Lånekarusellen fortsätter hålla oss flytande

Det var inte så länge sedan regeringen presenterade det gigantiska coronakrispaketet och nu är det dags för nästa miljardregn i form av höstbudgeten som regeringen förhandlat fram tillsammans med stödpartierna L och C.

Det rör sig om satsningar på över 100 miljarder kronor och det är väl inga problem att få fram dessa stålar när man kan låna i oändlighet.👌

Det mest svårsmälta för mig är att den tredje största posten är 11 miljarder kronor till klimatet i en tid när landet krisar. Det riktigt sticker i ögonen och är det något som hade kunnat läggas på is i ett år så är det satsningar på klimatet, där Sverige redan gjort mer än många andra länder. Men politikerna prioriterar som vanligt godhetspoäng och internationellt anseende högre än det egna folket så självklart måste vi fortsätta gå i bräschen för klimatet – kosta vad det kosta vill för det är ändå inte deras pengar som man sprider för vinden.

Seså, ner i gruvorna nu och jobba på – politikeradeln behöver alla skatter de kan få in för att upprätthålla sin vision om klimatet och det solidariska multikulturella samhället med öppna gränser där du betalar! ❤

#followthemoney

#onlyinsweden

Källa: SkD

24 reaktioner till “Lånekarusellen fortsätter hålla oss flytande

 1. Återkommer med fler reflektioner om budgeten.
  I ekot nyss sade finansministern att ”alla som bara kan arbeta och därmed bidra för att därigenom göra satsningar på bl a välfärden möjlig måste göra det”.
  Undantagna från att arbeta kommer fortsatt vara de många, många hundratusen importerade männen och kvinnorna från fjärran länder.
  Vi, svenska män och kvinnor, är de som ska arbeta. Inte ett ord om att koppla bidrag till motprestation.
  De andra kommer alltså att fortsätta att få våra pengar som bidrag utan att behöva lyfta ett enda arbetsfört finger.
  Arbetsplikt någon?

  Gillad av 2 personer

  1. Hell Jesus,nja jag står nog över lönearbete tills Expo kommer och gör mig arbetsduglig igen och när nolltaxeraren med mera bluffmakaren Gellert Tamas raderar bilderna han stod utanför kva Ystad och plåtade på mig och min bil.De skall även kyssa mitt arsle,ja min kravlista kan tyckas lång men icke så.Hell Jesus.

   Gilla

   1. 🥶 😡 🤬 😱 🤢 🤮

    EXPO ingår i någon slags internationell folk•förtryckande organisation som fått pengar av Soros…..

    MSM i Sverige refererar till EXPO som om det vore en vetenskaplig institution! 😦

    Gillad av 1 person

   2. Expo är en stiftelse där få har insyn och ännu färre har total insyn.Jag konfronterade en kollega och fick till svar att det är farligt att veta för mycket.Det får en att fundera över vad som egentligen hände Beshir Rabani.De är kapapla till mord,Expo och deras hangarounds.The deep state bär inte bara pennan utan även svärd.Hur i helvete är det möjligt?

    Gillad av 1 person

   1. Det är helt sjukt att en privat organisation på lösa grunder kan ha sådan makt.Mitt brott var att framföra en oro för samhällsutvecklingen på ett sverigevänligt forum.Hade en levande diskussion tillåtits i samhället hade vi sluppit mycket av dagens elände där hela samhället är hotat.Fängelset speglar samhället och det kunde ett barn se vad som komma skulle.Ja det har nästan blivit värre än vad man då kunde förutspå.Hoppas att alla inblandade är stolta över gärningar,inte minst den dåvarande anstaltschefen.

    Gillad av 1 person

 2. Ekonomisystemet är inte gjort för hederligt folk.

  Det skapades av en parasitär överklass för att de själva skulle få mer och mer makt och pengar.

  Arbetsslavarna skulle hållas på plats genom att aldrig få en reell chans att genom sin livsgärning skapa en hållbar ekonomi för sina efterkommande.

  Gillad av 1 person

 3. Ränta på ränta, vilket enligt Ein-$tein(jmfl andra $teins tex Rolling $teins) var människans $törsta bedrift..
  Och folk tror fortfarande att man lånar penningar, som är fysiskt värde, i en privat bank?? via papperslappar…

  Jo, man kan ju lita på att tex FED, som var/ är privatägd, att de håller guld eller dylikt i adekvat mängd…
  Nope.
  Det var Bretton-Woods, som dog på -70 talet…

  PS Vad jag vet är många nationalparker od i US=utestående skuld(blev det rätt här?) till gäldenärer, som tex Frankrike….
  Ni fattar scoopet, va??
  Orörd mark….

  Mvh Per

  Schhh, det knackar på dörren….

  Gillad av 1 person

 4. Är ni ”by any chance releligious here ??”
  Inte dum….
  Finns det en anledning, Jenny, att Vi är här???
  4 kidz???
  Slump??
  Bra jobbat, syster.
  Att pröjsa skatt verkar briljant men är det??
  Tänk igen…
  Ni ska vara fri, helt fri..

  Gilla

 5. Vem eller vilka vi lånar pengar av vet de väl knappast själva på finansdepartementet. Det finns oerhört mycket pengar i omlopp i världen nu. De som äger pengarna vill ha så säker placering som möjligt och förstås avkastning. Sverige är en säker hamn, vi får låna till bra villkor.

  Allt ska betalas tillbaka. De som lånar får makt och inflytande över Sverige. Vi medborgare vet inte och kommer aldrig få aldrig veta det finstilta i lånevillkoren.

  Kommunerna får lånade pengar, de kan nu fortsätta betala ut socialbidrag till bl a alla dessa utlänningar. T ex till de som vill riva Linnéstatyer och som rånar svenska barn. Den service vi har varit vana vid som tack för den skatt vi betalar, den servicen kommer fortsätta försämras.

  S har extra allt på div pengaflöden fram t o m valet. Sen blir det andra bullar.

  Miljöpartiet har som vanligt fått stor makt över budgeten. Alla hushåll, dvs de i villa, ska få generösa bidrag till laddstolpar, solpaneler etc. De i hyreshus får förstås inte den möjligheten. Det finns bortåt 2 miljoner villor i Sverige. Om bara varannan villaägare köper en svindyr elbil som ska laddas kommer elen inte att räcka till.

  Darra månde svenskarna där färre ska försörja alltfler och där industrin tacklar av så sakteliga. Forskning och innovation är numer samma sak som genusperspektiv och postkolonialt betraktelsesätt. Det blir inga nya företag av sån skit.

  Annie Lööf har helsidesannons idag igen i bl a SVD. ”Nu sänker vi skatten och satsar på välfärden”. Kan man ljuga tydligare?

  Gillad av 1 person

 6. Kommer ni ihåg hur världsbäst Sverige skulle bli? Världens bästa skola, världsbäst på innovation och forskning, världens bästa sjukvård och en massa annat tomt prat och skryt…..

  Det vi blev nästan världsbäst på blev kriminalitet och mord. Fast först blev vi världsbäst på att vara världens humanitära stormakt. Och bästa, ”the swedish way” you see. ”We dont tror att that other people can göra it utan our assistans you see”. ”And the svenska folkets money”.
  Sverige visade sin humanitära storhet genom att importera miljoner utlänningar som sedan i sin tur grundligt förstört det svenska samhället.

  Konstigt är det med uteblivna hurra-rop och handklappningar till den humanitära stormakten, inte sant?? Borde inte nån ute i den stora världen ha föreslagit Morgan och Stefan och alla i MP och V för Nobels fredspris? M och L och KD också förstås.

  Vi kan i varje fall sträcka på oss i EU-parlamentet och vara stolta, vi är i varje fall Europeiska mästare på sådana grejor. Därför har Sverige belönats av EU med den minst attraktiva kommissionärsposten som ingen ville ha, ja nån grek förstås, alltnog, den för migration och inre säkerhet. Ylva utstrålar ju inre säkerhet så den posten passar ju bra. Men kläderna hon har passar ju inte bra. Visst borde hon styla om både sig och håret lite? Ser hon inte lite väl manhaftig ut även om hon inhandlat lite klänningar för stålarna som väller in på bankkontot? Hon är nog längre än alla spanjorer, greker, italienare, fransmän och sådär. Men både Napoleon, Hitler och Stalin var ju korta. Men ganska energiska.

  Vi får se hur det hela faller ut. Det faller alltid ut på något sätt sedan 4-5 000 år.
  Under tiden kan vi titta på löven som faller nu och förhoppningsvis Löfven och de andra som faller 2022.

  Gillad av 1 person

  1. Varför skulle regeringen plötsligt byta kurs och börja bygga fängelser?
   Säkert pengar till bättre mat och schysstare gym eller så.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s