Överfulla häkten ett växande problem med mindre trevliga bieffekter

Att kriminalvården i Sverige går på knäna är ingen nyhet och det har blivit allt vanligare att människor måste dela cell med varandra. Häktet i Göteborg är inget undantag och redan för ett år sedan skrev GP om att det var fyllt till bristningsgränsen utan fler platser att öppna. Nu har häktet i Göteborg gått in i ett akut skede med madrasser direkt på golvet, ventilation som inte räcker till, de intagna tvingas uträtta sina toalettbehov inför varandra och överbeläggning. En i personalen säger att det är katastrof och att man under alla år i jobbet aldrig haft madrasser på golvet.


Med tanke på att antalet kriminella hela tiden ökar och polisen inte har kontroll över situationen, lär läget inte förbättras på länge än och detsamma gäller kriminalvården i hela Sverige där antalet platser är ett ständigt gissel. Man får väl antaga att vår eminenta regering har tänkt till här. Inte det? Nej, de är inte kända för att ligga steget före direkt, så det blir väl som med allt annat – ett rejält magplask!


#ännuettnödropidetnyasverige

https://www.gp.se/nyheter/göteborg/nödropet-häktet-i-göteborg-är-överfullt-1.25382710

7 reaktioner till “Överfulla häkten ett växande problem med mindre trevliga bieffekter

  1. Statens fastighetsverk som äger och förvaltar anstalter och häkten är ännu en korrupt och genomrutten myndighet.En stor muthärva avslöjades ju för några år sedan där chefer inom kvm fick gå.Hur skall en sådan myndighet lyckas med sitt uppdrag? Underleverantörer bygger gratis badrum till chefer inom myndigheten som tack för fina och lukrativa uppdrag.Sverige är fanimej ruttet från topp till botten inom staten.

    Gillad av 1 person

  2. De behöver i varje fall inte ligga i sin avföring som en del av våra från sjukhusen hemskickade äldre måste. Madrass på golvet, oj, oj, stackars dem…..sånt elände har de väl aldrig haft dessa stackars flyktingar som av ren tristess och brist på meningsfull sysselsättning rånar, dödar men framförallt våldtar och skändar svenska folket…..de är ju dömda brottslingar, tvivlar på att standarden på boende är något om är tillförsäkrat dem i domslutet…..våra äldre lovades däremot en värdig ålderdom……

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s