Kvinna ville inte ta jobb i skogen på grund av sin religion – stämmer Arbetsförmedlingen

Det här är sådana saker som bara händer i Sverige känns det som. Vi vanliga människor måste ta ett anvisat jobb om vi vill behålla vårt aktivitetsstöd, medan vissa tydligen ska undantagas reglerna för att de tillhör en viss religion. Vart är det här landet på väg?! 🤦‍♀️

Det är alltså Byrån mot diskriminering i Östergötland som nu stämmer Arbetsförmedlingen för att ha diskriminerat en muslimsk kvinna på grund av hennes religion.

Det var under våren 2018 som Arbetsförmedlingen beslutade att återkalla kvinnans anvisning till jobb- och utvecklingsgarantin sedan hon förklarat att hon som muslim ansåg sig förhindrad att arbeta på ett av Arbetsförmedlingens anvisat arbete som skogsskötare. Enligt den nu inlämnade stämningsansökan angavs som skäl för återkallningen att Arbetsförmedlingen ansåg att kvinnans religiösa skäl inte var godtagbara. Hennes agerande bedömdes därför som misskötsel och Arbetsförmedlingen ansåg att hon gjorde sig otillgänglig för den svenska arbetsmarknaden. Byrån mot diskriminering i Östergötland anser att Arbetsförmedlingen, genom att återkalla jobb- och utvecklingsgarantin, har missgynnat kvinnan genom att tillämpa en bestämmelse som ”framstår som neutralt men som kan komma att särskilt missgynna personer med samma religion”. Återkallelsen anses av byrån som en oproportionerlig åtgärd och därmed inte i enlighet med gällande diskrimineringslagstiftning. Kvinnan vill nu ha 23.500 kr i diskrimineringsersättning.

Det skulle inte alls förvåna mig om det går igenom med tanke på tidigare dylika fall – till exempel den där det ansetts vara ok att inte skaka hand på grund av sin religion och vederbörande fick 80.000 kr i ersättning.

#onlyinsweden

Arbetsförmedlingen stäms för diskriminering av muslimsk kvinna

11 reaktioner till “Kvinna ville inte ta jobb i skogen på grund av sin religion – stämmer Arbetsförmedlingen

 1. Vilka skulle sakskälen vara månne som gör att islam inte är förenlig med arbete i skogen?
  Visst har man i div filmer sett kvinnor som bekänner sig till islam hämta ved, tom klyv ved?

  Gillad av 1 person

 2. Frågan är väl egentligen att varför i helvete tillåts denna avart ens befinna sig i vårt land, och varför i helvete våra idiotpolitiker tillåter detta fortgå?

  Gillad av 3 personer

 3. Tror detta fall av ”diskriminering” hade med skyddsklädseln att göra. Håller med för övrigt att det är åt helvete om hon vinner

  Gillad av 2 personer

 4. Kvinnan fick väl order av karln att visar du dig i byxor dör du och dina systrar och ungarna. Ok, ok mannen lugn bara, jag har en plan…….visst var det så att hon hänvisade till religionen beträffande för alla andra obligatorisk klädsel vid skogsarbete, vägrade…då sade AF att det är arbetsvägran, skyll dig själv, du mister dagpenningen…..den djäveln eller de djävlarna som driver målet åt henne, är det svenskar…..tänk, vilken grej, prejudikat för alla muslimskt troende kvinnor i Sverige att hänvisa till religionen så fort jobb kommer på tal med jobb och lämplig klädsel…..undrar vilken sura man hänvisar till beträffande arbetsklädsel…….kvinnlig sexualitet, kontrollera kvinnan, bäst vi skär bort clitoris, jaså räckte inte det….skyll dig själv…..du ska vara hemma här där jag säger att du ska vara, laga mat och föda barn……
  Varför de befinner sig i vårt land? Därför att S ville det, därför att S skrev avtal med imamerna, därför att i stort sett alla övriga politiska partier hakade på och gemensamt skyfflade in de där utlänningarna och den där religionen. Därför. Varför därför? Svara gärna på det!

  Gillad av 1 person

 5. I princip dödssjuka tvingas jobba av FK. Svenskar tvingas ta jobb oavsett avstånd från hemmet. Flytta eller bli av med bidrag. Med vilken rätt får vissa folkslag, boende i sverige fribiljett att slippa jobba och bidra till sin egen försörjning.

  Gillad av 2 personer

 6. Canser sjuk kvinna skickas till skogen avled efter två veckor.
  Svensk hon fick inget skadestånd. Att vara muslim är värre än att varit med
  Om tre trafikolyckor och fått hela kroppen krossad.
  Mördare och kriminella får ersättning av staten när de frias brist på bevis.
  Trots massa bevis medan offret Får inget.

  Att det svenska politikerna och myndigheterna
  har en förvrängd bild om verkligheten och en
  Helt annan syn än samhälls medborgarna blir allt tydligare.

  Totalt obegripligt hur samhället styrs och sköts . Känns som man
  Lever i fruktansvärd mardrömm.

  Flyktingar kan vägra ta jobb och gå på olika åtgärder får betalt ändå.
  Men skulle en vanlig Svensson gjort det blir du avstängd direkt.

  Omvänd diskriminering pågår för fullt i Sverige.
  Parasiter garanteras full pension. Svensk kvinna som jobbat hela livet blir sjuk
  Det tar mer än 7 år att få sjukersättning. Blir nollställd
  och får lägre sjukersättning än en flykting som aldrig jobbat.

  Hade det varit ett enstaka fall så kunde man accepterat lite
  men att de systematiskt får mycket mer än de har rätt till
  Är vidrigt och ännu vidrigare att de kräver en massa.

  Säger bara skicka tillbaka dem till deras hemländer och se om de vågat kräva
  Något där.
  Värsta är att de tagit sig hit för att de anser sig rätten att ta andras rättigheter.
  Utan asyl skäl och varje person som får en krona är en stulen krona från någon annan.

  Gillad av 3 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s