Brittisk IS-rekryterare utlämnad till Irak – i Sverige ställer vi istället upp med en fristad åt IS-supportrar

Nero Saraiva, en portugisisk medborgare som bodde permanent i Storbritannien, är misstänkt för att ha varit inblandad i kidnappningen av den brittiska journalisten John Cantlie i Syrien 2012 (Cantlies öde är okänt) och anses vara en av de mest värdefulla IS-fångarna i världen. Han har nu blivit överförd till Irak där han kan dömas till döden eller utlämnas till Portugal.

Åklagare i Lissabon tror att han står bakom ett rekryteringsnätverk av jihadister som hjälpt till med att hitta unga män från Portugal och Storbritannien samt levererat dem till slagfältet i Syrien. Saraiva är en av åtta män som anklagas av portugisiska myndigheter för att ha bistått med rekrytering av ”krigare” för den Islamiska Staten.

Detta för genast tankarna till Sveriges slappa hantering av IS-terroristerna. Vi har genom åren gett otaliga IS-återvändare hemlig identitet, bostad, stöd och bidrag. Detta gäller även IS-kvinnor, där bland annat den döda IS-terroristen Skråmos svärmor Ulrika Pape utmärker sig – hon var aktiv rekryterare av nya jihadister och ändå tog Sverige emot henne med öppna armar när hon återvände hem genom att ge henne skyddade personuppgifter samt fullskalig hjälp. Hon greps inte, ställdes inte inför rätta och utlämnades definitivt inte till något annat land. Hon är fortfarande på fri fot och bedriver kampanjer för IS.

I februari i år gjorde Expressens David Baas ett avslöjande reportage om Pape när han filmade henne med dold kamera i Örebro, där det framgick att hon fortfarande var djupt involverad i IS-kretsar och bland annat samlade in pengar till terrororganisationen. För några veckor sedan mailade jag Baas och bad om en uppdatering om vad som hänt efter deras reportage, men han har inte ens bemödat sig med att svara mig.

Skråmos alla barn befinner sig som bekant i Sverige, men ett antal andra ”svenska” barn är fortfarande kvar hos sina mödrar i fånglägren. I dag skriver Expressen att Sverige tydligen har en plan om att ta hem alla svenska IS-barn och att UD aktivt arbetar för att få dessa barn från IS-lägren. Det är dock bara aktuellt om man tvingar föräldrarna att skiljas från barnen, eftersom mödrarna ska vara kvar och ställas inför rätta på plats. De ”svenska” IS-kvinnorna som Expressen talar med säger att de aldrig kommer att lämna ifrån sig sina barn.

Hade det inte varit bättre att låta dessa barn stanna hos sina mödrar? Varför lägga så mycket tid och kraft på personer som egentligen inte vill ha något med Sverige att göra samt föraktar alla ”otrogna”? Det skulle inte alls förvåna mig om det i slutändan blir så att man tar hem även IS-kvinnorna för att det är enklast så och man har gjort det förr så varför skulle man inte kunna göra det igen?! Äsch då, lite fler tickande bomber på de svenska gatorna har väl ingen dött av!

#onlyinsweden

https://www.itv.com/news/2020-07-02/london-man-believed-to-be-most-high-value-suspected-isis-detainee-worldwide-could-face-death-penalty-in-iraq

https://www.expressen.se/nyheter/sveriges-plan-ta-hem-alla-svenska-is-barn/

4 reaktioner till “Brittisk IS-rekryterare utlämnad till Irak – i Sverige ställer vi istället upp med en fristad åt IS-supportrar

 1. Som sagt, Sverige är i ”träsket”, ett land som håller på med sånt som beskrivs i raderna ovan. Vi vet vad vi har att vänta framöver. Det kommer bara bli värre, grövre, våldsammare från staten, regeringen, makten fram till valet. Det är så sånt här fungerar.
  Det trodde nog ingen om en liten försagd svetsare och hans parti.

  Gillad av 2 personer

 2. Det är förstas alldeles självklart att man tar hem kvinnorna också om barnen kommer hit. Det är ju det resonemanget hela anhöriginvandringen vilar på. Tidigare brottslighet utgör inget hinder för att få komma till lilla Paradiset.
  UD mutar för fullt sedan en tid där nere för att få hem de utklädda. UD möter nog annat motstånd där än vad de är vana vid en i Sverige.

  Gillad av 1 person

 3. Eftersom vi hävdar återförening i alla lägen men vill mörka den egentliga meningen så börjar dom med barnen för att sedan ta hit mammorna som sedan soc ska omvända. Lycka till.

  Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s