Utrikesnyheter x 3 – EU har köpt in utrustning till Turkiet som används i attacker mot Grekland, asylsökande i Nederländerna sticker ut i brottsstatistiken och hedersmord i Pakistan

En EU-kommissionär avslöjade nyligen att EU har köpt in utrustning till turkiska beväpnade styrkor, vilka nu används för att upprepade gånger utföra provokationsattacker mot grekerna.


Olivér Várhelyi, EU-kommissionär för Grannskap och Utvidgning, har bekräftat att man köpt in fyra fartyg till den turkiska kustbevakningen som en del av det ingångna avtalet mellan EU och Turkiet om att upprätthålla gränsbevakningen under migrantkrisen.


Fartygen köptes in förra året som en del av ett EU-initiativ för att ”säkerställa korrekt gränsförvaltning med syfte att säkra och skydda flyktingar, lokalbefolkningen samt turkiska och europeiska medborgare”.

Várhelyi bekräftade också att EU i samband med detta även hade köpt in pansarfordon och övervakningsutrustning till Turkiet för att användas som en del av sin gränsövervakning. Han indikerade också att kommissionen kommer att fortsätta hedra avtalet trots Turkiets upprepade gränsattacker mot Grekland de senaste månaderna.


Bedrövligt att våra pengar missbrukas på det här sättet och att man inte har kurage nog från EU:s sida att markera mot Erdogan att leken är över. EU kräver skyhöga avgifter från medlemsländerna, bistår med pengar till länder utanför Europa i coronatider trots att vi befinner oss i en kris och köper in utrustning så att Turkiet kan attackera ett land som ingår i unionen. Samtidigt vill de straffa länder som inte vill ta emot ekonomiska migranter när de bara värnar om rikets och medborgarnas säkerhet. Jag har personligen väldigt svårt att se att EU-monstret gynnar européerna och skulle det kollapsa i post-Corona-tider så kommer inte jag att sörja nämnvärt!

https://greece.greekreporter.com/2020/05/18/eu-stokes-aegean-fires-funding-turkish-military-harassing-greece/
—————————————-

Den holländska statssekreteraren Ankie Broekers-Knol presenterade igår den årliga brottsstatistiken för deras riksdag. Siffrorna för asylsökande stack ut rejält och har ökat med 27% jämfört med 2018.
Över 17.000 brott har utförts inom asylcentren och upp mot 5.000 utanför asylcentren. Det är inte bara stöld och inbrott det rör sig som utan även dussintals sexbrott och två mord. Siffrorna är oroande för den holländska regeringen eftersom det totala antalet asylsökande har minskat de senaste åren och ändå har man misslyckats med sin asyl- och migrationspolitik.

Tänka sig att det är samma mönster i alla europeiska länder som haft och har ett högt asylmottagande, men ändå fortsätter vi att importera kriminalitet på löpande band som om inget hänt – även nu i kristider, vilket inte minst Sverige är ett lysande exempel på!

https://freewestmedia.com/2020/05/18/dutch-asylum-seekers-break-crime-record/
—————————————–

Två systrar, 16 och 18 år gamla, har skjutits ihjäl i norra Waziristan i Khyber Pakhtunkhwa-provinsen i Pakistan, efter att en mobilvideo som visar dem tillsammans med en man har spridits online. Mordet skedde i torsdags och igår arresterades systrarnas far och bror samt den som filmat videon.

Hundratals kvinnor mördas varje år i Pakistan av familjemedlemmar som upplevt att familjens heder skadats. Många av dessa mord rapporteras inte.

Förr kunde vi skaka på huvudet åt sådant här och säga att det händer bara i länder långtbortistan – numera är det en del av vårt eget land tack vare politikers strävan efter godhetspoäng!

https://www.aljazeera.com/news/2020/05/pakistan-arrested-honour-killing-teenage-sisters-200518181025193.html

6 reaktioner till “Utrikesnyheter x 3 – EU har köpt in utrustning till Turkiet som används i attacker mot Grekland, asylsökande i Nederländerna sticker ut i brottsstatistiken och hedersmord i Pakistan

 1. Tja, det är ju så här livet fungerar.
  EU kommer inte kollapsa, tyvärr. Ännu dyrare kommer det bl att vara med. EU vittrar förstås sakta, men makten finns ju där i Bryssel, beslutanderätten, vad ska till för att välta den kolossen över ända? Nåt kommer väl så småningom. Självklart, men det kommer ta tid. Det ska mycket till för att något mer land ska lämna EU. Just nu försöker man förhindra det genom att ta upp lån på 500 miljarder euro (5000 miljarder kronor) pengarna ska delas ut utan krav på återbetalning, främst till länder som annars skulle velat lämna. Man slår ihop det med det legitima att EU vill hjälpa länderna som drabbats av Corona. Vill svenskarna det? Gemensamt återbetalningsansvar för alla EU-länder för lånet. Långivarna kommer att knacka på dörren en dag och peka på det finstilta. http://www.sieps.se/publikationer/2020/coronakrisen-och-eus-nya-aterhamtningsfond/

  Migrantindustrin.
  Den kanske främsta orsaken till att handeln med export och import av människor runtom i världen och i Europa (så kallad människohandel i industriell skala) fortsätter är att det omsätts större pengar där än i narkotikahandeln. Narkotikahandeln är utsatt för stor konkurrens och är inte lika lönsam längre och är dessutom förenad med stora risker. Migranthandeln däremot är ytterst lönsam och helt riskfri politiskt och ur polisiär synpunkt. Den tom hyllas, utövarna får glans och ära och medaljer och prisas som de verkligt goda. Det är det främsta skälet till att människohandeln pågår är lönsamheten. Andra skäl finns också, sådana andra skäl är orsaken till att Sverige t ex är importörer av människor. Det passar regeringen fint att vara en sista länk i kedjan av industriell handel av människor. Vi är ett villigt importland vilket är fantastiskt för de som är exportörer. Exportörerna måste ju få avsättning för sina produkter. Detta att smuggla in varan är inte tillräckligt lönsamt. Tänk då så fantastiskt att ha ett land som är villiga importörer av varan. Vilken fantastisk samarbetspartner! Hela export/importkedjan har kunnat förfinas tekniskt och logistiskt på ett strålande sätt så att allt fungerar väldigt smidigt ända från exportledet till importledet. Tänk då att ha en mottagare av en vara man vill bli av med, ett avfall utan värde, tänka att ha en mottagare som inte ens kräver betalning för att vara mottagare! En mottagare som i stället frågar efter fler varor, produkter. Skälet till detta är förstås att regeringarna har utnyttjat den pågående europeiska/afrikanska/mellanöstern-handeln av människor för sina egna, inre och politiska syften. Här i Sverige kläs företeelsen i falska kläder likt Amanda Linds löshår för att ge den legitimitet, för att förvilla. Det har fungerat alldeles utmärk, ingen ifrågasätter att svenskarna måste ta hand om importvaran, att det är synd om människor som flyr. På riktigt, visst är det synd om människor som måste fly undan krig, eller hur? Men människohandel är det likväl. Svenska regeringen och de partier som ingår i den eller stöder den fungerar som hallickar, sutenörer.
  Förresten, Amanda Linds sätt att hantera löshåret är en indikator på tillståndet i landet. Hon har slutat klä sig i tydliga MP-kläder (be happy), löshåret dinglar inte lika fritt längre utan hålls mer uppsatt, det finns tom flätor där numer. Kanske kommer den dagen när det är politiskt riktigt att ta bort det hela, vem vet? Kanske sker det om MP åker ur riksdagen 2022? Låt oss arbeta för den saken, om inte annat så för att se henne utan löshår. OCH för att höra på vilket sätt Morgan kommer förklara vändningen bort från behovet av ytterligare import.

  Gillad av 1 person

 2. Jag gissar med ledning av vad jag tidigare uppfatttat från Thierry Meyssan, att Erdogan i själva verket hotas av Us/UKs agenda och att han gör det mindre onda av de alternativ han överväger, där det andra är mycket större flyktingströmmar.
  Orsaken som jag uppfattat den är att US/UK hotar att utsätta Turkiet för ändrade gränsdragningar efter Kurdernas önskemål.
  Som Meyssan beskrev det för inte så länge sen var både Saudierna och Turkiet omväxlande utsatta för besläktade typer av hot. Saudiernas konflikt i Jemen ska ha berott på det.
  Det verkar som om Erdogan hela tiden har varit klämd av US/UK att agera som han har gjort mot Ryssland i Syrien etc.
  Det vi får veta här annars är ju att Erdogan är en opålitlig och aggressiv typ, men vi får mer sällan höra om US och UKs manipulerande som utlöser det.
  En brittisk politiker som för en tid sen talade med Erdogan sa till honom (att just då för tillfället alltså!) ‘Vi ska inte förstöra Turkiet, bara Saudiarabien”
  Jag misstänker att det alltså uteslutande är US/UKs hot som utlöser alltsammans hela tiden utan att det märks tydligt och som får oss att känna vår starkaste indignation mot US/UKs offer för utpressning.
  Jag försöker inte på minsta vis urskulda någon utan försöker endast ge någon sorts rationell förklaring.

  Med den förklaringsmodellen som bakgrund gissar jag att EU väljer det mindre onda av två onda alternativ där det värre alternativet är att Erdogan låter fördämningarna rämna totalt och jag uppfattar det som att det är US/UK som hotar EU genom ombud på det viset.

  Och våra medier undviker förstås nogsamt att ens antyda den bakgrunden.

  För hundra år sen skrevs boken Kontinentens vampyr, som syftade på det brittiska imperiets förödande intrigerande på kontinenten. Hela upplagan beslagtogs utom ett ex som transporterades till Usa per ubåt.

  Oavsett hur man vill göra kopplingen till imperiet i detalj, så är temat kontinentens vampyr träffande.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s