När ska våra styrande ta ansvar för det monster man skapat?

Över hela Europa har underrättelsetjänster skärpt uppmärksamheten mot en mer förgrenad och komplex högerextremism, som är redo att utföra våld eller terror mot mål som politiska motståndare, muslimer, judar och migranter.


Efter angreppet i tyska Hanau, där en 43-årig högerradikal tysk mördade 10 personer, slog Tysklands inrikesminister Horst Seehofer fast att högerextremismen utgör det största säkerhetshotet mot Tyskland just nu.


Norges underrättelsetjänst PST värderar att ett högerextremistiskt angrepp i Norge är lika troligt som ett extremt islamistiskt och dessutom noterar man att högerextrema i stigande grad skapar kontakter över gränserna.


Även den svenska terrorforskaren Magnus Ranstorp säger att högerextremismen är på stark frammarsch i Europa och att vi kan förvänta oss flera angrepp mot moskéer och invandrare.


Detta är givetvis en förfärlig utveckling som jag tror att de flesta är överens om att vi inte vill ha – all extremism överlag är ett mycket ovälkommet inslag i vårt samhälle. Men att höra våra styrande såväl i Sverige som i övriga Europa stå och beklaga sig över hur hatet ökar samt den förfärliga extremismen vinner mark är samtidigt frustrerande. Vår egen justitieminister Morgan Johansson anser till exempel, likt flera journalister, att det är internets fel som ser till att hatet sprids och att det är lättare för extremisterna att få ut sitt budskap till nya ”rekryter”.


Förvisso är det så, MEN samtidigt ska vi inte glömma vilka det är som sett till att hatet pyr och växer för var dag som går – nämligen våra styrande, som genom att bedriva en mycket oansvarig samt orättvis migrationspolitik skapat klyftor och utanförskap där man ställer grupper mot grupper. De har tagit in fler människor än vad samhället klarar av och det har i sin tur genererat en välfärd som vittrat sönder, bostadsbrist, arbetslöshet, ojämlikhet, förtryck, en skola i fritt fall, otrygghet, ökad kriminalitet och en splittrad nation, för att nämna några konsekvenser. Självklart är detta inget som genererar nöjda medborgare och förr eller senare är det några som får nog av politiker som ignorerar sitt eget folk.


Men våra makthavare är inte intresserade av att ta sitt ansvar och det gäller inte bara i Sverige utan vi ser det i hela EU, där framförallt Tyskland med Angela Merkel i spetsen likt Sverige tagit sig vatten över huvudet. Inte för att jag på något sätt försvarar det som sker nu, men talesättet ”som man bäddar får man ligga” kommer väl till pass för våra egocentriska och maktgalna politiker som förstört en stor del av kontinenten. Tyvärr är det dock folket som får ta smällen för det experiment som våra ledare utsatt oss för och ingen i maktposition är villig att bära hundhuvudet!


https://jyllands-posten.dk/international/ECE11957512/europas-ekstreme-hoejre-udgoer-en-stigende-trussel-om-terror-og-vold/?st=1

9 reaktioner till “När ska våra styrande ta ansvar för det monster man skapat?

 1. Nej, nej och åter nej.
  Det är inte ökad högerextremism som utgör hotet mot det västerländska samhället.
  Varför växer högerextremismen?
  Jag tror att vi alla vet varför.
  Salami Allah.

  Gillad av 1 person

 2. Och nu läser vi på svt.se att lilla Lisa är fast på Teneriffa och att flera barn gråter och är oroliga.
  Kan ni tänka er att lilla Lisa inte fick lämna planet på flera timmar! Hu så hemskt och vilken dramatik.
  Och allt detta på grund av en sandstorm på Gran Canaria. (Och allt blev till sand…)
  Visst är väl världen orättvis mot lilla Lisa och vad gör storasyster Greta, den gudomliga?

  Detta toppar nyheterna på svt.se, ja strax efter mellon förstås, som var ännu viktigare…

  Nu befinner jag mig på toan och kräks.

  Någon som undrar varför?

  Gillad av 2 personer

  1. Som andra har bäddat får vi ligga.Jag tror att politikerna ligger bra och sover gott tack vare helvetet de ställt till med.Reinfeldt tex tjänar gott på helvetet han ställt till med.Mutor fyller deras fickor.

   Gillad av 1 person

 3. Det pratas på många håll om att inbördeskrig kan bryta ut, om inte statsstyrningen kan se och vill ta itu med den destruktiva utveckling som samhället står inför. Verklighetsfrånvända godhetsfanatiker har hittills inte mött tillräckligt motstånd för att avstå från sitt maktutövande. De fortsätter att indoktrinera svenska folket och krympa möjligheter och livsluften för enskilda medborgare. När briserar motståndet? Byråkrati, höga skatter, skuldsättning, inskränkning av yttrandefriheten, våldsmonopol, mörka agendor, lögner, svikna löften, totalitära beslut i en evig ström är vad medborgarna utsätts för. Hur länge kan det pågå?

  Gillad av 3 personer

 4. Politikerna är skyldiga till allt hat som gryr i hela världen.
  De spelar ingen roll vilket land Vi pratar om.
  Politikerna inbillar sig att de är gudar och vet bäst.

  Använder folket som slag påsar och experiment.

  I trettio år har politikerna plundrat flera generationers och många miljoner
  människor hårt förvärra pengar.
  För att gynna och favoriserat illigala, kriminella och
  Vidriga människor från hela världen och i hela världen.

  Detta kan bara leda till hat och vedergällning.
  Antingen inbördeskrig eller stora etniska sammandrabbningar.
  Det kommer att öka för allt för många har länge gått med händerna knutna i
  Fickorna.
  Man hör frustration. Vrede och ingen accepterar att bli kränkt hur länge som helst.

  Vi vuxna har i flera generationer sett vårt arv stjälas av inkräktare.
  Vi har plundrats, Uteslutits, kränkts, och lurats på våra rättigheter,
  samtidigt som politikerna krävt mer och
  På ett förnedrade sätt.
  Våra barn och ungdomar har fått sin skola förstörd, ingen riktig Svenska, stök och
  Bråk i skolor, våldtäkter, hån , rån, förnedring .hot.
  Sverige jag växte upp i finns inte och vilken värld lämnar vi till våra barn ?

  Hade vi varit som fransmän så hade vi hållt kogödsel över
  hela Stockholm och hos alla politiker.

  Men skulle vi vara som araberna och muslimerna skulle hela Sverige vara
  En krigs zon..

  Gilla

 5. Tobias Rathjen betraktas som psykiskt sjuk av de inom professionen. Att offren fanns i illegal drogmiljö kan bero på att TR haft med dem att göra tidigare. Troligt.

  Vattenpipecaféer i Tyskland är kända för att syssla med illegal drogförsäljning m.m.
  Inom politiskt intresserade kretsar utanför maktelitens räckhåll anser många att det var en uppgörelse mellan den ryska kontra kurdiska maffian.

  T Rathjens far är politisk representant för die Grüne (globalistparti)! Mor och son hittades ihjälskjutna i samma hus som fadern befann sig i. Det finns mycket konstigheter att gräva i.

  Dådet har utnyttjats av den globalistiska makteliten för att smutskasta AfD och nationalister, trots att det inte finns några som helst bevis för att TR skulle haft kontakt med dem.

  Den globalistiska makteliten kallar alla som är emot deras politik för högerextremister. De flesta som läser denna blogg är alltså högerextremister enligt deras sätt att se.

  Idag är det ett viktigt val i Hamburg och AfD befarar att de förlorat många röster pga en mycket intensiv smutskastningskampanj i MSM där de lögnaktigt förknippats med dådet i Hanau.

  http://de.wikipedia.org/wiki/Bürgerschaftswahl_in_Hamburg_2020

  Gillad av 1 person

 6. ”Förvisso är det så, MEN samtidigt ska vi inte glömma vilka det är som sett till att hatet pyr och växer för var dag som går – nämligen våra styrande, som genom att bedriva en mycket oansvarig samt orättvis migrationspolitik skapat klyftor och utanförskap där man ställer grupper mot grupper. De har tagit in fler människor än vad samhället klarar av och det har i sin tur genererat en välfärd som vittrat sönder, bostadsbrist, arbetslöshet, ojämlikhet, förtryck, en skola i fritt fall, otrygghet, ökad kriminalitet och en splittrad nation, för att nämna några konsekvenser. Självklart är detta inget som genererar nöjda medborgare och förr eller senare är det några som får nog av politiker som ignorerar sitt eget folk.”

  Vi har ett system i Europa och lagar i länderna lite olika men ganska lika.
  Sverige specifikt har ett antal lagar och regler och bestämmelser inom dessa lagar och regler finns en stor elasticitet där det rättsliga såväl som tillämpning av regler och inte minst granskning av fakta i olika ärenden.

  Detta skapar naturligtvis frustation speciellt som stödet för att följa regler et.al. ovan frånsamhällets sida verkligen skiljer. Att inte under de 20år som det beviljats 2miljoner UT medan problemen hopat sig, N.B. de uppenbara problemen…… att inte noga kontrollera bostadsbuggande och BUT mot varandra är väl allt annat än klipskt? Det finns 265miljoner på flykt i världen varav 65miljoner hamnat i UNHCR´s läger och från dessa läger tar Sverige emot några tusen resten av drygt 100.000 (115.000 förra året) landadei landet på annat sätt….. Att kalla det arbetskraftsinvandrare är ju nonsens för hur många raketforskare ges UT? Precis inte många som får jobb som inte skulle kunna bemannas av redan boende i landet. Enklare jobb som även unga som äldre kan sköta behöver inte alls subventioneras för att den förda politiken skall se bättre ut……. hundratusentals äldre kan med lätthet sköta en massa jobb och så skapar man enklare jobb…. jamen varför inte bemanna dessa med arbetslösa ungdomar såväl som äldre…. enkla jobb är just enkla jobb….. osv

  att agera med argumentet ”bra på sikt” fungerar väl om det rör sig om en kortare tid…. sommaren etc. MEN då på sikt betyder generationer är det ju något helt annat så pågår…… det finns säkerligen bättre möjligheter för de som är arbetslösa i Sverige, med UT, att flytta till andra länder och där söka, skaffa sigjobb.

  Gilla

 7. När samhället sviker tvingas folket alltmer försvara sig själva så därför bildas dessa grupper som ibland tyvärr går överstyr och angriper motståndarna.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s