Miljöpartiet vill att Sverige blir första landet i världen som inför klimatmål för konsumtion utomlands

Nu är extremisterna i Miljöpartiet igång igen för som bekant kan vi i Sverige aldrig göra tillräckligt för klimatet och oavsett hur lite andra länder gör så kan vi alltid göra mer.

Nu handlar det om svenskarnas konsumtion utomlands som tydligen orsakar stora utsläpp av växthusgaser – 60% av utsläppen från svenskarnas konsumtion sker i andra länder och därför tillsätter nu regeringen en parlamentarisk utredning för att få fram förslag på hur utsläppen utomlands ska minska, bland annat kan höjda avgifter internationellt för både flyg- och fartygsbränslen bli aktuellt.

Vårt eget klimatorakel, jag menar klimatminister, Isabella Lövin, menar att vi – den humanitära stormakten och tillika alltid bäst i klassen när det handlar om klimatet – kan visa hur rika länder kan ta ansvar för sin konsumtion utanför sitt eget lands gränser. Mycket av det vi handlar (t.ex. kläder, mat och resor) orsakar stora utsläpp av växthusgaser – i genomsnitt 9 ton/person/år, men om vi ska klara Parisavtalets klimatmål så måste dessa utsläpp minska till i genomsnitt 1 ton/person/år senast år 2050.

På frågan varför Sverige ska ansvara för utsläpp som sker i andra länder som har egna klimatmål, svarar Lövin luddigt att man vill påskynda en omställning globalt genom att sätta upp olika mål för hur vår import ska se ut och bland annat få en tydligare märkning av vilken klimatpåverkan en produkt har.

Plastpåseskatt, kemikalieskatt på kläder och skor, slopad möjlighet till kommunveto mot vindkraftetableringar, nedlagda kärnkraftsverk, ingen utbyggnad av Preem i Lysekil samt införa konsumentansvar när man handlar utomlands är bara några saker som dessa jönsar drivit igenom. Det känns långt till 2022 och man kan bara spekulera i vad som kommer ske under resten av mandatperioden – kanske får vi se klimataktivisten Greta Thunberg som nytt språkrör efter Lövin? Det vore väl en våt dröm för miljöpartisterna att få sin alldeles egna klimatjesus som kunde frälsa partiet och rädda de fallande opinionssiffrorna. Kan man bli chefredaktör för en stor dagstidning så är det väl en baggis att bli klimatminister.

Det är i alla fall en sak som är säker – oavsett vad Sverige gör och hur många miljarder vi plöjer ner i klimatet så är det aldrig nog!

#brorduktig

#followthemoney

https://www.svt.se/nyheter/utrikes/utredning-ska-minska-svenskarnas-utslapp-utomlands

16 reaktioner till “Miljöpartiet vill att Sverige blir första landet i världen som inför klimatmål för konsumtion utomlands

 1. Bar förslag. Beskatta importerade grönsaker och frukter som äts av vegetarier och veganer eftersom dessa varelser genom sitt livsmedelsval och sin gröna livsstil förorsakar oerhörda klimatustsläpp. Eller varför inte förbjuda importen av dessa klimatförstörande livsmedel. Upp till kamp. Gör konsumtion av svenskproducerade livsmedel obligatorisk i alla skolor. Våga vägra bananer, avokados och quinoa. Länge leve svenskproducerat.

  Förbjud även importen av utomlands producerade komponenter till solceller och vindkraftverk. Rädda klimatet. Vägra MPs klimathotande politik.

  Gillad av 7 personer

  1. Det finns ekologiska veganer också och de äter lokalt odlat. Vad gäller tullar så är det enkelt att åstadkomma. Man går ur EU och lägger av med globalismen. Swedan kan man införa skyddstullar som gynnar en inhemsk produktion.

   Gillad av 2 personer

   1. Jag skrev om ”importerade grönsaker och frukter”. Vad som odlas inom landet/lokalt är naturligtvis bra.

    Gilla

 2. Makteliten plundrar oss undersåtar ända in i märgen.
  De kraftigt Överbetalda i toppen – gömmer de sina rikedomar i bankvalven i Schweiz eller i Skatteparadis?

  Gilla

  1. Politikeradelsn behöver inte längre gömma sina överdrivna löner eller konsult-arvoden från storföretag, bara sätta sin adress i något av EU:s egna små skatteparadis. EU-medlemskapet gör att man slutar ta ut skatter på de rikaste och börjar ta ut dem på folket. Notera att vi har 6-8 EU-positiva partier i Riksdagen OCH att idioterna röstar på dem!

   Gillad av 2 personer

 3. Det är svårt att hitta ett mer extremistiskt parti än MP som på några år har förstört mer än något annat parti eller rörelse har gjort. Det räcker med att se på vindkraftverk eller solkraft som de så gärna kallar för ”förnybar energi” tydligen finns det ingen som frågar sig hur dessa tillverkas, de förutsätter enorma mängder av fossila bränslen att tillverka utrustningen, hur länge är ett vindkraftverk i bruk (i bästa fall 10-20 år detta är inte hållbart), hur många fåglar och fladdermöss får sätta livet till, hur många vill ha ett vindkraftverk som granne, hur många vill förstöra horisonten med ett par hundra snurror, de som inte vet så dånar ett vindkraftverk mer än någon tror, det finns ingen återvinningsplan för varken vinkraftverk eller solpaneler, nu ligger det en remis att de ska få lov att köra över kommuner som inte vill skapa vindkraftparker i sin kommun, skapar minimalt med nya arbeten och detta kallar MP och många andra politiker för framtidens energi. Då har jag inte ens berört MP tokigheter när det gäller alla skatter som är ett hån mot dem som drabbas, deras sjuka syn på koldioxid, uppvärmning och invandring. Jag har inte ens berört vattennivån och inte heller alla andra katastrofer som enligt MP, SVT, media och politiker pågår i vår värld. Ser man vad forskningen säger så går katastroferna ner i världen, men det passar väl inte in i deras agenda, de gör allt vad de kan för att skrämma oss till tystnad och lydnad. Man ska absolut inte vara ifrågasättande mot överheten, det är de många som har fått lära sig.

  Gillad av 3 personer

  1. De kom tidigt på att miljön kunde användas för att få politisk makt. MP har varit skamligt passiva med att vidta viktiga åtgärder för att skona miljön. I stället har dess individer lagt ner all politisk kraft på det hela Sverige nu lider av, införsel av utlänningar som utarmar socialförsäkringssystemet och omvandlat ett tryggt land där människor litade på varandra för det mesta till ett land där regeringen är odemokratisk och där vi nu har våld och angiveri (jodå, detta frodas).

   Gillad av 2 personer

   1. Föreställ dig ett gäng hippies som röker på så att hjärnorna smälter! De är jättetrevliga, tror på love & peace. Man kan gilla dem, t.o.m. gilla dem mycket, men de ska naturligtvis inte ha någon makt över någon nations politik, eftersom de inte är rationella och inte kan tänka rätt i flera steg

    Gillad av 1 person

 4. Det avskyvärda är att de andar partierna låter MP hålla på. Även de ser ju vad som sker.
  Skynda att åka med bilen, snart snor de den också.

  Gillad av 1 person

 5. Det är inte några miljömål de är ute efter utan att höja avgifter och plundra Svenska skattebetalarna mer.
  Det enda svenska politiker kan är att stjäla pengar från arbetarna för att muta världen.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s