I det nya Sverige sviker vi våra gamla när migrationskostnaderna slår ut många kommuner

Lilla Edets kommun har under flera år haft ett ansträngt ekonomiskt läge, men statliga bidrag och intäkter från Migrationsverket har hjälpt kommunen att hålla sig flytande. Detta är det dock slut med nu när staten lagt över kostnaderna på kommunerna och intäkterna viker.

Precis som i många andra svenska kommuner tvingas Lilla Edet att skära ned på sin verksamhet. I januari lånade Lilla Edets kommun exempelvis 50 miljoner kr för att kunna betala ut löner.

En av de verksamheter som drabbas hårt av kommunens besparingskrav är Lindkullens äldreboende – inga servetter på bordet vid den årliga vårmiddagen, sommarsemester som ska klaras av utan sommarjobbare som avlastar personalen och två timmars social tid med de äldre varje månad har strukits från schemat.

Bedrövligt att man alltid sparar på de svagaste individerna i det här landet!

#detnyasverige

Källa: DN

12 reaktioner till “I det nya Sverige sviker vi våra gamla när migrationskostnaderna slår ut många kommuner

 1. När Macron blev vald till President,bestämdes,med omedelbart verkan att regerings tjänstemän och lednkngen skulle bha 30 % minskning i lön,för att spara.i dag har Macron och hela regeringen,en lön på 15 140 Euros respektive 9559 Euros bruto. I jämförelse med Löfven 176 000kr.respektive 13 900kr.glöm inte att 15140 blir i Frankrike 9 841 Fr.när Löfven höjer sina löner med 3 %,fransmän höjer sina löner ,enlig lag,med 0,4%.Frankrike ledande nation i EU,kontra lila Sverige.Frankrike 66 000 000 invånare Sverig kanske 10 000 000.Och sedan drar staten ner på landet budget.Ta av migrationsverkets pengar,ska ni få se att det ordna sig ekonomisk för Sverige

  Gilla

 2. Tja, nästan uttjatat ämne, alla ser, några inser, få bryr sig…..bara skalet kvar av folkhemmet, inte ens någon humanism längre, pengar finns men inte till det som de borde gå till….alla mäktar med att hitta exempel på eländet, inte så svårt, få klarar göra analys av skeendet vilket ju förstås är mycket intressantare…..

  Gilla

 3. Jo, bra inlägg, men VARFÖR tappar staten kontrollen, vad tror du? Vilket skeende har lett dit? Vilka krafter, vilken påverkan? Alla i Sverige ville ju fortsätta ha den bra polis vi hade? Har vi fått en försvagad stat? Vilken kraft har då ersatt staten? Staten verkar ju styra som den vill, eller hur? Är det en svag stat? Osv.

  Gilla

   1. Jag läser Krabbes blogg, intressant, kul dessutom att se att han gör en del reflektioner liknande mina, inte sällan är jag före honom i tid…..vore intressant om han kunde ta med inte bara att vi är biologiska varelser och vad som händer konkret i världen, utan också att vi är metafysiska varelser, varelser med andliga behov… detta är sådant som underliggande styr och påverkar oss i oerhört stor utsträckning, ideer, existensiella frågor, t ex det jag skrev häromdagen om ideerna i en herrklubb i Berlin som blev till marxism och något som miljoner kinesiska bönder hade att förhålla sig till. Det är ideerna som ofta styr, övertygelsen, tron, det är bara det att alla är inte medvetna om det…..se MP:s agerande t ex, eller Hitlers, eller socialdemokraterna som formulerade ett ideprogram som blev till social ingenjörskonst och som i sin tur lyfte svenskarna ur lorten…..men sen tappade de farten, ideerna var slut, S är ointellektuella idag, inte tillräckligt många bildade finns i leden för att de ska kunna komma bort från den populistiska dagspolitik de ägnar sig åt nu, det finns tom ett kunskapsförakt hos dem, exemplen är otaliga…..Det är lättare att ge konkreta exempel på vad som sker här i världen numer, alla kan lätt göra det, men svårare och givetvis mer intressant att förstå mekanismen bakom…..och försöka förstå vad som kommer….

    Gilla

   2. Läser bakåt i Krabbes blogg och ser att du varit aktiv med kloka inlägg….hittar dock fortfarande inte det jag söker….men det är kanske att begära för mycket, tillvaron är för komplex…..ett som är säkert är att det är lättare att se bakåt än framåt…..något annat som är säkert är att man utifrån historien inte kan spå vad som kommer….det sker alltid något oväntat…..så vi väntar…..

    Gilla

 4. Jo, bra förstås, men det är intressant att höra vad många säger, deras bild, uppfattning….det är ju så nätet kan vara bra och gott förutom all skit och desinformation från alla håll och kanter som finns där…..
  Wolodarski ägnar sig åt oikofobi, den moderna tolkningen av begreppet. Wolodarski liksom en del så kallade i Västeuropa och usa.

  Gilla

 5. Tegnell. Jag skrev häromdagen att han skulle avskedas, men BARA för att han åkte till Somaliland just nu. Nu är han ju här igen, nyklippt. Jag har absolut förtroende för honom och de myndigheter som sköter smittan. De är läkare, välutbildade, kloka och har mångårig erfarenhet. Det är ju fullkomligt meningslöst att stänga ett land pga Corona, dessutom totalt verkningslöst ur smittspridningssynpunkt. Stängningarna sker av helt andra skäl, mest för att skapa ökat riskmedvetande hos befolkningen inför den riktigt farliga pandemin som kommer, föra att visa att man gör något och för att man skulle få bannstrålen på sig om man inte gjorde det. Sverige har med sin långa gräns dessutom inte resurser att stänga landet, vi har ju för tusan inte så vi kan bemanna vanlig tullstationer ens…..Det finns många som skriver på nätet och kritiserar våra myndigheters agerande, de gör det i illasinnat syfte. Sen finns det alla dessa självutnämnda ”smittskyddsläkare” som tror att en stängd gräns är något som hindrar virus. Vidare har vi de där människorna som av någon anledning hatar allt svenskt, hatar svensk kultur och svenska traditioner, t ex Wolodarski och alla de andra. De ger uttryck för det som benämns oikofobi och de är livsfarliga fiender till Sverige. Läs t ex Johan von Schreebs artikel om Wolodarski i Svd.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s