När polisen förhandlar med kriminella klaner skapar man ett tvåparallellsamhälle som urholkar det svenska rättsväsendet

I flera artiklar har jag belyst hur tysk polis trappar upp insatserna mot de kriminella klanerna som länge varit ett stort problem i landet och samtidigt ställt mig frågande till att svensk polis å sin sida håller så låg profil samt förvarnar om sina räder. Men efter att ha tagit del av den före detta polisen Peter Springares erfarenheter i en intervju i Swebbtv klarnar bilden – svensk polis samarbetar helt enkelt med klanledarna.

Springare förklarar att den växande och allt grövre brottsligheten kan kopplas till invandring och etableringen av klaner i Sverige.
Han tycker det är fel att kalla utvecklingen för gängkriminalitet då det snarare handlar om kriminella som ingår i olika klaner som i sin tur kan liknas vid en maffia. I vissa områden sitter de på ett våldsmonopol. Enligt Springare vågar polisen inte på allvar ta tag i problemen i Sverige och använda sitt våldsmonopol, bland annat för att poliser är rädda för att bli anmälda för övervåld. I stället har myndigheten, som är politiskt toppstyrd och prioriterar politisk korrekthet samt ”värdegrundsarbete, fått i uppdrag att prioritera frågor som jämställdhet, mångfald och HBTQ som skapar ångest hos poliser som vill göra riktigt arbete – överlag saknas det utrymme för polisens egentliga kärnverksamhet.

-”Det är klanerna som styr. De ser till att folk inte vill prata. De pekar bara på olika personer och säger att de inte ska prata med polisen. Det är de som bestämmer och detta är en väldigt, väldigt farlig utveckling. På sista tiden vet jag hur man gör för att hantera klaner, klanhövdingar och de som har makt inom klanerna. Man har börjat diskutera och bedriver ett slags medling på deras villkor när det gäller brott, vilket är helt horribelt för då börjar vi ge legitimitet åt klanerna och andra rättsuppfattningar som inom ramen för sharialagar är helt uppåt väggarna. Inom polisen har man fört fram detta som ett gott exempel. Förra hösten tror jag det var. Då hade man ett långt reportage om hur man bedrev medling i stället för att lägga mer resurser samt verkligen utreda brotten enligt svensk rättsuppfattning och lag. Då går man in och medlar mellan de här, får dem att upphöra eller bli sams. Det kan röra sig om olaga hot, ofredande och annat. Detta kan eskalera till misshandel och andra grövre brott, men man börjar på det här viset. Man har polisutredare som deltar i den här sortens verksamhet och det är helt förödande – det finns poliser som uttryckligen klargjort att myndigheten måste ”anpassa” sig till mångkulturen och de nya rättsuppfattningar som den fört med sig. När svensk polis resonerar så, då har vi redan ett tvåparallellsamhälle, då befäster man det. Andra rättsuppfattningar kommer äta sig in i samhället och tränga undan våra.”

Att det här får fortgå med regeringens goda minne utan att någon drar i nödbromsen är inget annat än en skandal! Vad är det för fel på de som styr det här landet och ger fri lejd till kriminella invandrarklaner? Förfärligt!

#onlyinsweden
#avgåregeringen

https://www.friatider.se/springare-polisen-medlar-med-klanerna-helt-horribelt

9 reaktioner till “När polisen förhandlar med kriminella klaner skapar man ett tvåparallellsamhälle som urholkar det svenska rättsväsendet

 1. Har precis sett intervjun och otroligt intressant att höra, speciellt från en person ”från insidan”.
  Har rekommenderat min dotter som är polis att lyssna på den…

  Gillad av 1 person

 2. Mitt hjärta gråter och min ilska växer….va fasiken är detta…min pappa som var en stolt polis i Malmö. ..vänder sig i graven 😭😭😭😭

  Gillad av 1 person

 3. Svenska politiker är fruktansvärt fega och så polisen.
  Brottslingar ska häktas och lagföras inte pratas med och
  Ge fri bostad och 5 rumslägenhet med all inclusive.

  Svenska rättsväsendet är en skam för Sverige och migrationsverket är en skam.
  Största och värsta skammen är politikerna .

  Tänk så mycket pengar hela ledet med migrationsverket , till bostäder och
  hela rättsväsendets inkompetens kostar och plundrar hela samhället för
  Illigala flyktingar.
  Förstår inte varför illigala flyktingar får stanna i Sverige. Trots att de redan
  Vid asylansökan bryter mot två lagar. Först har de finansera kriminell verksamhet,
  2 ingen som kommer till Sverige har rätt att söka asyl här för de har
  åkt genom flera EU länder
  Och ska söka i första land. Sverige borde direkta visa dem som andra länder gör.

  Alla brottslingar skall livstids utvisas med finger och foto avtryck så de inte som nu
  Kommer tillbaka direkt.

  Tyvärr så finns det ingen myndighet som fungerar som den ska Här.
  För alla chefer är korrupta och giriga och totalt okunniga på allt.
  Om man tittar på UG så agerar cheferna mer än idiotiskt och totalt
  Okunniga om deras roll och uppgift, men höga löner utan prestationer.
  Det verkar som det inte finns någon ledning på våra myndigheter och
  De anställda vet inte vad de gör.

  Hur har vi lyckats få så okunniga chefer, politiker, anställda att de hunnit
  Radera all myndighets funktioner och kontroll.
  Politikerna har istället hela tiden underlättat och gynnat kriminaliteten.

  Gilla

 4. Ja vad tusan ska en stackars polismakt göra? Likadant i krig, när fienden har omringat en och ammunitionen snart är slut, klart man viftar med vita flaggan och säger att man vill förhandla! Vem vet vad som sägs i dessa förhandlingar? Ett är dock säkert, båda kommer utropa sig som segrare. Några huvuden kommer rulla på polissidan, men med hjälp av lydiga medier kommer budskapet trummas in att detta är ett framgångsrecept. Det har gått bra. Ni vet det där om lögner, det finns lögner, förbannad lögn och så statistik. Vi kommer få vet hur bra samtalen varit, hur mycket färre av allting det blivit. Konsekvensanalys av en förhandling med klaner? Icke. Förresten, en spådom, operation Rimfrost och den därpå följande vad den nu kallas, de kommer sakta tyna bort och dö sotdöden, ingen vill prata om dem snart ska ni se. Troligen skramlas och skriks det på annat håll så vi ska titta dit i stället. Men polis måste vi ha, de är en garant för demokratin. Vi har som medborgare i en demokrati kommit överens om att det är polisen som ska ha våldsmonopolet, till skydd för oss.
  Höj polisens löner. Höj intagningskraven. Granska alla som vill bli poliser extremt noga och flera gånger under utbildningen. Alla missförhållanden ska utredas externt, inte internt. Obönhörligt hårda straff om en poliskvinna/man fälls i domstol för något brott. Förtroendet för polisen är A och O (varför heter det A och O förresten?). På polishögskolan bör den förre rikspolischefen Eliasson framhållas som ett exempel på hur fruktansvärt dåligt det kan bli när fel person blir polischef. En polis ska värna och ha omsorg om offret, inte om brottslingen. Brottslingar ska dömas, sitta i fängelse och vid behov utvisas oavsett gråt, tandagnisslan och div praterier.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s