamofobin i landet som terrorism. Han förfärades över mordet på Samuel Paty och efter attacken i kyrkan i Notre Dame föddes idén om att vakta den lokala kyrkan i staden. Volontärer rekryterades bland vänner och hans fotbollslag som vaktade kyrkan både under Allhelgonanatten och under söndagsmässan.

Trevligt med solskenshistorier som ger hopp mitt bland all misär och intolerans. 🙏

https://www.arabnews.com/node/1759531/world

6 reaktioner till “Unga franska muslimer visade solidaritet med kristna – vaktade kyrka under Allhelgonahelgen

 1. Muslimerna ser människor med annan tro som fiender. Det föreskriver och påbjuder Koranen. Det är också vad vi oupphörligt ser i Sverige, i Europa, i världen, hela tiden. Ett framträngande där underkastelse av motståndaren är ett absolut krav. Islam är en våldsbejakande religion med politiska ambitioner och ett framträngande av militärt snitt.

  Det var vid världskyrkomötet i Uppsala 1968 som kristendomen gifte sig med marxismen. Ut kom krafter och idéer som vi lever med idag.
  Det är därför människorna i socialdemokratiska Tro och Solidaritet handlar som de gör. Socialdemokraterna fick tomt på idéer vad de ville med makten annat än att det skulle vara ”lika för alla, alla skulle ha samma rättigheter”.

  De vänsterkristna enades i uttalanden som ”den individuella friheten måste stå tillbaka för jämlikheten”. Dessa tankar sattes på pränt och finns i vänsterrörelsen inom svenska kyrkan sedan dess, inte minst hos ett antal biskopar. I praktiken har detta betytt att kyrkan hjälper in islam i Sverige. De i toppen förstår självklart faran men den stora ”massan” (lågavlönade kvinnor) inser inte faran.

  De vänsterradikala inom kyrkan agerade som de gjorde och gör för att kyrkan åter ka få mer politisk makt. Man vill inte längre vänta på himmelriket utan vill, i enlighet med vad Marx lärde ut, förverkliga lyckoriket redan här på jorden och det nu.
  Kyrkan är en maktfaktor genom att de disponerar stora delar av de pengar som SIDA tillåts föra ut ur landet varje år, bortåt 60-70-80 miljarder/år.

  De kristna tystade för sig själva ner allt ont som kommunismen gjorde med kristna i sina länder. Likadant blundar kyrkan nu för allt fruktansvärt som islam som rörelse för med sig för svenskarna. Ideologin förblindar och känslan av att vara god verkar räcka för att segla vidare enligt plan.

  Det är välkommet att moderata muslimer anser att kristendomen och för den delen buddism och andra trosläror ska få existera vid sidan av islam. Islam är ju här nu och för svenskarna återstår nu bara att förhandla om villkoren för samexistensen. Varje kyrka eller kyrkogård som vandaliseras bör ge en våldsam reaktion tillbaka från det svenska samhället. Allt annat uppfattas som ett svaghetstecken.

  Gilla

 2. Även jag är rätt deprimerad över utvecklingen i Europa. Där länder som Sverige, som aldrig har varit intresserad av kolonialism i arabvärlden, blir det första offret i strategin att flytta Mellanöstern till Norden.

  Gilla

 3. De finns några få fina människor oavsett tro.
  Många invandrare som bott i Sverige älskar det gamla Sverige med solidaritet
  Och medmänsklighet. Säkert finns det människor som invandrat och älskar det nya
  Landet.
  Och ogillar de nya flyktingarna och sina försetts landsmän.
  Som kommer för att plundra, lura, utnyttja, förstöra,
  Ta över.
  Men många låtsas vara bra framför myndigheter och politiker för det gynnar dem.
  Men med sina landsmän visar de en helt annan sida.
  Det får man ofta bevittna och ibland är det nästan omöjligt att tro
  Att vissa människor är så falska.
  Vi har ju sätt Afghanistanierna som fått företräde till jobb i många kommuner
  samtidigt som lärarna och myndigheter har särbehandlar dem positivt.
  Har de stulit från gamlingar. Stulit mediciner och hotat och antastar flickor.
  Flickorna blir dubbel utsatt för lärarna tror dem ej.

  Många muslimer har själva sagt till mig att jag inte ska tro på vad de säger
  För de ljuger hela tiden.jag tror att alla som har muslimer som släkt eller
  Vänner har förstått att de är väldigt speciella. De går inte att lita på för
  Fem öre.
  Att de står och skyddar kyrkan är väl inte konstigt. kyrkorna världen över har väl
  Gett flyktingar tak över huvudet och mat och gömt illigala flyktingar från
  Myndigheter.

  Här i Sverige är de mycket skyldiga till gymnasieamnestin men de våldtagna
  Flickebarn struntar de i.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s