Österrike stänger gränsen för asylsökande – måste visa upp hälsointyg

Som jag skrivit om tidigare är EU-ländernas ”stängda” gränser inte mer än ett ord på ett papper och i verkligheten får asylsökande fortsatt fritt inträde i Europa trots risken för ökad virusspridning – något som inte minst Migrationsverkets senaste siffror för asylsökande till Sverige visar på.
En del av de asylsökande som kommer till Danmark och Sverige har utan tvivel passerat genom Italien, som är det europeiska land som drabbats hårdast av coronaviruset. I Danmark låser man in de asylsökande, men i Sverige anses det antingen kränkande eller så saknas det resurser eftersom vi bara låter dem flyta omkring och utnyttja systemet.


Nu har dock Österrike beslutat att stänga gränserna för asylsökande såvida de inte kan visa upp ett hälsointyg. Detta betyder att på grund av coronaepidemin så kommer asylsökande att nekas inresa i landet om de inte kan visa ett giltigt hälsointyg.


Det österrikiska inrikesministeriet är nu i full gång med att återöppna nedlagda asylcenter efter att det konstaterats coronainfektion i ett mottagningscenter med cirka 600 asylsökande. De nygamla asylcentren ska framöver användas som karantänstationer om coronautbrottet får fäste bland de asylsökande som redan befinner sig i landet.


Det är märkligt att inget parti i Sverige driver på för att vi av säkerhetsskäl ska stänga gränserna helt – även för asylsökande. Att kräva att de ska visa upp ett hälsointyg är väl det minsta man kan begära av de som tar sig hit!

#vigillarintefegapolitiker


https://denkorteavis.dk/2020/ingen-asylansoegere-uden-helbredsattest-saadan-lyder-det-nu-i-oestrig-men-i-danmark-kommer-de-stadig-ind-uden-problemer/

7 reaktioner till “Österrike stänger gränsen för asylsökande – måste visa upp hälsointyg

 1. Vid mönstring för värnplikten förr ingick en omfattande läkarundersökning, syn, hörsel, hjärta, lungor, reaktion, en form av IQ-test och t o m en kontroll av att båda stenarna var på plats i pungen!
  Men… numera kan personer med vilka defekter eller sjukdomar som helst passera fritt in i Sverige och bära på vilken smitta som helst. Hur är det bara möjligt att inte hälsokontroll ät tvingande? En naiv ledning av landet med ett högt pris kanske? Oförlåtligt.

  Gillad av 1 person

 2. På 1960-talet var varje person som ville arbeta inom Vården, tvungen att röntga sina lungor och få bevis att ingen Tuberkulos fanns. Senare togs det kravet bort pga att smittan fanns ej längre i Sverige.

  På 1970-talet upphöjdes utlänningar till att mer och mer få status som *fridlyst*. Ingen fick ställa krav på eller kritisera utlänningar. Det var inte något som växte fram organiskt i folkdjupet utan det var Öfverhetens ”vinande piska” som tvingade fram det.

  Det blev värre och värre med åren. Nu synes det ”sitta i väggarna” överallt.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s