Nu är det dags för nya charader och lura folket att tro att vi kommer få en ansvarsfull migrationspolitik

Förhandlingarna i migrationskommittén som jag skrivit mycket om kraschade som bekant och regeringen är nu splittrad. Men enligt källor som SvD talat med jobbar nu Socialdemokraterna på en ny plan för hur man ska kunna kringgå bromsklossen Miljöpartiet och i stället göra upp om asylpolitiken med Moderaterna.

På fredag i nästa vecka är det dags för migrationskommitténs slutmöte, men i praktiken finns det inget färdigförhandlat lagförslag som kan överlämnas till regeringen. Samtidigt rinner tiden iväg för den 19 juni nästa år löper den tillfälliga asyllagstiftningen ut och om ingen ny migrationslagstiftning kommer på plats innan dess kommer de mer generösa reglerna att börja gälla igen – något som såväl Miljöpartiet som Vänsterpartiet gärna vill ska ske.

Enligt Rikard Larsson (S) är det dock inget alternativ att låta den tillfälliga lagen löpa ut och enligt källor med insyn i förhandlingsspelet planerar S att på nytt försöka runda MP i migrationspolitiken och göra upp med M i riksdagen.

Istället för att regeringen ska behöva enas om en proposition, så är tanken att en majoritet i socialförsäkringsutskottet som behandlar migrationsfrågorna ska ta initiativ till en ny asyllagstiftning. Det är en ovanlig modell, men har använts tidigare – exempelvis för att kringgå KD när könsneutrala äktenskap drevs igenom under Alliansregeringen.

Att arbeta fram en ny asyllag i riksdagen skulle bli en komplicerad process som måste dra igång direkt när riksdagen öppnar i september för att hinna bli klar i tid eftersom förslagen måste beredas och remitteras. Dessutom måste S och M lyckas komma överens.

Om det inte går att nå en uppgörelse kommer den tillfälliga lagen förlängas ytterligare och då lär invandringsfrågan dominera nästa valrörelse, vilket i längden troligen innebär att S och M tappar väljare till SD.

Då är det med andra ord snart dags för nya charader i Rosenbad och Plenisalen, för att inte tala om nya tårdrypande debattinlägg från Miljöpartiet samt diverse kändisar och organisationer om hur inhumant det vore att strama åt Sveriges asylpolitik yada yada.

Eftersom S och M är livrädda före att tappa fler väljare till SD kommer de så klart att komma överens och det kommer att bli ett skitavtal eftersom S inte på långa vägar är intresserade av att göra det som krävs. Just därför kommer migrationsfrågan oavsett att bli en het potatis inför valet 2022 eftersom svenska folket inte kommer vara nöjda med landets migrationspolitik.

För allas bästa borde regeringen omgående ordna en nationell folkomröstning om invandringen innan man ingår ett avtal om migrationen, så ser man svart på vitt vad folkviljan säger och vad man har att ta hänsyn till – men det hade varit alldeles för demokratiskt och dessutom farligt, för vilken makthavare vill veta vad folket egentligen tycker och tänker? Då skulle syltryggarna till politiker inte längre kunna driva igenom sin agenda och det vore förödande både för deras plånböcker och maktpositioner, så det lär förbli en utopi och vi kommer få dras med samma politiker som år efter år ägnar sig åt käbbel samt import av ny valboskap medan vi betalar!

#onlyinsweden

#vibetalar

https://www.svd.se/kallor-s-redo-att-runda-mp-i-asylfragan–igen

4 reaktioner till “Nu är det dags för nya charader och lura folket att tro att vi kommer få en ansvarsfull migrationspolitik

  1. Sossarna är beredda att med sin paradgren att förhala, tillsätta en utredning, och sen bara lägga det hela i malpåse, och säga att: ”vi försökte, men fick inte igenom pga bl.a, bl.a” Det kommer inte att bli en bred uppgörelse, det är Löfven inte intresserad av, migrationen kommer att bli en otydlig fråga igen nästa val, med 1 parti som är tydliga, medan de andra försöker komma runt problematiken.

    Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s