Tre läkare i Iran har dömts till prygling efter att ha ”förolämpat” kontroversiell präst som fördömer modern medicin

Tre läkare har dömts till prygling i Iran efter att ha ”förolämpat” den kontroversiella prästen Abbas Tabrizian som fördömer modern medicin och som nyligen brände ”Harrison’s Manual of Medicine”, en världsledande lärobok för internmedicin, i en viral video i januari. Läkarna har dömts till 60 piskrapp vardera.


Tabrizian anses av sina följare vara ”den islamiska medicinens fader” och är en förespråkare av att behandla patienter med ”islamisk medicin” som använder sig av Shia-imamernas ord framför modern medicin. Tabrizian har skrivit flera böcker om islamisk medicin och driver ett islamiskt medicinskt center som säljer såväl medicinska örter som islamisk tvål och islamisk tandkräm.
Den mäktiga prästen Ayatollah Mahmoud Hashemi-Shahroudim, som tidigare ansågs vara en möjlig efterträdare till högsta ledaren Ali Khamenei, var enligt uppgift en förespråkare för islamisk medicin och dog 2018 på grund av att han litade på islamisk medicin. Hans son, Ala Hashemi-Shahroudi, menar att de islamiska läkarna sa till hans far att inte uppmärksamma vad de moderna läkarna sade om hans hälsa.


Irans högsta ledare Khamenei tros också vara en förespråkare för islamisk medicin.
Fascinerande att sådant här fortfarande förekommer. Stackars läkare som bara gör sin plikt och försöker hjälpa sjuka människor!


https://english.alarabiya.net/en/News/middle-east/2020/02/09/Three-doctors-sentenced-to-flogging-in-Iran-for-insulting-cleric.html

6 reaktioner till “Tre läkare i Iran har dömts till prygling efter att ha ”förolämpat” kontroversiell präst som fördömer modern medicin

 1. Ja, vad skall man säga?
  Lever man på 800 talet så?
  Tiden före Muhammed, då arabisk läkarkonst var den mest utvecklade och känd över hela den kända världen som mycket framstående räknas inte i den islamstyrda världen idag.
  Står det inte i koranen, så finns det inte.

  Gillad av 1 person

 2. Sverige. Pensionär döms till böter på 12.000 för förolämpning av afrikan som i sin tur inte dömdes för sitt uttalande ”det är min rättighet att knulla svenska kvinnor”. Obs, detta är inte något länkat eller påhittat, det finns i domstolsprotokoll. Saxat ur dagspressen genom 5 års tid om hur vi svenskar är och det straff som utdömdes, ”svenskar uttalat rasistiska, främlingsfientliga, rasism, rasism, rasism, fiender till det mångkulturella” ja ni vet….
  Det är inte ett dugg bättre i Sverige än Iran förutom att de är mer resoluta med straffet i Iran. Här har vi en s k näthatgranskare som med statliga medel jagar folk som upprörs över det som händer i Sverige. Han är att likna vid en feg gangster som får betalt för att i mörkret smyga sig på vanligt folk och slå ner dem och stjäla det de har. Det finns otaliga bevis på hur svenska folket straffats för att ha tänkt, för att ha ifrågasatt. Något berättigat svar har aldrig kommit.
  Varför ska vi blanda oss i den historiska kampen klaner emellan, riken emellan, religioner emellan i andra delar av världen? Varför ska vi importera sådant? Det borde räcka med att se och förstå vår egen historia. Men den får vi inte kännas vid, inte vara stolta över. Vad är det för fel på vår så kallade elit? Jag tror de är på en gång både cyniska och osäkra, de vill bli gillade till den milda grad att de gör vad som helst för en ryggdunkning eller en post i EU eller FN. Vi behöver vakna upp, kanske en ny nationalsång, men definitivt ett uttalat nytt mål att sträva emot utifrån det skittillstånd vi hamnat i. Så formulera på, det är mångas tankar som till slut kan utmynna i en bärande ide om hur vi ska ha det framöver. Om vi inte tänker till gör någon annan det så gärna igen, se bara på alla tankesmedjor, spinndoktorer osv. Vi kan i varje fall idag inte säga att ”vi förstod inte, vi visste inte”. Så formulera er!

  Gilla

  1. Fast som jag förstått är IS rätt bra på nätet? Så visst är de ”med”. Drönare har jag sett på tv att de använder, mobiler. Det är nog ideerna inne i ett IS-huvud som är kvar på 600-talet kanske, vad vet jag här uppe i högan nord??
   IS, säga vad man vill om dem, men terrorister är de inte. OBS! Detta är ett exempel på ironi.

   Undrar om det finns något land med västerländsk demokrati där människor som bekänner sig till islam och har koranen som rättesnöre, undrar om det finns något land där de känner sig integrerade?

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s