Macron twittrade på arabiska och deklarerade att Frankrike inte kommer att kapitulera

I går kväll lade sig Pakistan i debatten om Frankrikes kamp mot islamisterna och landets premiärminister Imran Khan attackerade Macron som man anser uppmuntrar till blasfemi. Med tanke på hur många tokstollar det finns i det landet som sätter religionen främst, så torde det utspelet uppvigla till en del ovälkomna handlingar.

Macron själv twittrade i går på arabiska och deklarerade att Frankrike aldrig kommer att böja sig. Bra att Macron står på sig – det är viktigt att inte släppa efter för de radikala krafterna nu och visa sig svag!

”Vi kommer aldrig att ge efter. Vi respekterar alla skillnader i en anda av fred. Vi accepterar inte hatpredikningar och försvarar rimliga debatter. Vi kommer alltid stå på den mänskliga värdighetens sida med universella värden.”

Man kan inte undgå att tänka på hur Stefan Löfvén och den svenska regeringen skulle ha hanterat en liknande diskussion. De hade garanterat kastat in handduken för länge sedan – livrädda för att stöta sig med sina kärnväljare!

#westandwithfrance

https://english.alarabiya.net/en/News/world/2020/10/25/France-s-Macron-tweets-in-Arabic-We-will-never-give-in

5 reaktioner till “Macron twittrade på arabiska och deklarerade att Frankrike inte kommer att kapitulera

  1. Löfvens twitter skulle säkert lyda ungefär som ”muslimer i Frankrike, om ni känner er kränkta och utsatta så är ni välkomna till Sverige! Kontakta svenska ambassaden så ordnar vi flyg direkt till Arlanda där jag och justitieministern möter upp”.

   Gillad av 1 person

 1. Den franske ambassadören i Sverige blev intervjuad i Agenda. Se de 5 minuter intervjun varade!!!!
  Intervjuaren började fråga om man verkligen skulle provocera islam så och så, se hur ambassadören reagerade, vad han sade. Det var lysande, intelligent, artigt och knivskarpt. Han gick helt emot den svenska värdegrunden och sättet att tala om islam och vad islamisterna gör. Vår regering kan nu hänvisa till Frankrike om och när regeringen på allvar tar itu med det värsta som islamisterna i Sverige utför. Frankrikes reaktion kan nu förhoppningsvis bli den händelse som börjar bryta sönder den värdegrund som härskat i Sverige. Kanske kan staten via S, V och MP sluta stödja islamisterna. Troligen inser regeringen själv att detta är ett måste om de ska ha minsta chans att vinna valet. 2022.
  Vem kan ha något att invända emot att Frankrike inte accepterar att islamister skär huvudet av en fransk lärare?

  Gilla

 2. Ett lämpligt sätt att svara för den som blir verbalt utsatt och angripen av någon som man ser är mörkhyad och bedömer vara från Mellanöstern eller Afrika t ex är att fråga om vederbörande är islamist.
  Det kan omöjligt vara förtal av en folkgrupp eller av islam. Ordet islamist används för att benämna terrorister i all media inklusive regeringskontrollerad media.
  Så, jag har två gånger haft nöjet att få se vederbörande studsa till, komma av sig och faktiskt backa när jag fräst ifrån, ”är du islamist”?

  Gilla

 3. Borde det inte ses som angrepp på en folkgrupp när flickor och kvinnor ideligen kallas för ”svennehora”? Det är väl uppenbart rasistiskt utpekande.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s