I landet Mellanmjölk har vi inga problem att tala om – mer pengar till utsatta områden så är saken biff

I landet som inte har några större problem med att hantera den växande grova kriminaliteten som sägs bero på socioekonomiska faktorer, händer det alltid saker – till exempel 15 personer i storbråk i Halmstad där en person hade ett basebollträ som tillhygge, skottlossning i Smedby i Norrköping, man i Göteborg knivrånad på sin bil och värdesaker samt skottlossning i Jordbro i Haninge.

Även i lilla Ystad blir brott där unga attackerar andra unga allt vanligare. Tidigare i kväll blev till exempel en ung kille misshandlad av fyra andra killar utanför en hamburgerrestaurang där de även kastade upp offrets keps på ett tak och för två dagar sedan blev en 13-årig pojke attackerad vid en skatepark av en jämnårig pojke som rispade offret i magen med en kniv.

Men i våra politikers ögon är det fler poliser respektive hårdare straff som ska stoppa den negativa spiralen och vi måste komma ihåg att det är en klassfråga – något som Rinkebybon Mohamed Hagi Fari påpekar i ett inslag från SVT med anledning av mordet på en gängledare i Rinkeby i går och det som krävs är ett långsiktigt socialt arbete (är det inte precis vad vi ägnat oss åt de senaste decennierna utan resultat?), som ska leda till förbättrade skolresultat och minskad arbetslöshet.

-”Klyftorna mellan Stockholms olika stadsdelar ökar. Det borde införas en Robin Hoodskatt, där pengarna inte bara går till glesbygden utan även till storstädernas utsatta områden. De ungdomar som bor i förorterna i Stockholm, Göteborg och Malmö måste kunna känna att de kan uppfylla sina drömmar – att göra karriär och en klassresa.”

Strössla med pengar och resurser till förorterna med andra ord, vilket för övrigt går hand i hand med Liberalernas senaste förslag som även stöds av de flesta partier. Så klart måste våra makthavare göda sina kärnväljare och bevaka sina positioner – att peka ut de reella orsakerna vore trots allt ett politiskt självmord!

#detnyasverige

#vigillarintefegapolitiker

Källa: Aftonbladet, YA, SVT Nyheter

4 reaktioner till “I landet Mellanmjölk har vi inga problem att tala om – mer pengar till utsatta områden så är saken biff

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s