Den humanitära stormakten rider igen – skänker 100 miljoner till FN medan landet blöder

Det saknas skyddsutrustning till vårdpersonal, intensivvårdplatserna riskerar att inte räcka till, vi har brist på respiratorer och många av landets småföretagare står inför en ekonomisk kris – då skänker Sverige 100 miljoner till FN för att motverka spridningen av coronaviruset i sårbara länder och områden. 🤦‍♀️

FN vill ha runt två miljarder kronor för att bekämpa coronaspridningen i utvecklingsländer och Sverige hade uppmanat FN att begära ett ökat stöd.

Biståndsminister Peter Eriksson (MP) säger att pengarna ska betalas ut snabbt.
-”Det här är en global kris, den kommer inte att kunna lösas genom att alla bara ser till sitt eget.”

Nobelt tänkt av regeringen, men vi har inte ens löst vår egen kris och Sverige är lika sårbara som alla andra. Helt befängt! 😠

#detärvisombetalar

https://www.svt.se/nyheter/snabbkollen/fn-far-100-miljoner-for-viruskamp

18 reaktioner till “Den humanitära stormakten rider igen – skänker 100 miljoner till FN medan landet blöder

 1. Det känns skönt att man de senaste 25 åren inte bidragit med en enda krona i inkomstskatt.Det blir inte en enda krona de kommande 25 åren heller.Tack Sverige,det bästa landet med den bästa skattelagstiftningen.Löneslavarna kan torka sig med pensionspoängerna.

  Gilla

  1. Det var värst Rolf. Hur har du då försörjt dig, eller har du kanske blivit försörjd av de som bidragit med kronorna?

   Gilla

   1. Nädu gosse,jag har jobbat varenda dag sen jag var sexton.Jag köpte ett bra skatteprogram utarbetat av Anders Andersson.En mycket bra investering.

    Gilla

   2. OK, då har du ditt på det torra då? När ska du pensionera dig och luta dig tillbaka med en öl i näven?

    Gilla

   3. Bra fråga det tompas,öl kan man väl dricka utan att vara pensionär? Coronaöl i coronatider kanske eller kanske en lushungabier?

    Gilla

  2. Då så, då ska du inte heller utnyttja vår sjukvård eller våra statliga försäkringar.
   Du är inte ett dugg bättre än de arbetsdugliga som försörjer sig på skattebidrag – en omoralisk parasit.
   Vill inte önska dig en Coronainfektion.

   Gilla

 2. Att Sverige och svenskarnas bästa inte existerar i våra politikers tanker,
  Vet varenda Svensk nu.
  Demokratins ska styra I Sverige är också ett skämt.

  Har svenska folket någonsin tillåtit politikerna att skänka bort våra pengar,?

  De slänger bort våra pengar på illigala flyktingar från hela världen,
  till kriminella i hela världen, massa korrupta politiker och föreningar.
  Har noll koll på vad de slänger pengar på.

  Svenska politiker är värre än Putin och Kina.
  För de garanterar att ingen kan invadera landet .
  Men svenska politiker med världens högsta skatter kan inte en hålla ett dass öppet
  Eller skyddat.

  Svenska politiker agerar efter sina egna tankar, följer inga lagar eller regler .
  Så på vilket sätt skiljer de sig från diktaturer?

  Allt som heter välfärd har de raserat samtidigt som de hela tiden höjt skatter.

  Det enda Svenska politikerna kommer bli ihågkomna som
  Och världens dummaste och naivaste landsförrädare och
  sponsor av världens grövsta kriminalitet och terrorism.

  Gilla

 3. Särskilt befängt är det när godheten sätter igång och strössla pengar i blindo, eftersom chloroquine för ca 1 Euro i kombination med oftast frivillig karantän, eget gjorda munskydd, avstånd och en billig tvål med lite vatten tycks kunna minska spridningen och därmed skydda känsliga grupper, https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2020/03/28/varfor-doljer-frankrike-en-billig-testad-covid19-lakning/

  Gilla

 4. S kanske aldrig kom över Dag Hammarskölds död? Han var ju FN:s generalsekreterare och hans plan sköts ner över Zambia. Mycket tyder på att det kanske var israelerna som fixade till det hela. Eller också är det konspirationsteorier. Någon ordnade nedskjutningen i varje fall. Sedan dess har Sverige med S i spetsen (i varje fall i början) försörjt många korrupta byråkrater, korrupta system och massor, massor med diktatorer runtom i världen. Nån utvärdering har det såklart aldrig varit fråga om. Så fort någon ställer en kritisk fråga duschas den reportern, ja dränks och bannas, i stora ord om solidaritet osv. Nån borde räkna ut hur många statsbudgetar som stulits från svenskarna och slussats över till FN.
  Så man kan säga att du och jag via ombud aktivt finansierat inte bara grov kriminalitet utan vi har också finansierat framväxten av globalismen. Utan att de stora grabbarna ens bad om det. Bild och en del andra fick uppskattande ryggdunkningar på de stora pojkarnas möten.
  I Sverige finns som alla vet ett ”välfärdsindustriellt komplex” som lever gott på skattepengar och aningslösa svenskars skänkta kronor. Komplexet är mycket mäktigt då de har inte bara Gud utan numer också Allah på sin sida, via ombud förstås, t ex Broderskapsrörelsen.

  SIDAS pengar går till många FN projekt, men UTÖVER DET ger Sverige bort många, många miljarder, varje år till destruktiva projekt, t ex demokratiutveckling, kvinnors rättigheter i Colombia, Afghanistan, ja, ni vet. 100 miljoner som beskrivs ovan, en felräkningssumma i sammanhanget.
  Så, återigen, lägg ner SIDA. De 60-70 miljarder som SIDA med möda försöker hinna skänka bort varje år skulle kunna läggas på äldreboende, äldrevård, servicehus eller liknande. Med anställd vårdpersonal. Bra mat. Eget rum som dåvarande folkpartiet lovade. Då skulle de äldre i Sverige vid kommande pandemier åtminstone inte behövde dö ensamma som de gör nu och kommer att göra redan vid nästa pandemi. Tänk så många välutbildade människor i Sverige som så skulle kunna kavla upp ärmarna och börja arbeta för sitt dagliga bröd PÅ RIKTIGT! Vilken dold resurs! Röda Korset skulle inte behöva göra allt slitgöra själva längre.
  Personalen på SIDA ska beordras till sjukvård, skola, dagis och inte minst äldrevård. Vidareutbildning är lätt att ordna, folk är välutbildade och talar svenska. Vägrar de ska de få sparken. Då kan de ju på sin fritid göra det de påstår sig göra utomlands, de kan göra det här och nu i Sverige, de kan ta sina privata resurser och åka ut till de utsatta områdena och ta hand om de ”utsatta” utlänningarna i deras ”utsatta” områden. Då skulle vi övriga slippa höra detta erbarmliga tjat. Vem har det så bra som de utsatta har det? Hyran betald, maten betald, barnbidrag, flerbarnstillägg osv osv. Arbetsbefriade. Möjligen att brottslingarna på våra välfärdsfängelser kan konkurrera om att ha det lika bra. Fast de kan ju inte röra sig lika fritt förstås. Men, å andra sidan, de är ju snart ute igen och kan röra sig fritt över landet, ja rentav till hemlandet när den lusten faller på.

  Gilla

   1. Prioriteringar har vi ju vant oss vid sedan många år. Alltid till svenskarnas nackdel.
    Hörde i P1 nyss en kvinna som satt fast med 100 andra svenskar i Goa. Många utslängda från sina boenden, går man ut utan lov finns reserpoliser som slår dem med bambukäppar. Flyg, tåg, taxi, allt står stilla, gatorna öde, nån enstaka cykel och några kor emellanåt.
    UD skickar dagligen uppmuntrande mail. Andra länder, Ryssland, Frankrike osv, flyger hem sina landsmän. Svenska UD jobbar på saken.
    De där 100 miljonerna kunde UD hyrt ett antal plan för och flugit hem de nettoskattebetalande. De har ju arbeten hemma som väntar. UD flög nyss hem iranier nyss som satt fast i f d hemlandet. Historien förtäljer intet om de också var nettoskattebetalare. De 400 som kommit hit varje vecka senaste tiden har nästan undantagslöst flugits in. Herregud, UD kan väl inte orka med hur mycket som helst!

    Gilla

 5. Ministrar köper inflytande med våra skattepengar i alla möjliga sammanhang för utan portmonnä som är vidöppen var det ingen som var intresserad av vad som sker i ett glesbefolkat lilleputtland långt uppe i norr.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s