Franska muslimer kränkta av Boratreklam

Nu har det gått för många dagar utan att någon blivit kränkt så det är dags igen. Det är reklamaffischerna till den senaste Borat-filmen som är boven i dramat denna gång och har väckt stor vrede bland franska muslimer.

Bilden av den nästan nakna Sasha Baron Cohen har väl inte gått någon förbi och finns på många bussar i Paris, men har någon reflekterat över att han bär en ring? Det är väl inte det mest iögonfallande med den bilden, men några muslimer har noterat att Baron Cohen bär en ring med ordet ”Allah” skrivet på arabiska och på sociala medier anklagar nu muslimer bilden för att den förolämpar islam.

Den statliga transportverksamheten RAPT vägrade ursprungligen att ta bort affischer, men trots det tydliga meddelandet från RAPT valde bussföretaget TICE Network ändå att tillfälligt ta bort annonsen från sina bussar. TICE Network kör bussturer i Evry, en förort till Paris med en stor muslimsk befolkning. På sociala medier har det rapporterats om att stenar under helgen kastats mot bussar i invandrartäta områden.

Enligt RAPT togs affischen inte bort på grund av oro för kränkta muslimer, utan beslutet fattades eftersom affischens humor ansågs olämplig av TICE-ledningen.

Återstår att se om de senaste muslimska protesterna i Frankrike som följde på president Macrons tal där han skarpt markerade mot islamister, kommer få ny fart efter detta. Men eftersom bussarna valt att ta bort affischerna så torde man ha skapat lugn i grannskapet. 🙄

#snowflakes

https://www.bt.dk/samfund/borat-reklamer-fjernet-fra-busser-kraenker-franske-muslimer

3 reaktioner till “Franska muslimer kränkta av Boratreklam

 1. Integration innebär tydligen att värdfolket ska knäböja för gästerna…
  🤢🤮.
  I en normal värld är det assimilation som gäller.

  Gillad av 1 person

 2. Rätten att blir kränkt av vad som helst har funnits länge i Sverige. Vi har väl nån ombudsman för detta med möjlighet att ge skadestånd för känslan av kränkthet.
  RIKTIGT kränkta, som t ex de 5-25 kvinnor som dagligen våldtas av mestadels mörkhyade män i Sverige och vanliga svenskar som misshandlas och kränks med förnedrande och rasistiska ord om vad som ska ske med min mamma om jag inte knäböjer och underkastar mig….detta förbigås av journalisterna med tystnad. Men de är kanske rädda också och fogar sig på detta vis??? De vågar kanske inte annat än att lyda politikerna och islam?

  Vi har statliga myndigheter, organisationer och annat som aktivt hjälper och understödjer det islamska sättet att förhålla sig till andra än muslimer. Det är det nya Sverige som växer fram, det nya mentala landskapet. Så ska vi se på världen, vår världsbild var fel, så fel vi tänkte om att göra rätt för sig och lita på varandra och visa solidaritet mot alla….detta är helt ute säger Morgan Johansson, Annie Lööf och det lilla extremistpartiet MP och alla andra i 7-klövern. Klöver? De är inte en klöver, de är en organisation som velat förändra Sverige och svenskarna. De har lyckats, de ville oss ont och de har lyckats.

  Vi har knäböjande poliser, servila politiker som underdånigt fjäskar och ger tillstånd till moskébyggnader samtidigt som de tystar svensken genom att kalla oss än det ena, än det andra. Vilket gräsligt folk vi har varit utan veta om det, utan att förstå det! Att ta emot kvotflyktingar sedan 1950, att skänka bort 70 miljarder om året till världen utan kontroll har inte varit tillräckligt. Så nu planeras för hur Sverige ska kunna hjälpa om inte hela världen så i varje fall Europa med el och så småningom vatten (jo, sant!), med hur ”miljökamp” ska drivas, hur man tystar en befolkning, hur cirkulär ekonomi ska se ut och genomdrivas trots protester……vi, svenska folket måste bättra oss, vi har varit så rentav onda och aningslösa, om vi hade haft fler kinder skulle vi behövt vända dem alla mot islam så den kunde klappa till oss och vi skulle med tacksamhet ta emot förnedringen, för vi vet ju att i himlen hos Gud får vi upprättelse……kanske……

  Nu finns det tydligen inte tillräckligt många svarta inkvoterade på Sveriges Radio, oj, oj, oj, detta måste genast åtgärdas, annars hotar vad???? Upplopp på Djurgården? Stenkastning vid entrédörrarna till SR? Omedelbart skyndade journalister till försvar för detta otillständiga.

  Gilla

 3. Låt de bli kränkta! Varför är alltid vi som ska ändra oss? De finns andra länder som säkert passar dem bättre, har ingen upplyst dem om den möjligheten. Väljer de att stanna då ser jag bara en väg för dem, att acceptera vårt sätt att leva enligt våra normer, värderingar och kultur samt allt annat med det vad de innebär.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s