12.500 migranter ska fördelas mellan EU-länderna men är det klokt att tänka med hjärtat framför huvudet?

Efter den anlagda branden i Morialägret på den grekiska ön Lesbos, ska nu 12.500 migranter få hjälp genom att migranterna fördelas mellan EU-länderna – något som Tyskland och Frankrike arbetar med.

Visst är det en tragisk händelse och bilder på barnfamiljer som sover på gatan framkallar hjärtskärande känslor hos många, men ska vi se krasst på det var det bara en tidsfråga innan något liknande skulle ske. Genom åren har det ökända lägret som huserat alldeles för många människor för att det ska anses humant, skakats av flera våldsamheter som grundar sig i interna motsättningar mellan migranter – t.ex. mord, anlagda bränder och våldsamma upplopp. EU har dock valt att vända ryggen åt det växande problemet trots upprepade försök från grekernas sida att lyfta den akuta frågan.

En stor del av migranterna som hamnat i Morialägret har genom åren försökt ta sig illegalt från Turkiet över Medelhavet och in i Europa. Många saknar troligen legala skyddsskäl och nu när lägret brunnit ned ser många sin chans att få komma in i ”paradiset”.

Men frågan man bör ställa sig är om det i det här läget är vettigt att tänka med hjärtat, eller om man för en gångs skull bör använda huvudet? Om EU tar in dessa migranter skickar vi helt fel signaler till de hundratusentals som bara väntar på sin chans att få ta sig över till andra sidan där man felaktigt inbillar sig att gräset är grönare och kontinenten klarar inte fortsatta kraftiga migrantströmmar.

Således vore det mer humant att skicka tillbaka migranterna till deras hemländer igen och därifrån kan de sedan söka asyl på laglig väg om de fortfarande har det behovet. Då brukar man dessutom en kraftfull symbolpolitik som I det här läget är absolut nödvändig!

Men nu drivs ju som bekant EU-ledarna inte av sunt förnuft utan har helt andra ambitioner – till exempel att slå sönder nationalstaterna. Så Macron och Löfvéns polare ”Mutti” Merkel kommer garanterat komma tillbaka med en utmärkt plan för detta ändamål och några tusen migranter hit eller dit gör nog ingen större skillnad – åtminstone inte för den humanitära stormakten Sverige och statsministern har redan lovat att det generösa asylmottagandet ska fortsätta med oförminskad styrka! 👌

#vibetalar

Bildkälla: Jyllandsposten

3 reaktioner till “12.500 migranter ska fördelas mellan EU-länderna men är det klokt att tänka med hjärtat framför huvudet?

 1. De tände på lägret. Ska man då släppa in dem och finansera dem?
  40 år av plundring räcker för mig. Hela min livstid har mer än hälften av våra pengar
  Gått till illigala och kriminella lycksökare.
  De har inget empatisk eller medkänsla
  För våra offrade liv .

  Vi har 1,6 miljoner pensionärer och 2,5 miljoner bidragsberoende invandrare som kommer
  Vara en förlust på 74 000 nr plus mycket mer per år.
  Om vi utvisar dem så får våra pensionärer ett hundratusen kronor mer i pension varje år.
  Alltså nu vet vi var våra pensioner försvunnit.
  Man ser två svenska journalister som tycker synd om dem. De berättar inte att
  Flyktingarna själva tänt på flyktinglägret. Och journalisterna i SVT frågar aldrig våra politiker hur de
  Driver en politik som svenska folket inte vill ha.
  Och de frågar inte politikerna om det är dags att be svenska folket om förlåtelse
  För alla lögner och verkligheten förnekelse. Trots att de fått problemen öringar på
  Papper för 30 år sedan.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s