Kristdemokraterna – ett parti som det är svårt att känna förtroende för

Kristdemokraterna är och förblir ett parti som man inte kan lita på – först röstar de ja till ökad anhöriginvandring, sedan ger de sitt bifall till plastpåseskatten och så nu detta där de allierar sig med Vänsterpartiet för att vid dagens sammanträde i Finansutskottet kräva ett krispaket för att stötta civilsamhällets organisationer genom att bland annat avsätta ytterligare 200 miljoner till civilsamhället. Man föreslår även att civilsamhällets organisationer ska kunna få banklån med statliga garantier.

Partierna vill dessutom införa ett särskilt stöd till ideella föreningar, stiftelser och trossamfund – något Johan Westerholm på Ledarsidorna menar påvisar att de spelar det Muslimska Brödraskapet rakt i händerna.

Och detta parti ska alltså bilda regering med Moderaterna efter nästa val? Om M vill få framgång i valrörelsen borde de gå till val på egen hand och inte utlova dumdristiga regeringskonstellationer redan innan valet som Ulf Kristersson var inne på häromdagen.

Jag har röstat KD en gång i ett riksdagsval när den förträffliga Göran Hägglund fortfarande satt vid spakarna, men jag är rätt säker på att det inte kommer att ske igen så länge partiet fortsätter framstå som svajiga utan att veta vilken fot de ska stå på!

Citat från Westerholms inlägg nedan:

”I BRÖDRASKAPETS LEDBAND

Det här är faktiskt rätt allvarligt.

Kristdemokraterna går ihop med Vänsterpartiet och vill kompensera trossamfunden för intäktsbortfall under Corona-krisen.

Som bekant har jag granskat, och granskar, Muslimska brödraskapets nätverksorganisationer i Sverige.

Redan idag är regelverket för svagt och en hel del pengar rinner iväg till våldsbejakande och radikala miljöer.

Nu vill Kristdemokraterna tillsammans med Vänsterpartiet öppna kranarna ännu mer. Något som definitivt även kommer få biståndsminister Peter Erikssons stöd. Eriksson har lyckats ta bort egenfinansieringskravet för biståndsorganisationer. Som ofta har en koppling till någon form av religiös huvudman.

Har de blivit helt tokiga i riksdagen?

Ja – det har de.

Det blir färre och färre partier att rösta på 2022. För där föll även Kristdemokraterna bort.

Kristdemokraterna gör nu EXAKT det som Muslimska brödraskapet vill att de ska göra.

EXAKT.”

https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=7491106&fbclid=IwAR1e0j8au0YDnpckvEY6lIaZk1Ko76jvjZOEh6N5NdPNxYxpVxNhQxUhSY0

6 reaktioner till “Kristdemokraterna – ett parti som det är svårt att känna förtroende för

 1. Tack Jenny för de kloka orden KD har jag inte mycket till över för de är så ombytliga och opålitliga så tapeterna fallet av väggen!

  Gillad av 1 person

 2. Således kan vi konstatera att det återstår endast ett (1) parti att lägga sin röst på i kommande val.
  Vilket? AfS. Allt annat är att lura sig själv.

  Gilla

 3. DEN OFFENTLIGA LÖGNEN

  Sorgligt och sant om KD. KD har som ideologisk bas kristendomen. Inte så konstigt att partiet vinglar när själva Svenska Kyrkan sviker och väljer islam i stället för svenskarna och kristendomen.
KD med basen i den kristna tron hade behövts som motvikt till islam och allt det den läran står för. KD hade kunnat bli ett stort parti om de vågat/kunnat föra fram en passande tolkning av kristendomen tillsammans med Svenska Kyrkan, en tolkning anpassad för den tid vi har nu. Förutsättningen för det hade förstås varit om Svenska Kyrkan kunnat/velat nyorientera sig. Bibeln ger alla möjligheter till en sådan för vår tid anpassad retorik.
  Kristendomen har i alla tider varit en svuren fiende till islam, (läs om islams ständiga försök att erövra hela ”Europa” och hur de till slut drevs bort). Nu har islam inte behövt erövra, Sverige har öppnat dörren och lämnat hela vår värld vidöppen utan motstånd. Islam är aggressivt erövrande till sin karaktär, det är vad vi upplever varje dag. Svenskarna och Sverige hade behövt en stark kristen ideologi som motvikt, något som kunde balansera. Vad är det som ska bli motvikten till islam och klanerna nu i Sverige efter 2023 t ex? Vem ska diktera villkoren för hur samexistensen ska se ut? Det handlar inte om huruvida man tror på Gud eller ej, det handlar om att det hade behövts en kraft som kunde matcha islam som är en politisk rörelse också med ett inbyggt närmast militärt erövringstänkande. Det finns hyll-kilometrar att läsa om detta.
Vilken är nu den politiska ideologi, den kraft som ska matcha islam, som ska ena svenskarna, som ska ge en alternativ berättelse om hur samhället ska utformas efter 2023?
Det finns inte någon sådan ideologi att tillgå nu på den politiska arenen, det finns inte någon sådan politiskt formulerad berättelse. Den politiska arenan är således helt tom på tankegods som kan bära Sverige vidare. Något finns kvar inom M kanske, hos ”de äldre”, de yngre och nya i partiet är bara intresserade av att säja ut gemensamma tillgångar och att privatisera.
  Nyliberalismen var kraften som svepte över världen och förändrade världen. Den har nu förlorat kraft och lämnat ett tomrum efter sig som ska/håller på att fyllas. Nyliberalismen tänjde på kapitalismens gränser så långt det gick, miljöförstöringen och ökade möjligheter för smittspridning är några av de konsekvenser vi ser nu. ”Globalismen” som vi lärt känna den formerar nu om sig.
  Vad är det då som varit vägledande för S och MP i deras politiska handlande? I brist på egna idéer har man haft FN:s agenda 2030 som sitt utopiskt hägrande mål i den politiska gärningen. I avsaknad av egen ideologi, en egen uppfattning om vad som kunde vara bra för Sverige har framförallt S tagit till sig FN:s agenda 2030. Det har kommit till uttryck på otaliga sätt genom åren, det har genomsyrat allt tankegods. Rent konkret, se de enorma mängder pengar S har skänkt och skänker till FN. Se alla S-kvinnor som satts på höga poster som ambassadörer inom ”agenda-projektet”. FN:s agenda 2030 har väglett S att importera alla dessa människor, man har velat visa världen ett exempel på vad som måste göras enligt FN:s agenda. Samtidigt har man passat på att få en ny väljargrupp som kunde mutas med kravlösa bidrag. Agendan har märkts i Margot Wallströms hela gärning på UD där agendan var bibeln och rättesnöret för hela UD:s politik. Se t ex hennes enögda ”feministiska utrikespolitik” som naturligtvis borde ha haft det andra ögat på vad som skedde på hemmaplan. Margot Wallström arbetar nu vidare i FN. MP har i total brist på egen genomtänkt politik hakat på och med ofantlig okunskap satsat enorma summor på i bästa fall meningslösa så kallade ”miljöprojekt” för att för hela världen visa hur miljöarbete ska gå till. Precis så som en hägrande världsregering i FN skulle vilja ha det. Det verkar som att MP tror att deras möjligheter att överleva som parti är kopplat till fortsatt människohandel, för deras del import. MP har med kallhamrad cynism gett uttryck för att alla våldsbrott och allt annat som följt med införseln av människor (religion, klaner, kultur) har varit nödvändiga offer som svenska folket måste betala. Offren var och är nödvändiga för att nå det hägrande målet som kommer till uttryck i FN:s agenda 2030. Det är samtidigt en garant för politisk överlevnad som parti.
  Verktygen för att nå målet i agendan har varit att ta makten över media, göra den regeringskontrollerad, att tysta all offentlig debatt om de negativa konsekvenserna osv osv. Ett exempel på tekniken att härska genom att söndra har varit att benämna redovisning av fakta kring införselns konsekvenser som ”fake news”. Corona sopade nu bort det älskade uttrycket ”allas lika värde” som gjorde så stor nytta och användes dagligen under flera år. Med Corona blev det alldeles för uppenbart att de äldre svenskarna inte är lika mycket värda. Vi har levt i en tid som skulle kunna benämnas ”den offentliga lögnens tid”.
  Så, visst är det sorgligt att KD i samarbete med Svenska Kyrkan inte kunnat formera ”motberättelse” om hur vi ska ha det i Sverige.
  Vad kommer nu? De politiska samtalen är intensiva just nu, bakom dörrarna. Under tiden fortsätter regeringskontrollerad media precis just nu, idag, att med ännu större kraft få oss att tro på den offentliga lögnen och att tiga.
  Ebba Busch är säkert en reko och bra person skulle jag tro, jämfört med Annie Lööf framstår hon som mänskligt reflekterande och med en moral.

  Gilla

 4. Det är en skarp och klartänkt sammanfattning. Verkligheten är just så komplicerad. Läs och lär. Känslomässiga ogenomtänkta inlägg kan ha sitt värde men leder ingen vart. Precis det du ger uttryck för är där S är, de klarar inte av att tänka och formulera sig.

  Gillad av 1 person

 5. Mina inlägg är inte avsedda att vara en trivselfaktor och ett av alltför många kverulerande inpass. Sådana sammanfattningar som mina finns oftast som riktiga skribenters alster, de andra översvämmar nätet. . Var glad att jag skriver här och ansträng dig och läs och lär. Det kan vara mödosamt att läsa böcker men de flesta som gör det blir berikade. En tänkande människa är inte lika lätt att manipulera. Verkligheten är hård och skoningslös och vårt land ges bort bit för bit. Det räcker inte med självförstärkande små verbala utbrott utan riktig insikt behövs för att hantera detta.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s