Dystra siffror för L men svenska folket har fortsatt starkt förtroende för S

I Demoskops senaste väljarundersökning noterar Liberalerna sitt sämsta resultat på 30 år och Nyamko Sabuni får bara 2,7% av rösterna. Nu kan man nog med säkerhet konstatera att den uteblivna Sabuni-effekten är ett faktum. Även Centerpartiet står still och även om partiet inte är i närheten av att sjunka under riksdagsspärren så tillhör de kappvändarpartierna som bytte sida och parkerade Löfvén på tronen – ett svek som jag inte är ensam om att fortfarande ha i färskt minne.

Glädjande nog går det också fortsatt dåligt för Miljöpartiet som fortsätter ligga under spärren med 3,3% och där bör de förbli med allt de ställt till med.

Samtidigt fortsätter Socialdemokraternas återtåg och partiet ökar med 2,2 procentenheter samt kammar hem 30,1% av väljarstödet. Partisekreterare Lena Rådström Baastad konstaterar stolt att det finns ett starkt stöd för regeringens sätt att hantera coronakrisen.

Någon annan det går bra för är Moderaterna som tuffar på framåt genom att öka 1,5 procentenheter till 20,7% samt lämnar Sverigedemokraterna på ett tryggt avstånd när de i din tur backar till 18,8%. Sedan toppnoteringen i december 2019 har SD haft en nedgång med 6,6 procentenheter, mycket tack vare coronakrisen där de två tidigare statsbärande partierna haft fördel.

I en normal värld hade folket gett regeringen på båten i och med att de misskött landet under så lång tid, men coronapandemin kom som en skänk från ovan för S och Stefan Löfvén fick äntligen få bli den stora landsfadern. Hade jag varit Löfvén hade jag valt att avgå nu till sommaren med flaggan i topp istället för att vänta till 2021 – då lär siffrorna nämligen inte se lika bra ut för det kommer komma en tid av missnöje och då blir det ingen dans på rosor.

Källa: Aftonbladet

8 reaktioner till “Dystra siffror för L men svenska folket har fortsatt starkt förtroende för S

 1. I.o.m. att Löfvén varit förhållandevis tyst ett tag nu, så är frågan när han hittar ut ur Socialdemokraternas garderob, med tanke på alla de skelett som finns där. Det är rätt så trångt där. [/sark]

  Gillad av 2 personer

  1. Javisst hllviken, tack för att du påminner. Där finns den viktigaste förklaringen till att vi har snart ett par miljoner utlänningar i Sverige, muslimer mestadels. Men S ska inte känna sig för säkra. Kan ett parti förhandla med klanerna kan andra också. Det är ju en fri marknad detta numera, att köpa och sälja röster i svenska valet. Röstköpen görs upp på partinivå sinsemellan också tror jag, säkert bryter något parti överenskommelsen i år. Men vänta bara, om ett par år är det precis om i gangstervärlden, topparna träffas och gör upp om områden, verksamheter och håller sig till avtalet ganska väl. Självklart kommer något parti hela tiden försöka bli störst och kanske hålla sig kvar med allt mer maktfullkomliga medel, typ S. Därför rustar regeringen och S sig nu för att kunna använda mer totalitär makt. Makten flyttas alltmer från riksdag till regering. Se hur propositioner hanteras, se hur utredningar hanterar frågor numer. Är det någon som har en annan tolkning av vad som sker?

   Gillad av 1 person

   1. Jenny, du frågar ”hur kan vi motverka detta”? Ett svar är väl genom att fortsätta göra det du gör, det vi andra gör. Genom att försöka förstå och sätta ord på det vi ser. Vi ser resultaten, t ex insläppet av muslimer och allt det fört med sig. Men det är omöjligt att förstå resultatet av de handlingar som ägt rum om man inte också undersöker avsikterna. Stannar man vid att bara skälla eller ondgöra sig (lätta på trycket vilket vi måste ibland) händer inte något med oss, vi blir passiva offer och mår dåligt. Det har skapats historia i Sverige sista decenniet, det är medvetet gjort, insläppet har inte skett av en slump. Sen tror jag att man inte insåg alla konsekvenserna (våldet, våldtäkterna, kraften i klansystemet och framförallt religionens kraft). Så, hur motverkar vi allt? Vi gör det vi kan, men vi kan alltid bli bättre på att förstå varför saker och ting sker och har skett. Nu kommer en ny tid, den är här, lägg då märke till vilka ord som används, vilka begrepp som används, vilken berättelse som serveras oss. Detta kan säga oss något om vilket handlande, vilket agerande som kommer att ske. Låter det svårfångat? Det är ett sätt att tänka, ett sätt att analysera. Inte så märkvärdig, många gör så, flera andra sätt finns, men detta sätt att förstå vad som skett och sker kommer man inte förbi att använda om man just vill förstå.
    Vad sker i det som sker eller synes ske?

    Gillad av 1 person

 2. Känns det igen?

  Gillad av 1 person

  1. Bra att du tar upp detta kring oförmågan att skilja mellan att tänka och känna. Reportrar låter alltid politiker slippa undan med ett ”känna-svar”. Jag känner att det är fredag idag. Det är där kraften i politik finns, att väcka känslor. Det ser vi ju så långt tillbaka vi kan titta i historien. Flammande tal hos ”de gamla grekerna”. Flammande, emotionella tal inför varje krig. Såklart vet partistrategerna detta. Hur har vi inte själva blivit överösta med känslor kring hur vi skulle hantera invandringen. Orden, benämningarna på allt möjligt. Ta till er av min omkonceptualisering av ”utsatta områden”. Det ska benämnas ”våldsbejakande områden”. Så hanterar man politikernas försöka att styra våra handlingar. Man genomskådar och ger ett ”mot-ord”, en ”mot-idé”. Det lönar föga men känns bättre. Historien har sin gång och sällan lyckas vi vanliga människor påverka den i en för oss önskad riktning. Vill man få folk att agera på ett visst sätt är det sällan framgångsrikt att säga vad de ska göra. Om man däremot presenterar en idé, ord, en berättelse, då går det desto lättare. Så kraften ligger i orden, sedan följer våra handlingar utifrån dessa ord. Så har det alltid varit, så fungerar människan.
   Liberalerna då. De är nog slut. Vem behöver dem? Deras stora (ill-)gärning de senaste 30-40 åren var när den samlade liberalismen genom sitt idéprogram gav kapitalet just den berättelse, den historia, de rätta orden för att genomdriva globalismen. Berättelsen först som gjorde folk betagna, förtjusta (och lurade utom de insiktsfulla), sedan kom handlingarna. Men nu har Corona visat på bristerna med globalismen (miljöförstöring, smittspridning och inte någon större lycka trots att vi lovades det) och något nytt kommer. Som jag skrivit, lite mindre globalism, lite mer nationellt och mycket mer av lokalt. Men liberalerna, dagens avslöjande nyheter sänker dem nog för lång tid framöver. NÅGON såg till att nyheten kom idag. Se bara i SVD t ex hur många helsidor som skrivs. Ajöss med dem inför valet 2022.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s