Islamister i Tyskland har fått coronastöd som de inte hade rätt till – misstänks ha skickat pengarna till IS-terrorister i Syrien

I kölvattnet av coronakrisen har det både i Sverige och övriga Europa skapats ett system av offentligt stöd till olika verksamheter. I Tyskland visar nu avslöjanden att en betydlig del av stödet utbetalats till personer som inte är berättigade till det.

Enligt myndigheterna har extrema islamistiska grupper som salafister varit särskilt aktiva med att inkassera stödpengar som de inte har rätt till och således missbrukat samhällets önskan om att hjälpa medborgare i nöd under krisen.

Misstankarna om bedrägeri riktar sig bland annat mot fem salafister som har anknytning till Fussilet-moskén i stadsdelen Moabit i Berlin. Moskén är starkt beryktad och hit reste bland annat terroristen Anis Amri som mördade åtskilliga människor på en julmarknad i centrala Berlin genom att köra en lastbil genom folkmassan. Radikaliseringen av Amri skedde i den nämnda moskén.

Salafister med ankntning till moskén har enligt uppgift sökt stora mängder akut corona-stöd, men en närmare undersökning avslöjade att de alls inte var berättigade till ett sådant stöd.

Totalt har en mindre grupp salafister svindlat till sig ett stödbelopp motsvarande ca 705.000 DKK och för närvarande har polisen beslagtagit omkring två tredjedelar av detta belopp. Polisens aktion är ett resultat av efterforskningar som gjorts sedan mitten av april.

Ahmad Amir, även kallad ”Abul Baraa”, är hatpredikant i den övervakade salafistiska moskén och misstänks ha sänt det allmänna coronastödet vidare till terrorister i Syrien och andra delar av Mellanöstern. Ahmad Amihr har tillsammans med sin fru sökt coronastöd på totalt 18.000 EUR. Han har sökt coronastöd fem gånger på ett belopp motsvarande ca 67.0000 DKK och han har mottagit cirka en tredjedel av det. På frågan om varför han har sökt detta stöd hela fem gånger svarar han att det måste vara ett misstag.

Även en annan misstänkt islamist har försökt tillskansa sig skattebetalarnas pengar. Det rör sig om Walid S som haft täta förbindelser med Anis Amri som nämndes ovan. Det var Walid som planerade själva terrorangreppet under Berlins halvmaraton 2018. Han fick dock avslag på sin ansökan.

Andra sökande från den salafistiska moskén har sökt och fått pengar till påstådda nödställda sushibutiker, frisörer och glassbarer. En av dessa kallas Adnan C och är även han islamist. Igår genomförde polisen en razzia på hans adress och det rör sig om en lägenhet som betalas av allmännyttan, men mannen har hyrt ut sin lägenhet till en annan och inkasserat pengarna. Även detta utreds nu som socialt bedrägeri.

Dessa fall verkar bara vara toppen av ett isberg och i slutet av april har rättsväsendet i Berlin registrerat nästan 200 tillfällen av möjligt bedrägeri i förbindelse med cononastödet – ett belopp som uppgår till över 5 miljoner danska kronor

Jag undrar hur det går i Sverige – har staten någon uppföljning på alla bidrag som man vräker ut i i coronatider så att man ser att det går till rätt verksamheter och organisationer? Troligtvis inte utan det är väl som med allt annat i det godtrogna Sverige.

https://denkorteavis.dk/2020/islamister-laver-massiv-svindel-med-corona-stoette-mistanke-om-at-en-del-af-pengene-ryger-videre-til-terrorister/

4 reaktioner till “Islamister i Tyskland har fått coronastöd som de inte hade rätt till – misstänks ha skickat pengarna till IS-terrorister i Syrien

 1. Att” kriminella företagare ” lurat till sig miljader i bidrag i Sverige
  Har de sagt. Att Tyskland och andra länder också är drabbade är väl
  Inget konstigt.
  Vi har låtit människor med helt annan mentalitet utnyttja våra
  System. Med naiva politiker. Som inte såg det komma.

  Så det vi med all säkerhet kan säga att mer pengar går
  Till islamister än behövande svenska folket.
  Det kära brödraskapet växer sig starkare i EU och politikerna
  Pratar bara om mer bidrag, ju värre de uppför sig.
  Det verkar som politikerna är villiga att finansera is terroristerna
  Och deras vänner.

  Det finns anledning varför vissa människor styrs med galna politiker .
  För deras samhällen är korrupta och kriminella och behöver hårda tag.

  Sveriges folk går som zombin följer politikernas råd utan att
  Reagera.
  Vilket gjort att våra politiker inte reagerar vid det massiva plundrandet av
  Vår välfärd av de utrikes födda islamisterna.

  Tycks vara mer populärt att anklaga hårt arbetande svenskar för rasister
  Och för att förmörka verkligheten än att ställa
  Is terroristerna till svars eller alla dem som vill dela välfärden med hela världen.

  Gillad av 2 personer

 2. De åker ju hit och stjäl allt de kan och får hjälp av regeringarna över tid genom att man avskaffat både gräns och tull. Kommer du hit och sätter dig i en rullstol och låtsas att du inte kan prata eller gå så har det gått väldigt lätt att få både förtidspension, vårdare och möjlighet att resa till hemlandet regelbundet utan att någon myndighet reagerat. Man importerar (mot betalning) handikappade barn från hembyn och säger att de är ens egna barn. Sedan bildas bolag och man anställer familjen som vårdare och livet leker. Det har handlat om otroligt många miljarder per år. Vi ser ibland nån kort artikel från någon rättegång där en familj, en släkt döms för sådana brott. Familjen och pengarna finns som regel inte i Sverige och förresten är det ofta preskriberat.
  Jobba på Svensson, jobba på!

  Gillad av 1 person

 3. Vilka regeringar vi haft och har. Numer håller de ju ihop från höger till vänster och så SD i mitten kanske, men effektivt utestängda. Vilka lagar de har gett oss. Lagar som friar mördare och kriminella.
  Rättegången kring Wilma idag, ni vet, 17-åringen som bodde ihop med en utlänning och som hade en kroppsdel av Wilma i en väska i lägenheten. Alla förstår väl vad som hänt, gissningsvis kommer våra fina lagar att fria honom.
  Operation Rimfrost. Tänk om operation Rimfrost ägt rum i Filippinerna. Resultat i Sverige; några vapen, lite knark men inga färre så kallade skjutningar. Polisen säger att folk kan känna sig tryggare nu. Mycket övertid, stora kostnader. Resultat hos Duterte om Rimfrost hade ägt rum där; 37 skjutna brottslingar och mördare, beslagtaget 300 automatvapen, guld, klockor, pengar och 2 ton knark av olika slag. 147 fängslade medbrottslingar. Vi fortsätter säger Duterte i ett uttalande.
  Tänk att det inte går att säga vad som helst i Sverige, men i USA går det. Visst vill väl Sverige vara som USA?
  Tänk er då när Löfven i morgon kallar till stor presskonferens, han talar utan manus. Så säger han plötsligt med allvar i stämman när han samtidigt tittar rakt in i alla kamerorna; ”Alla ni i Sverige, fråga inte vad Sverige kan göra för er, fråga er själva vad ni kan göra för Sverige! Det är dags för det nu”!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s