Barn misshandlade utanför affär efter att ha köpt godis

Jag tänkte slå ett öga på nyheterna och tänkte i mitt stilla sinne att efter det senaste dygnets upprörande händelser kan det väl inte bli värre, men det kan det givetvis. I det nya Sverige kan man inte ens skicka barnen till affären för att handla godis utan att de ska bli misshandlade av andra barn.

Det var tre barn i Borlänge i åldrarna 7, 10 och 12 år som fick lov av sina föräldrar att panta familjens burkar i affären som låg tre minuter från huset samt köpa godis för pengarna. Men när barnen kom ut från affären omringades de av andra barn – ett gäng yngre pojkar som var i ungefär samma ålder och ett gäng större tonårskillar. De yngre börjar sparka och slå barnen samt ryckte sedan godiset ifrån dem. Barnen fick blåmärken på benen och 12-åringen en bula i pannan efter att ha blivit knäad. Familjen är chockad och barnen kommer nog inte våga gå till affären mer.

Sjukt! Hur mycket mer ska ske innan våra handlingsförlamade politiker får ändan ur vagnen?

Inrikesminister Mikael Damberg upprepar samma mantra i alla sina inlägg – ”fler poliser” och ”vi ska krossa gängkriminaliteten”, så honom kan vi inte förvänta oss mycket av. Justitieminister Johansson och Statsminister Löfvén är emellertid inte mycket bättre och kör alltid strutstekniken. Det verkar som om regeringen helt enkelt vänt folket ryggen.

I mitt Sverige rånar och misshandlar barn inte varandra – när är det nog, när kan vi förvänta oss att daltandet upphör samt när ska man börja ställa krav på föräldrarna? Inte före 2022 som det verkar!

#detnyasverige

#vigillarintefegapolitiker

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/rA04Va/skulle-kopa-godis–blev-slagna-och-bestulna-av-andra-barn

6 reaktioner till “Barn misshandlade utanför affär efter att ha köpt godis

 1. Fulllständigt oacceptabelt, kriminaliteten bland unga måste stoppas, gängen måste stoppas med alla medel, det är en del av det vi har hört från företrädare i regeringen Löfven när det gäller eskaleringen av brottsligheten i vårt samhälle. När du nu Jenny skriver om ännu ett grovt brott mot unga, bara någon dag efter det grova våldet mot två unga i Solna, får vi höra om ytterligare barn som utsätts för ett grovt brott, dessutom med inslag av förnedring mot riktig små barn. Det här får mig att undra hur allvarligt det här kommer att skada samhället på längre sikt. Förutom det personliga lidandet för de utsatta, och för deras familjer, tror jag att detta kommer få svåra konsekvenser om inget görs omgående. Kommer den ”nya” kriminaliteten där unga drabbas leda till att ungdomar inte kan röra sig fritt i samhället, utan föräldrarna måste göra vissa försiktighetsåtgärder så att de inte hamnar i fara? Hur kommer de ungas framtidstro påverkas, kommer de att tappa tron på att samhället verkligen ställer upp när något händer? Kommer det att bli så att fler familjer flyttar till landsorten, allt för att trygga barnens framtid? Det skulle vara intressant att höra någon av de ansvariga stiga fram, och berätta hur man tänker på våra barns framtid, eller är den frågan för jobbig för inrikesminister Damberg, eller justitieminister Johansson?

  Gillad av 1 person

  1. Tämligen säker på att det Sverige vi känner idag inte existerar om x år. Måhända har svenskarna sökt sig till vidderna i norr och övriga besitter resterande delar.
   Tragiskt öde för Sverige.

   Gillad av 1 person

 2. I media idag går man till motattack kring rånen av barn. Överallt står det rubriker som ”Har rånen verkligen ökat?” och liknande. Regeringens trollfabrik arbetar för fullt.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s