Trevlig helg

I en tid med skräckrubriker i var och varannan tidning är det viktigt att hålla i minnet att drygt 150.000 personer har avlidit globalt, medan jordens befolkning består av snart 8 miljarder människor.

Följ magkänslan, lyssna på råd och riktlinjer från FHM samt visa respekt gentemot andra är viktiga grundpelare, men sålla lite i nyhetsflödet och passa på att ge dig ut i det vackra vårvädret om du har möjlighet. Det kommer en tid efter corona.

Källa: Berlingske

6 reaktioner till “Trevlig helg

 1. Ett genomsnittligt dygn här på Jorden så avlider 162 000 personer. Snart är denna hemska pandemi uppe i dessa siffror. Men det tog knappt 4 månader. Är jag rädd? Inte.

  Gillad av 1 person

  1. Det finns många exempel som COVID-19 inte når upp till än. Ex. i lunginflammation dör det över 800 000 varje år i hela världen, varav ~100 000 enbart i Kina. (Hur många hittills har i stället fått dödsorsaken satt till corona-viruset …?)

   Gillad av 1 person

 2. Jag är tillräckligt begåvad för att inse att jag inte vet och inte förstår ett dugg vad beträffar viruset och dess verkningar. Trots det ett par tankar.
  Det verkar som om viruset är ovanligt smittsamt och att personer över 70 samt med andra sjukdomar är extra utsatta om de får sjukdomen.
  Vad man framför allt gör just nu är att försöka sprida ut insjuknandet under längre tid för att det inte finns vårdresurser till alla om många drabbas på samma gång.
  Så länge som viruset flyter runt i sammhället så kan man minska risken att drabbas nu, men frågan är om risken minskas av att få sjukdomen inom ett år eller tills ett eventuellt vaccin eller medicin har forskats fram? Man plattar ut och förlänger kurvan, men ytan under kurvan förblir densamma, för den som förstår matematik.
  Slutsatsen blir att för att vara säker på att inte få sjukdomen så måsten man vänta tills det finns ett fungerande vaccin. Man kan också fortsätta isoleringen tills det eventuellt finns fungerande motmedel och sedan hoppas på att dessa fungerar på mig om jag släpper på försiktigheten.
  Efter att en släkting dog i Corona på långfredagen fick vi höra att man inte hjälper folk över 80 med respiratorbehandling i Sverige. Vet inte om det stämmer, men det blev ett ramaskri här i USA när något liknande föreslogs i går. Här ska alla försöka räddas och en professor i medicin som vigt sitt liv åt att hjälpa andra ska inte få ligga och kvävas till döds som i Sverige för att han är en vit man över 80. Nämnde vite man arbetade fortfarande och hjälpte många människor varje dag till sin bortgång. En trolig orsak till smittan var hemtjänsten som hjälpte hans multisjuka hustru med han arbetade. Hon är förståss också smittad.
  Om man inte vill uppleva deras tragiska slut så är det nog bäst att fortsätta isolera sig tills det finns effektiva behandlingsmetoder eller vaccin. Det är bara att inse det.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s