Den goda korruptionen frodas i Sverige

Som många noterat verkar inte allt ha gått rätt till i det amerikanska presidentvalet. Svensk media verkar dock undvika ämnet som pesten och lyfter istället fram Biden som nästa president, men det är väl inget annat att vänta av en journalistkår som lyckats med konststycket att låta Bidens mutskandal gå under radarn. Det är för övrigt ovanligt tyst från demokraternas håll, man hade trott att de skulle slå sig för bröstet efter att ha krossat Trumpmonstret, vilket indikerar att något är i görningen – vad återstår att se, men det är inte över ännu och mycket kan fortfarande hända.

När valfusket kom upp till ytan i går var jag inte ensam om att dra paralleller till det förra svenska valet, där SD som låg väldigt bra till plötsligt sjönk som en sten efter att Valmyndighetens sida kraschat. Man kan undra hur många SD-valsedlar som slängts genom åren? Jag minns en bekants upplevelse i vallokalen 2018 när han inte kunde hitta SD:s valsedlar och frågade personalen på plats som svarade ”oj, de har vi glömt att packa upp”. Många valförrättare har nog en del på sitt samvete, jag läste om någon som berättade att en kollega upptäckte en man som lade ut valsedlar för SD och rusade mot mannen som flydde ut ur lokalen och när valförrättaren kom tillbaka sade han triumferande att han lagt valsedlarna bakom ett annat partis valsedlar.

Valfusk förnekades så klart efter valet och eftersom det var SD som hade råkat illa ut så var det så klart inget som varken media eller övriga partier gjorde någon stor sak av. Många log nog i mjugg, men hade de hade resonerat på samma sätt om deras eget parti råkat ut för samma sak? Hade vänsteretablissemanget till exempel hurrat om valsedlar för V, C, S eller MP försvunnit från vallokalerna? Hade Liberalerna tagit det med en klackspark om deras parti haft ledningen och sedan helt plötsligt rasat i botten efter ett tekniskt fel?

Inte för att jag är SD-supporter, men rätt ska vara rätt för alla partier. Så är inte fallet i dagens Sverige där vi likt andra länder också har utbredd korruption – den så kallade ”goda korruptionen” som genomsyrar myndighetssverige. Har man inte rätt ”värdegrund” är man helt enkelt körd och det här synsättet måste vi få bukt med.

Det svenska etablissemanget ser nu anklagelserna om valfusk i presidentvalet i USA som lögner och påhitt av ”foliehattar” samt menar att Trump är en dålig förlorare – just bara för att det är Trump. Hade det varit ombytta roller hade det så klart varit ett helt annat ljud i skällan.

Valfusk eller inte lär utkristallisera sig de närmaste dagarna eftersom Trump och hans advokater inte kommer låta detta passera obemärkt förbi, men jag tycker absolut att det finns goda anledningar att föra upp ämnet hur Sverige ska undvika eventuellt valfusk i nästa val för att inte riskera att demokratin sätts ur spel. Det är alltför sällan vi reflekterar över att även vårt eget land är en korrupt stat, om än på ett lite finare sätt och ju fler svenskar som får upp ögonen för vårt eget tillstånd desto bättre!

#detgodahatet

#itsokwhenwedoit

15 reaktioner till “Den goda korruptionen frodas i Sverige

 1. ”Det svenska etablissemanget ser nu anklagelserna om valfusk i presidentvalet i USA som lögner och påhitt av ”foliehattar” samt menar att Trump är en dålig förlorare – just bara för att det är Trump. Hade det varit ombytta roller hade det så klart varit ett helt annat ljud i skällan.”

  Hillary har ännu inte upphört med att beklaga sig över hur ”orättvist” hon förlorade valet 2016. Dålig förlorare? Javisst.

  Gilla

 2. I de tre senaste valen påpekade jag för valförrättarna att alla kunde se när jag tog min valsedel, vilken jag tog. Valsedlar saknades märkligt nog för SD 2 av de 3 gångerna.
  Internationella valobservatörer här är ett måste 2022.

  Korruption? Det är cancer i samhällskroppen. Den går aldrig att utrota. All korruption är OND. Det finns ingen GOD korruption. Myten om att Sverige inte är så korrumperat är just en myt. Likaväl som regeringen fuskar med siffrorna i PISA-undersökningarna (via sina myndigheter) så fuskar den med siffrorna kring vad som är korruption.

  Regeringen har ju mångårig vana att trolla med siffror. Som heltidsanställd räknas om du flyter upp och sitter av 4 tim högst/vecka. Därefter kan du gå till soc och klaga på att ditt bidrag är för litet, du har nämligen fått 3 nyimporterade från Mellanöstern som du ska försörja.

  Korruption någon? Är regeringskontrollerade journalister som lyder regeringen korruption?

  Gillad av 1 person

 3. Med införseln av människor från länder där korruption är själva blodflödet i samhället kom attackerna mot hela vårt välfärdssystem. En sådan människa som fick anställning i någon myndighet, ex Migrationsverket, Försäkringskassan, tog emot pengar och utförde brottsliga handlingar i sitt arbete. Massor med sådan fall finns dokumenterade, många har gått till domstol. Oftast tystas det ner såklart.

  Vem kan man lita på längre i dagens Sverige? Knappt nån förstås. I varje fall kan man inte lita på staten eller på myndigheterna längre.

  Gillad av 1 person

 4. Återigen,kan Bidensidan fuska så kan väl Trumpsidan? Man har nu hos Trump haft fyra år på sig att lära sig rösträkningssystemet och få in sitt eget folk på strategiska positioner och har man misslyckats med det och ifall det går att fuska ja då får Trump skylla sig själv.

  Gilla

 5. Och ja,det fuskas definitivt.Jag röstade på Svenskarnas Parti vid ett val.Korrekta valsedlar men döm om min förvåning(eller inte) när det hos valmyndigheten inte hade registrerats en enda röst på Svenskarnas parti.Bland valförrättarna fanns det ett antal Sverigedrmokrater och med tanke på vilket pack de är så ligger det nära till hands att misstänka SD för att ha slängt valsedlar.Från förmodligen samtliga partier.

  Gilla

 6. Jag tror inte att valutgången skiljer sig nämnvärt från opinionsundersökningarna, MEN helt klart är Sveriges valsystem mycket odemokratiskt. Systemet med lappar är givetvis helt katastrofalt även om det finns en mycket bra alternativ.

  Man skulle ex. kunna rösta och ange en text-siffer-kombination på ett karbonpapper så att alla får en kopia på sin röst. Rösterna skulle sedan kunna finnas publicerade i röstlängder så att alla som röstar kan se att deras egen röst faktiskt har räknats. På samma vis kan alla (utom de med hemlig identitet), som har röstat i vallokalen, publiceras med namn så att antalet i båda listorna stämmer överens.

  Så har vi en 4%-spärr mot nya partier som annars hade haft lättare att berika demokratin och ge människor fler reella valmöjligheter, i stället för de korrupta EU-vurmarna, islamist-vurmarna och Soros-vurmarna, vilka folket egentligen INTE vill ha, när de väl sätter sig in i deras ideologier.

  Tyvärr så har vi en nästan fullkomlig frånvaro av direktdemokrati som kan avgöra viktiga samhällsfrågor.

  Vi saknar även vetenskapliga diskussioner, i vilka skeptiker tillåts deltaga, men skrämselpropaganda om klimat och Covid-19 tar aldrig slut, allt medan frågan om beredskap ignoreras.

  En konstant vilseledande media, vars agenda lyser igenom för den som är insatt har vi också. Kan man ha ”demokrati”, d.v.s. ”folkstyre”, när medierna ljuger dygnet runt? – Klart att man inte kan ha det när det är så, samt att majoriteten av idioterna har bänkat sig i TV-sofforna.

  Gillad av 1 person

 7. Grundproblemet är ”demokratin” i den form den tillämpas. Den nuvarande demokratin har inget att göra med den ursprungliga grekiska. USAs konstitution skrevs sommaren 1787, det var 233 år sedan, och det var från början en dålig kompromiss. Den svenska demokratin anses ha börjat med Arboga mötet 1435, men det nuvarande system kom till Den 24 maj 1919 som en parlamentarisk demokrati. Problemet är detsamma i både USA och Sverige. Systemet skapades för ett helt annat samhälle än det vi har idag. Systemet är designat för att förhindra inflytande av innevånarna. Den verkliga makten ligger hos politiker, byråkrater, och media, och inbjuder till korruption. Sedan har vi ju ”propagandan”, valkampanjer och fejknyheter, som tyskarna utvecklade förra seklet, att styra åsikter och handlingar. Teknologin kan bli lösningen, men det vore de nuvarande ”makthavarnas” verkliga mardröm. Folk kunde ju få inflytande på sina liv. Just nu testar man elektronisk röstning, utan papperslappar, liknande kryptovalutor. . Media mörkar. ”Demokratin” måste ersättas av genuint fungerade folkstyre.
  https://ledarsidorna.se/2020/10/sa-skapade-sverige-en-sjalvkorrumperande-myndighetskultur/

  Gillad av 1 person

 8. Valfusk är enkelt och påverkan.
  Har sätt där politiker delat ut förkryssade valsedlar i Sverige.
  Där man gömde SD valsedlar.
  Vi vet att muslimer bara röstar på muslimer så det spelar inte någon roll
  För dom om han mördat eller våldtagit någon.
  Vi har sätt islamister som försöker köpa politiska beslut mot röster.
  USA är mycket större och massa människor kanske köps för röster.
  Så det man undrar om det finns demokrati kvar på jorden.
  För vi ser att politikerna lovar en sak och gör något helt annat.
  Pengarna styr och ställer.
  Ledarna världen över verkar bli galnare och galnare.
  Massa lögner och beslut mot folkets vilja beslutas varje dag.
  Det är En mans show.
  Trump gillas av många och hatas av många
  Hellre någon som står för landet än landsförrädare

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s