Ökad risk för ny migrantvåg till Europa väntar runt hörnet eftersom EU ignorerar problemet

Problemet med fortsatt illegal migration till Europa är ett växande hot enligt Ungerns utrikesminister Péter Szijjártó, som efter samtal med Maltas premiärminister igår konstaterar att Malta har haft ett högre inflöde av illegala migranter under de senaste två månaderna i år än under hela förra året.


Enligt källor befinner sig 650.000 personer vid Libyens kust som i praktiken bara väntar på att lämna landet för att ta sig till Europa.


Såväl Ungerns utrikesminister som Maltas premiärminister är överens om att det är bättre att hjälpa på plats där det är nödvändigt istället för att importera problemen, det vill säga EU måste slutligen bestämma sig för om man ska hantera migrationen eller stoppa den helt.


Enligt Szijjártó bör migrationen stoppas helt och för att lyckas med det måste vi bistå libyska myndigheter så att migranter inte kan lämna landet. Szijjártó påpekade också att migration inte bara är ett säkerhets- och kulturellt problem numera, utan också utgör en hälsorisk på grund av coronapandemin.


Bra där av ministrarna i Malta och Ungern som vågar tala klarspråk, men att få EU:s ledare att lyssna är inget som görs i en handvändning med tanke på att frågan varit olöst i åratal eftersom länderna inte kan enas.


Tyvärr står även Sveriges regering för fortsatt öppna hjärtan-politik till Europa och vårt land eftersom de dels inte vill ta till sig fakta i studier som visar att invandringen inte är lönsam och dels inte klarar av att göra en konsekvensanalys. Endast ett handfast beslut från EU om ett komplett migrationsstopp, eller åtminstone en betydligt mer stram migrationspolitik, skulle tvinga in Sverige på rätt väg. Men i dagsläget finns det inget som pekar på att man ens är i närheten av ett beslut, varför det enda vi kan göra är att vänta och betrakta eländet.


https://dailynewshungary.com/foreign-minsiter-warns-of-growing-migration-threat/

6 reaktioner till “Ökad risk för ny migrantvåg till Europa väntar runt hörnet eftersom EU ignorerar problemet

  1. Fyndigt och intelligent! Se där hur ord används för att förblinda och förtrolla! Utsatt område ska förstås vara våldsbejakande område.

   Om ni ursäktar så tillåter jag mig en reflektion kring PK-människorna. Såna finns ju i alla tider.

   Att var Politiskt Korrekt fungerar nog som den ”offentliga klassens” religion. De bekänner sig till en tro, oavsett hur verkligheten ser ut, de håller helt enkelt med och instämmer i vad den med MAKTEN säger. Orsaken till att de gör det, kraften som får dem att göra det, är nog att det är ett VILLKOR för att få tillhöra kretsen, de utvalda, de privilegierade, att få var med och inte stötas ut. Att få vara med bland de som räknas. Det är så angeläget för dem att de bryr sig mer om att få godkännande av makten och därmed att ”få vara med” än vad som är sant och inte sant.

   Egentligen är det det där gamla vanliga, vi behöver tillhöra en grupp, vi vill känna oss delaktiga, det var nödvändigt för att få skydd och trygghet. Sitter i generna. Det som är främmande stöter man bort och distanserar sig ifrån om det hettar till.

   Så, alla vi som reagerade resonerande först, alla vi som ifrågasatte och som till slut blev förtvivlade och hatiska tom, alla vi har reagerat normalt, sunt, riktigt. Det är de där andra, de där PK-människorna som bryter mot allt som naturen gjort oss till. De sviker ju sin egen grupp och hjälper de främmande som invaderar!!! Förr hade det blivit krig, vi hade åtminstone fått kriga och försvara oss. Nu är vi bara tillstukade, tystade, förtvivlade, utan möjligheter att påverka. Så ser vi hur både S och staten utvecklas i en alltmer totalitär riktning.

   En rörelse utlöser dock alltid en motrörelse, så fungerar historien. Corona utlöste något ofantligt, något som låg färdigt att närmast explodera, globalt, nationellt och lokalt. Corona blev den tändande gnistan som behövdes. Hela världen har nästan välts över ända och det är långtifrån klart, absolut inte färdigt ännu. En färd mot lite mindre av globalism, mer av det nationella och mycket mer av det lokala har inletts. ”Det lokala” är egentligen inget annat än att vi som liknar varandra söker oss till varandra, vi möts i det lokala som kommer bli allt viktigare för oss nu när de andra är här. Hoppas ni förstår vad jag menar. Vem vet, kanske tom stadskärnorna i mindre städer kan överleva, kanske små butiker kan gå runt igen, kanske landsbygden prioriteras upp och kan få överleva? Kanske lite mer som i USA? Inom alla områden i samhället.
   Vi får se.

   Gilla

 1. Det ska inte vara någon hjälp från oss i något som helst närområde! Absolut inte! Inte en spänn!
  Det finns pengar i massor i alla de länder där 70-80 svenska skattemiljarder hamnar varje år. Lämna dem ifred att ta hand om sina liv själva, vi är väl för tusan inte förmyndare för olika länder?!?
  Det behövs ju en och annan krona här i Sverige nu.

  Gilla

 2. Afrika är ett oerhört rikt land på naturresurser. De har guld, diamanter, olja och olika dyrbara mineraler och mer än vad jag känner till. Vart går alla pengarna från dessa naturresurser? De har pengar att hjälpa sitt folk om de vill. Vi får ta han om våra folk i Europa , Asien och Amerika och kräver inga pengar från andra världsdelar.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s