Staty av USA:s första president George Washington nedriven och vandaliserad av demonstranter

Den senaste veckan har galenskapen helt tagit överhanden i kölvattnet efter George Floyds död i Minneapolis och det har varit både upplopp samt diverse statyer har rivits ned samtidigt som flera företag meddelat att de drar in produkter som förknippas med rasism och såväl filmer som serier med ”kränkande” innehåll har tagits bort eller censurerats. Dessutom har många företag beslutat att kvotera in svarta och ge frikostiga bidrag till Black Lives Matter för att försöka öka sin popularitet.

Även i Sverige har debatten gått het när såväl politiker som diverse vänsterprofiler propagerat för att vi i Sverige måste göra mer eftersom de vita och priviligierade svenskarna är så rasistiska och dagligen ägnar sig åt strukturell rasism samt diskriminering av svarta. Aktivister i Sverige har även velat riva ned statyer av Linné och De Geer, men än så länge har dessa fanatiska tankar inte förverkligats här och jag hoppas att det förblir så.

Vänsteraktivisterna i USA är dock inte nöjda ännu och under natten till fredagen samt tillika högtidsdagen för svarta – Juneteenth, som uppmärksammar dagen när slaveriet i USA upphörde – hade en grupp bestående av 30-40 demonstranter brutit sig ur en större demonstration som samlat hundratals personer. De kastade varmkorv på polisen och klippte sönder ett staket som omgav Justice Center innan de gav sig i kast med att riva ned statyn av USA:s första president George Washington i Portland, Oregon.

Bilder visar hur statyn draperats i en brinnande amerikansk flagga, vartefter statyn rivs ned och blir liggande med ansiktet mot marken samtidigt som man klottrat ”Folkmordskolonist” och ”kn*lla poliser” med graffitti.

Washington ägde hundratals afrikanska slavar och hade en tortyrliknande relation med indianer vars land han ägnade hela livet åt att jaga efter.

Demonstranterna satte en skylt på statyns huvud med texten ”Du är i den inföddas land” samt spraymålade 1619, som är en referens till året då slavar först fördes till Amerika.

Hur illa dessa män som man nu ägnar sig åt att smutskasta inför öppen ridå än har agerat så är det historia och demonstranterna borde förstå att deras beteende inte gynnar deras sak – tvärtom! Jag tror inte jag är ensam om att hysa förhoppningar om att oroligheterna ska att ebba ut de närmaste dagarna, men det är troligen att hoppas på för mycket och mer lär antagligen komma.

https://www.dailymail.co.uk/news/article-8440715/George-Washington-statue-toppled-Portland-protesters-Oregon.html?fbclid=IwAR0fk2wfNUqak092CCQWEH4fZlrGaUj_zWFZH19D8z1SPVIZAYYpDLZ95HA

8 reaktioner till “Staty av USA:s första president George Washington nedriven och vandaliserad av demonstranter

 1. Nåja,trevlig midsommar Jenny👍 Jag är inne på min sjätte rom och cola och katten undrar ifall pappa också har blivit ett nattdjur.Det är fan inte lätt att vara människa.

  Gillad av 1 person

   1. Min tolfte rom och cola.Jag borde må bra men ångest och själslig svaghet(ärftligt) blir allt för uppenbar.Jag vill….

    Gilla

 2. Jag tuttar just i mig heroin,Jag känner mig uppåt men vill innerst inne dö.Heroin från Balkan är det renaste på marknaden.Jag hatar min person.

  Gilla

  1. Rolf hur mår du egentligen? Hoppas du bara var ironisk i dina meddelanden. 🤔 Inte bra att dricka för mycket eller ta droger. Du borde gå och prata med någon. Självhat är destruktivt och farligt.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s